Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iwonka13

czy to normalna miesiączka ? pomóżcie (:

Polecane posty

Gość iwonka13

mam 19 lat . 10 sierpnia uprawiałam seks . Po nim miałam żólto-brązowe brzydko pachnące plamienie. Po długim okresie bolącego brzucha i pleców dostałam miesiączki (23 września) wygladała ona tak : 1 dzień - same plamienie (dodam że on początku miesiączki miałam przezroczyste galaretowate skrzepy) 2-3 dzień - obfite krwawienie 4 dzień - plamienie 5 dzień - tego dnia miałam czarne skrzepy i plamienie było czarno brązowo- czerwone. i potem miesiączka ucichła. poprzednią miesiączke mialam też niezbyt obfita o ile pamietam (wystapiła 24 sierpnia) wiec ma je dosyć regularnie. Po tej ostanitej mieiączke własnie też występywał ten brzydko pachnący śluz . Dodam jeszcze że podolewają mnie plecy i czasami promieniuje podbrzusze. Ale nie są to jakieś masakryczne bole. myslicie ze powinnam sie martwić jakimś zakażeniem czy grzybem ? No bo raczej ciąże można wykluczyć gdy wystąpilo krwawienie. Powiedzcie co o tym myslicie , bo ja i tak wiem ze musze iść do lekarza gdy to nie ustanie. z góry dzieki :)

Gość viuafffff
Sorry, ale rzeżączkę powinnaś leczyć pod nadzorem lekarza. Zwykle gabinety zawiamiają partnerów żeby też zgłosili się na leczenie. Zatajenie partnera jest traktowane jako swiadome zarażenie i karane prawnie.

Gość iwonka13
rzeżaczke ? czyli myslisz ze mam jakieś zakażenie ?! skad ja mam to wiedziec skoro przed stosunkiem nie wystepowały u mnie żadne dolegliwości ? ;/ :(

Glupoty ci tu pisza:POkresy masz w miare regularne, wcale nie takie dziwne Ja bym sie martwila tym brzydko pachnacym sluzem - raczej napewno to jakas infekcja Dlatego idz do lekarza I nie boj sie - to nie rzezaczka:P

Gość a dlaczego ciążę wykluczasz
skor praktycznie było tylko plamienie? Zawsze masz taką samą?

Gość viuafffff
Sprawdź sobie objawy rzeżączki . Nota bene - to nie jest zakażenie tylko choroba weneryczna.

Gość iwonka13
dlaczego wykluczam ciąze ? no bo przecież mialam miesiączke regularnie a po za tym pisałam że przed 2 dni była dość obfita :) czyli uważacie ze to zakażenie a nie jakaś rzeżączka czy coś i że powinnam iść do lekarza ? :( męczy mnie to strasznie i boje sie

Gość iwonka13
a po za tym co do ciąży to u mnie w domu raczej żadna kobieta nie miała tak że miała miesiączke w czasie ciąży .. a po za tym podobno wystepuje ona bardzo żadko . Sama nw co o tym mysleć ? Ale ten brzydko pachnący śluz to raczej chyba mówi o zakażeniu a nie o ciąży co nie ? (;

Gość viuafffff
To się nazywa: choroba weneryczna! Beziesz musiałą poinformaować rodzinę, w trakcie leczenia cała rodzina musi zachowywać scisłą higienę, odkażanie wanny, goptowanie pościeli itp. Czemu nie sprawdzisz w google objawów tej choroby? radzę isć do lekarza jak najszybciej, narażasz ludiz w swoim otoczeniu - i to nie są żarty.

Gość iwonka13
sprawdziłam że objawy . no martwi mnie to i chce isć do lekarza ale na razie nie ma u niego miejsc. :( zarejestrowałam sie na 27 października . Dlatego pisze do was , bo chciałam wiedziec na co sie przygotować . ! :(

Gość viuafffff
Zachowuj naprawdę daleko posuniętą higienę - mycie rąk, odkażanie naczyń - chyba ze wolisz tłumaczyć mamie, jak to się stało ze zaraziłaś ją rzeżączką?......... To naprawdę nie są żarty. Ta choroba jest znowu coraz częsciej obecna, zwłaszcza jeśłi ktoś ma róznych partnerów i nie zabezpiecza sie odpowiednio.

Gość iwonka13
no własnie dbam o higiene. Boje sie że mam to jakieś zakażenie bo nie zabezpieczałam sie z partenerem . Ale on był moim pierwszym (on miał przed tem dziewczyny) wszystko możliwe ze mnie zaraził . Martwie sie :(

Tak to jest jak niedojrzałe osoby biorą się za seks...No wybacz ale skoro się nie zabezpieczasz to możesz być w ciąży I to że w twojej rodzinie kobiety nie miały miesiączek nie ma nic do rzeczy Taka cecha nie jest dziedziczna - to sprawa indywidualna Moze jak sie troche pomartwisz to nastepnym razem pomyslisz dwa razy zanim zrobisz cos glupiego

Gość viuafffff
Może warto wydać trochę kasy na prywatną wizytę u ginekologa zamiast czekać MIESIĄC?

Gość iwonka13
yhy . No teraz wiem że źle zrobilam . Ale szczerze mówiąć myslicie ze to może być ciąża ? :( Ja chciałabym dziecka , a już sama nie wiem co o tym myśleć . Niestety ale nie zarabiam aby móc iść do gina prywatnie , a nie chce aby moi rodzice sie o tej wizycie dowiedzieli . Mam nadzieje ze to jakieś zakażenie a nie ciąża bo chyba bym sie załamała :(

Gość viuafffff
Ludzie............... CHCIAŁABY DZIECKA... co prawda nie ma 50 pln na wizytę u ginekologa, ale dziecko by utrzymała...

Gość iwonka13
pomyliłam sie w tamtym zdaniu!! przecież potem napisałam że jak bym była w ciąży to bym sie załamała!! czytaj ze zrozumieniem! nie chce żadnego dziecka i wiem że źle zrobiłam . Dlatego mam nadzieje ze to jakieś zakażenie . Wole to bo po co dziecko później ma cierpieć???!!!

Gość widać albo się
masz 19lat a zachowujesz sie jakbyś miała 5lat. prawie 2mies. temu pojawiły ci się niepokojące objawy a ty czekasz nie wiadomo na co. Rozumiem że można nie mieć własnej kasy ale od tego masz rodziców żeby ci dali na wizytę. Będziesz tak z chorobą czekać jeszcze ponad 3tyg bo nie chcesz aby sie rodzice dowiedzieli? No to gratuluję dojrzałego podejścia do zdrowia. Idź do mamy i powiedz jej że coś jest z twoim zdrowiem nie tak i chcesz iść na wizytę prywatnie do gina. Przecież cię nie zbije za dbanie o zdrowie. Powiem tak, jeżeli byłaby to ciąża to takie objawy nie są normą i tak czy inaczej idzie sie do gina. Dorośnij i ponieś konsekwencje swoich działań a nie olewaj swojego zdrowia ze strachu przed rodzicami.

Gość iwonka13
dobrze zrobie tak jak radzisz . Pójde do gina z moją mamą . Ale stawiasz ze są jakieś szanse na to że to ciąża ? przeicez rodzice mnie zabiją a ja sie załamie :(

Gość widać albo się
nie mam zielonego pojęcia czy to ciaża -zrób test to sie dowiesz.

Gość iwonka13
no własnie tego testu naj sie boje :(( boże , teraz już bede miala naucze na całe zycie .:( wiem że źle zrobiłam

Gość yyuuyguyguy
co wy jej tu o jakichś chorobach wenerycznych piszecie. może ją mieć ale to nie musi! ból brzucha i ten objaw brązowego śluzu mogą m.in. oznaczać: 1) odchudzałaś się ostatnio, dużo trenowałaś lub stresowałaś i to jest wstęp do zaniku miesiączki, 2) zapalenie przydatków 3) zaburzenia ilości progesteronu 4) zmiany w ilości hormonu tarczycy. Obstawiałabym, że może to być zapalenie przydatków więc lepiej pójdź do ginekologa i się upewnij. Oby wszystko było ok.

Gość iwonka13
ojoj. W końcu jakaś normalna osoba napisała ;* dzieki pocieszyłaś mnie. Ale to prawda ostatnio schudłam 10 kg i odchudzam sie dalej . Mam dużo stresu i mało jem (tzn jem dopiero po 16) czyli stawiasz na jakieś zakażenie ? mam nadzieje ze to na 100 % nie ciąża ;( dziewczyny mnie nastraszyły , nie powiem że nie