Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Posiadaczka Ojca Trolla

Ojciec doprowadza mnie do szału. Jest beznadziejny.

Polecane posty

Hej! Mam 20 lat, małoletniego brata,mamę i kiepsko prosperującą działalność. Posiadam także ojca trutnia i nie wiem co z nim zrobić. Ojciec utrudnia wszystkim życie, mieszka z nami pod jednym dachem, wyżera z lodówki i do NICZEGO się nie dokłada. Wszystko jest na głowie mamy. Ja jestem udupiona przez dotację, więc przez jakiś czas nie jestem w stanie podjąć żadnej innej pracy. Jest jeszcze mały brat. Ojciec nie dokłada się do jego ciuchów, lekarstw, książek. Szlag mnie trafia. Ten truteń ma najlepiej. Ma swój pokój dla siebie (a my siedzimy we 3 na kupie), bo takie jest jego widzimisię... łazi i żre, nic nie robi w domu! Znalazł się k*** pan i władca :/ znalazł sobie naiwną co go utrzymuje i drugą (czyli mnie) służącą i sprzątaczkę. Ja mam tego dość. Matka nie chce ,,awantur" a ja k*** wkrótce oślepnę, bo nawet na okulary nie mam :/a matka mi nie da, bo nie ma za co. Czy ktoś się orientuje czy mogę ubiegać się o alimenty od tego dupka (jeśli pracuję na w sumie sam zus)? Albo czy komuś przychodzą jakieś mądre rady do głowy? P.S. z góry dziękuję za rady w stylu- otruj go.

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelp!

Gość zopirt
musisz się uczyć aby dostawać alimenty

Gość a ja nawet pojde dalej i napis
mysle ze mozesz. a co z twoja dzialalnoscia nie tak?

zopirt nieprawda. cale zycie mozna wnioskowac o alimenty. inna kwestia, czy rzeczywiscie ci je przyznaja.

Gość Fifka8
Zamknijcie lodówke - zgłodnieje to może sam zarobi na żarcie:PŚmieszne?Moze i tak ale skuteczne - wypróbowałam w swoim domu:P

Gość MartaChomik
Znajdż sobie fajnego faceta, który ma stabilną sytuację finansową, tak byście mogli się utrzymać i zamieszkać razem....Nie zazdroszczę..musisz sie po prostu wyrwać, nie ma to jak toksyczni rodzice/rodzic!!

Gość MartaChomik
A ojciec pracuje????

Gość Fifka8
Miałam brata pasożyta Nic tygo nos w komputerze A chłop 25 lat na karku Ruszał sie do wc i lodówki W koncu z mama pochowalysmy jedzenie Brat najpierw wielki nerw i foch a po dwóch dniach poszedl do roboty:PBa nawet zakupy zrobil po pierwszej wyplacie:P

Gość Izabellaa0000
Przedstaw dogłębnie sytuację opiece społecznej :)

"MartaChomik Znajdż sobie fajnego faceta, który ma stabilną sytuację finansową, tak byście mogli się utrzymać i zamieszkać razem..." wiesz co, zeby to bylo jeszcze tak proste do zrealizowania jak jest piekne

Pracuje i zarabia dobrze, ale pracuje hmm...na lewo, więc nie tak łatwo będzie mu udowodnić dochody. Ja w dalszym ciągu się uczę, studiuję zaocznie, ale nie wiem czy przysługują mi alimenty przez to, że ,,pracuję". Z moją działalnością wszystko jest nie tak. Po dokonaniu wszystkich koniecznych opłat (zus,internet,księgowa bo za lokal i takie tam nie płacę) zostaje mi od 20 do maksymalnie 100zł miesięcznie. Ja jestem załamana. Gdyby nie to, że babcie czasem dorzucą, albo dorobię korkami to z gołą dupą bym chodziła, bo od mamy na ubranie nie wezmę, gdyż po prostu mi wstyd, a wiem, że ona nie ma. Faceta nie znajdę, bo mam wstręt do męskiego gatunku ;) No i nawet gdybym poznała jakiegoś fajnego, normalnego faceta to on zwieje tuż po poznaniu ojca idioty. Mam dość. W dodatku sypiam na dywanie, bo matka z bratem zajęli łóżko. Nie mam się k*** nawet gdzie uczyć. Po prostu chce mi się wyć.

Gość Izabellaa0000
Boże ludzie jakie wy zadajecie głupie pytania "dlaczego matka go nie rzuci" no domyśl się... Dziewczyno idź do opieki społecznej wiem ,że nie jest to proste :) ,ale moją przyjaciółka pracuje i opowiada mi jak ludzie przychodzą z jakimi problemami. Mają oni swoje sposoby na sprawdzenie różnych rzeczy :) jeśli Ci zależy idz i nic nie stracisz :) możesz tylko zyskać.

bo młodszy brat, bo dokąd się wyprowadzimy, bo ją straszy,że jej sklepik (który też ledwo ciągnie) podpali... nawet nie mam się komu wygadać, bo znajomym się wstydzę.

Gość Izabellaa0000
Tym bardziej ,że miesięcznie musisz opłacać zus 400 zł z tego co wiem :) Jeśklu dostałaś dotacje z pup :)

Gość ale z was
sama nic nie zdziałasz potrzeba działania waszej trójki - ty brat i matka ale matka jak widze nie chce awantur wię raczej tak pozostanie ty musisz pójśc na swoje twój brat tez się zapewne usamodzielni bardzo szybko jedzenie, środki czystości, rzeczy kupowane z waszych pieniedzy najlepiej zamknąć, niech ojciec nie ma dostepu znając ten typ ludzi, kupi brakujące rzeczy bo jeść i myć się musi ale tylko dla siebie samego, jak wazysz się tknąć jego chleb, zapewne usłyszysz stosowny komentarz i koło się zamknie chyba nie ma sposobu na takich trutni:(

Brat się szybko nie usamodzielni, bo ma 7 lat. Zusu płacę dokładnie 360 zł, ale przy moich dochodach jest to dla mnie bardzo duża kwota. Tak, ojciec jest bezczelny...kiedyś powiedział, że ma w dupie kredyty i mieszkanie, że to matkę więc jak nie zapłaci to ją zamkną i on na to leje, a później zapytał kiedy w końcu zapłacę internet (bo zabrakło mi pieniędzy i go odłączyli). Korzysta z MOJEGO prywatnego komputera, a swój TV ustawia tak, że my go nie potrafimy włączyć bo tylko ,,wojna mrówek" nam się wyświetla. Jak jakieś 2 lata wstecz lubiłam sobie podpalać, to widziałam jak mi grzebał po torebce i podbierał papierosy, a jak ja mu kiedyś jedno piwo wzięłam (bo byłam przeziębiona i piwo z jajkiem chciałam sobie zrobić), to myślałam, że mi uszy zwiędną- taka litania poszła :/ Ja mam dość. Mama przywozi jedzenie, ja chemię i kosmetyki, a ten stary ciul NIC, a ze wszystkiego korzysta.

up,up

nikt się już nie udzieli?

Gość eeeeeee
Trzeba poprostu zygonić go z domu :) ja bym tak zrobiła

Gość jak to doatcje???
Ja nie rozumiem jakim cudem dostałaś jakąkolwiek dotację na działalność, która nie przynosi ci zysku??? Nikt nie weryfikuje tych wniosków? Nie sprawdza jak "przedsiębiorca" sobie radzi??? Ja pierdolę, to ja nie mogę się doprosić dotacji na rozwój dobrze prosperującej już działalności, którą nota bene uruchomiłam sama bez żadnych dotacji i kredytów, a teraz potrzebuję sporego zastrzyku żeby wskoczyć oczko wyżej, i co? I muszę starać się o kredyt, bo dotacje rozdają nieudacznikom...

Gość Copacabana ---
tak to już jest z ojcami....kto nie ma z nimi problemu mój nabrał kredytów na 40 tysięcy, ( ch..wie na co) , totalna porażka i długo by opowiadać o tym :(

Gość ale z was
autorko ja bym swoje rzeczy (laptop, torebkę, inne z których korzysta truteń a któe sa za twoje pieniądze, trzymała przy dupie tak blisko jak się da, w kompie ustawiła hasło - nie da rady skorzystać, jak się będzie rzucał, powiedz że pozwolisz skorzystać ale niech on da żyć normalnie swojej rodzinie, odblokuje telewizor, dokłada się do życia. trzeba zastosowac jego metody nie rozumiem jak on korzysta z twojego kompa, tzn ty mu na to pozwalasz rozumiem?? to przestań pozwalać, załóż hasło. albo do szamponu i mydła które on używa za wasze pieniądze wlejcie coś obrzydliwego, niech ma nauczkę. albo zacznijcie kupowac sobie małe porcje jedzenia i zjadac od razu, niech w domu nie lezy na wyciągnięcie ręki bądzcie sknerami i cwaniakami skoro prośby nie działają, a zwłaszcza nie ma w twoim ojcu poczucia odpowiedzialnosci za rodzinę, epmatii i za grosz kultury (smiem tweierdzić że nawet miłości do was w nim nie ma) to pozostaje odseparować się od niego tak jak to najbardziej możliwe, kupowac małe ilości, chować, byc samowystarczalnym, tv oglądac w kompie - KONIECZNIE ZAŁOŻYĆ HASŁO

@jak to dotacje: Moja droga... nie wszystko idzie zgodnie z planem. Nie moja wina. W mieście, w którym mieszkam, ciągle coś się otwiera i za 2 miesiącach zamyka, bo to taki ,,grajdoł", a nie miasto. Bardzo mi przykro, że nie dostajesz dotacji. Ja się za swoją nazapier*** bo inaczej nie da się tego ująć, więc chyba nie jestem takim ,,nieudacznikiem",a określenia tego typu można skierować w Twoją stonę :-) Kochana jesteś, że wylewasz z siebie tyle żółci, jadu i zazdrości. Piszę o ojcu dupku, a Ty zazdrościsz mi dotacji. Brawo! Typowa pazerna sucz, która każdemu wylicza co ma. Nie ukradłam tych pieniędzy, tylko je dostałam, a Ty widocznie chu*** się starasz, albo jesteś większą wiedźmą niż urzędniczki ;-) Btw. skoro Twoja firma tak fantastycznie prosperuje to po kiego gnoma Ci dotacja? Nie pozdrawiam, bo nie lubię wrednych i zawistnych osób :-)

" 16:20 [zgłoś do usunięcia] Posiadaczka Ojca Trolla Brat się szybko nie usamodzielni, bo ma 7 lat. Zusu płacę dokładnie 360 zł, ale przy moich dochodach jest to dla mnie bardzo duża kwota. Tak, ojciec jest bezczelny...kiedyś powiedział, że ma w dupie kredyty i mieszkanie, że to matkę więc jak nie zapłaci to ją zamkną i on na to leje, a później zapytał kiedy w końcu zapłacę internet (bo zabrakło mi pieniędzy i go odłączyli). Korzysta z MOJEGO prywatnego komputera, a swój TV ustawia tak, że my go nie potrafimy włączyć bo tylko ,,wojna mrówek" nam się wyświetla. Jak jakieś 2 lata wstecz lubiłam sobie podpalać, to widziałam jak mi grzebał po torebce i podbierał papierosy, a jak ja mu kiedyś jedno piwo wzięłam (bo byłam przeziębiona i piwo z jajkiem chciałam sobie zrobić), to myślałam, że mi uszy zwiędną- taka litania poszła :/ Ja mam dość. Mama przywozi jedzenie, ja chemię i kosmetyki, a ten stary ciul NIC, a ze wszystkiego korzysta." A więc won na odwyk:P.

Gość gość
Stary kotlet, ale. Rozumiem że mogą być różne przesłanki kalectwo, trwała niezdolność, itd. - by prowadzić koniecznie własną działalność. Jednak jeżeli są jakiekolwiek możliwości i szanse by otrzymać gdzieś pracę, to jeżeli nie potrafi się prowadzić "działalności" to się jej nie prowadzi. Bo jaki ma to sens jeżeli nie potrafimy w ten sposób uzyskać nawet części dochodu jaki gwarantuje nam etat ? Daje nam jedynie wymówkę na czepianie się nas na temat naszej pracy. Jednak faktycznie w takim wypadku jest to jedynie wymówka od podjęcia walki jaką muszą podejmować normalni ludzie. Też mam trudnego Ojca - zakompleksiony alkoholik, który nigdy nie przyznaje się do błędów i nie ma ani jednego znajomego czy znajomej. I mimo że obecnie zarabiam dziesięć razy więcej niż on, dogaduję się z dziesiątkami życzliwych nie bez powodów mi osób, pomagam komu mogę, załatwiam za niego sprawy z którymi sobie nie radzi( Bo nie daje rady iść do urzędu i nie narobić awantury - bo on wie lepiej. ) on nigdy nie oszczędzi przypominania mi jakim to jestem przy nim debilem, niedorajdą, i kretynem. Jak dziewczyno nie jesteś leniwa to zagryź zęby 1000 razy mocniej niż do tej pory, zamiast zapłacić zus w przyszłym miesiącu kup okulary i wyjedź za granicę, weź pierwszą lepszą robotę jaka się trafi na początku będzie strasznie ciężko ale z czasem wszystko się ma szanse poukładać, tutaj będzie tylko coraz gorzej, nie ma co czekać na cud. Albo dalej gnij, użalaj się nad sobą i płacz.

Gość scotialoans
Usługi finansowe kredyty scotia W ramach trwającej promocji, Jesteśmy obecnie oferuje prywatne, komercyjne oraz Pożyczki osobiste do potencjalnych klientów potrzebujących pilnej pieniędzy w 2% stopy procentowej, Po co czekać na pieniądze trzeba pilnie? mamy pieniędzy, aby go kredyt. Nasz serwis pożyczki finansowe są 100% gwarancją. dajemy pożyczki od Ј10,000 - Ј10.5m. Zastosuj teraz i dołącz do tysięcy zadowolonych klienci. INFORMACJE kredytobiorców Kwota kredytu potrzebne: Kredyt Czas trwania: Cel pomocy: Twoje nazwy: Twój Wiek: Twój zawód: Twoja płeć: Twój kraj: Stan cywilny: Telefon #: Odpowiedz przez ten e-mail: scotiabankloans@gmail.com