Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sąsiadkaDzienDobry.

Mówią mi Dzień Dobry !

Polecane posty

Gość sąsiadkaDzienDobry.

Mam 17 lat a wnuczka sąsiadki mówi do mnie dzień dobry ! Nie wiem ile ma lat ale chyba chodzi do klasy 4-6, syn drugiego sąsiada tak samo i w podobnym wieku co ona. :O Czy to normalne? Jak mieliście 17 lat to też mówił ktoś do was dzien dobry? :O Przecież ja nie jestem stara babka żeby 11 latki mówiły mi dzien dobry :O

Gość skoro się
tak do mnie też tak dzieci mówiły więc odpowiadałam z uśmiechem;)

Gość fddfsdfsdfs
Dla dzieciaka w takim wieku to jesteś już dorosła :D

do mnie tak samo, ale moze nie 11latki, tylko takie maks. 6latki.. a teraz jak mam 22 lata, to i 14latki mówia mi "dzień dobry" i odpowiadam tym samym :) a żeby pozdrawiac kogoś "dzień dobry" nie trzeba byc starucha, to zwykła forma grzecznościowa.. przeciez do obcego nie powiesz "cześć", bo to pozdrowienie zarezerwowane dla znajomych.

Gość sąsiadkaDzienDobry.
No nie wiem, jak ja miałam 11 lat to mówiłam do starszych o 6 i 8 lat sąsiadek "cześć" a ta mi wyjechała z dzień dobry :D

Gość b bfgxfb
Tobie mówią dzień dobry kulturalnie a mi baba ze spożywczaka na ty wali, proszę ją uprzejmie o reklamówkę a ona do mnie "weź se, wiszą przy drugiej kasie":/ albo "a nie masz drobniejszych?", w ogóle ludzie rzadko traktują mnie poważnie, mam 30 lat a wyglądam jak podlotek, niska, chuda, bez cycka nawet, zero kobiecości, nawet 20-sto latki mówią do mnie tonem jak do młodszych koleżanek...

Gość sąsiadkaDzienDobry.
A do mnie właśnie mówią na "Pani" w sklepach to może nie ale np. w supermerkecie jak pytam o coś pracownice która chodzi miedzy półkami alb jak jestem w kawiarni. Ale nie wiem np. jak mam mówić do dawnej sąsiadki która ma ze 25 lat i kiedys mi czesc mowila jak mialam tam ze 6 lat :O Na Pani czy na Ty?

Gość Danabanana
może po prostu ładnie się ubierasz, elegancko i dlatego ludzie traktują cię poważnie, właśnie po stylu ubierania się

Dzieci są po prostu kulturalne. Podejdź i powiedz ''Mam na imie X, mówcie mi cześć''. Takie to jest trudne? 💤