Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jazprobleemem

jak wyglada wizyta u psychologa ? czy cos mi to pomoze ?

Polecane posty

Gość Jazprobleemem

mam 16 lat , dzisiaj ide do psychologa na pierwsza wizyte .strasznie sie boje , bo mam jakies obawy , ze pomysli sobie , ze wymyslam problemy , albo poprostu przesadzam . Moj problem polega na tym , ze nie moge usiedziec na lekcji , siedze caly czas strasznie zestresowana , Boje sie chodzic do szkoly , na sama mysl moge plakac przez kilka godzin . Gdy nauczyciel sie mnie cos spyta , dostaje jakiejs histeri i paniki , chociaz odpowiem dobrze , od razu placze , serce wali mi jakby mialo wybuchnac , trzese sie .. Boje sie wychodzic sama do parku czy gdzies bo boje sie ze ktos mi cos zrobi , nie moge juz sobie poradzic , moge przelezec czy przesiedziec najlepiej sama i ciagle plakac . Wydaje mi sie ze jedna wizyta u niego nic nie da , a raczej to wogole jest nie mozliwe .A jutro szkola . Ostatnio tez strasznie schudlam , a od placzu strasznie boli mnie glowa i szczeka , niewiem czy to nerwobole , czesto mysle tez o samobojstwie , zeby to wszystko sie skonczylo i wreszcie nie bede mogla miec zadnych problemow.

Gość dfvvvfvv
Jeżeli chcesz coś rozwiązać skutecznie i szybko to na dzień dzisiejszy prawdopodobnie najlepsza metoda to metoda ustawień Hellingera. Zapoznaj się z tym teoretycznie a potem zdecydujesz czy Ci to pasuje. Klasyczna psychoterapia trwa długo i skuteczność jest niewielka. Na temat Hellingera spotkasz też dużo negatywnych opinii, ale są to zwykle wymyślone opinie ludzi którzy nie mieli osobistej styczności z tą metodą.

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Nie jestem co prawda psychologiem , ale uważam, że powinieneś pomodlić się egzorcyzmy a na pewno żałować za wszystkie grzechy, iść do spowiedzi i tak dalej...pokutować za swoje grzechy. Po prostu. Pozdrawiam 🌼