Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość messy

Infekcje pochwy czy to pomoże? Pomocy!

Polecane posty

Gość messy

Cześć dziewczyny. Czytałam wiele wątków o infekcjach pochwy takie jak zapalenia, grzybice itp. Ten 'nasz' problem dopadł również i mnie dwa lata temu Proszę o przeczytanie do końca i pomoc.. Od tego czasu (2 lata) nie potrafię sobie z tym poradzić. Chodziłam do prywatnego ginekologa i tylko raz na pare miesięcy wyleczył mnie (zrobił kurację 4 tabletkami Orungalu i pomogło). Potem nawrót. Leczył mnie, zapewniał że wszystko sie wyleczy - ale nic. Leczył mnie m.in. Pimafucinem, Lactovaginalem.. Zmieniłam lekarza i poszłam na kasę chorych. Powciskał tabletki Gynalgin i powiedział że pomogą. Nie pomogły. W cytologii wyszło niby wszystko dobrze ale nadal mam upławy, czasem serkowate.. swędzenie, pieczenie.. Tragedia Czy znacie jakieś dobre globulki które Was wyleczyły na dłuższy czas? Czy można podać Orungal partnerowi (może on jest także zarażony..) ?? Chcę kupić dwa opakowania Orungalu po 4 tabletki (jedno dla mnie i drugie dla partnera), Vagical - podobno bez recepty (czy jest skuteczny?) oraz jakieś osłonowe na odbudowanie flory (licibios femina?) Czy gdy zrobię sobie samodzielnie taką kurację to są szanse że z tego wyjdę? Mam dość lekarzy PROSZĘ O POMOC i dziękuję jak ktoś poczytał do końca !!!

Gość ladybronka
idz na wymaz, lekarz będzie wiedział na co cie konkretnie leczyć. przy nawrotach leczenie w ciemno jest bez sensu. polecam też lactovaginal profilaktycznie, żeby uzupełnić flore bakteryjną w pochwie.

Ja w ciąży 4 razy miałam grzybicę - lekarz mi mówił ze ciaza sprzyja takim infekcjom ale sa tez kobiety ktore maja skłonnosc do zapadania na takie choroby Mi najpierw zapisał NYSTATYNE ktore pomogla ale na krotko a potem PIMAFUCIN Ten pomógł skuteczniej - juz ponad pol roku nic nie maialam

Gość a mozeeee hhhh
zwykly wymaz nic ci nie da robilam je ciagle i ciagle cos znalezli mialam wielu lekarzy, przyjmowalam wiele lekow, bylam juz psychicznie zacjechana

przede wszystkim wylecz faceta, bo on pewnie zaraża cie na nowo dla niego wystarczy pimafucort w kremie do smarowania przez pare dni ;) dla ciebie polecam Albothyl - bez recepty. dość drogi ale genialny. dwa opakowania i po kłopocie (mnie wystarcza jedno, ale weź dwa ) potem miesiączka i dopiero po niej sie bzykaj

Gość messy
ladybronka prosiłam lekarzy o zrobienie wymazu, niestety spotykałam się z uśmiechem i stwierdzeniem że jest to zbędne i szkoda wydawać pieniędzy 'bo oni mnie wyleczą' :( Niestety ginekologów u mnie garstka, czy w jakiś inny sposób mogę załatwić takie badanie??

Gość messy
adalis86 Byłam już leczona Pimafucinem i nie pomógł:( I wiele innych jeszcze stosowała też takie jak Orungal (pomógł na jakiś miesiąc czasu), Gynalgin itd.. Dlatego szukam jakichś leków bez recepty które są dobre i wktóre sama mogłabym się zaopatrzyć. Orungal przepisała mi moja lekarka rodzinna gdy ją o to poprosiłam. Chciałabym też kupić Vagical bo dużo dobrego się o nim naczytałam, że podobno jest bez recepty i świetnie działa. No i do tego kupić jakiś na odbudowanie flory (lacibios femina?) i tym zestawem sama się wykurować..

Gość messy
a mozeeee hhhh Jaki to koszt? Jakie konkretnie badanie? I jak to wykonać jeśli mam baaardzo daleko do Poznania?? Proszę o wszystkie info ! Z góry dzięki:)

Gość messy
meaaa Ja chciałabym podleczyć Orungalem mojego mężczyznę - czy ten lek zabije ewentualne bakterie czy też grzyby jeśli może on je ma? Podejrzewam że możemy zarażać się nawzajem, ale Clotrimazolum krem, który raz tylko lekarz dla niego przepisał jest zbyt 'skomplikowany', że tak powiem gdyż mój mężczyzna zaprotestował i nie używał go. Postawiłam na Orungal - mam już dwa opakowania w domu więc jednym zaleczę jego, a drugim siebie. Doustnie będzie musiał wziąść. Potem właśnie chciałam jakieś dobre globulki bez recepty najlepiej na doleczenie. I na samym końcu coś na odbudowanie. Czy to dobry pomysł? Coś jeszcze polecasz? Jeśli teraz mam @ to kiedy zacząć leczenie? od razu po @ czy dopiero jak się pojawią upławy znów? Dzięki za info:*

Gość messy
czy ktos jeszcze pomoże??? :)