Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość słodkaa20

Anglistyka?

Polecane posty

Gość słodkaa20

Tak jak w temacie czy anglistyka jest trudna? Wybieram się na takie studia ale każdy mówi coś innego...wydaje mi się że jestem dobra z tego języka,nigdy nie miałam problemów i potrafię się komunikować ale ponoć to nie wystarczy.CZy ktoś może studiuje na tym kierunku lub wie coś o tym? :)

Gość wyst788
ja jestem po i nigdy w zawodzie nie pracowałąm.. tylko korki, ciezko jest ale zalezy ile umiesz teraz? ja mieszkałm 7l w australi wiecłatwiej mi było a teraz w faryce pracuje w uk:)

Gość Lizard star777777777
Jak jesteś dobra to przetłumacz mi to zdanie-wiem,że ciebie tutaj nie ma,ale ja ciągle musze do ciebie coś pisac. Z góry dzięki.

Gość dsdsdsdassdsdddsdssdsd
Wybierasz się na anglistykę a potrafisz się zaledwie "komunikować"? Trochę słabo.

Gość anglistyka to
jeen z latwiejszych kierunkow wg mnie.

Gość słodkaa20
nie potrafię się jedynie komunikować...potrafię wiele co do angielskiego chodzi o to że daje sobie radę z komunikacją już na poziomie zaawansowanym a nie tylko podstawowe zwroty typu 'jak się masz'. Ponoć to jest trudny kierunek ale ja uwielbiam ten język i mam zamiar się tam wybrać.To prawda że zajęcia z fonetyki i literatury są ciężkie?:)

Sporo nauki takiej humanistycznej, niektóre przedmioty bardzo ciekawe, niektóre strata czasu. Studia bardzo przyjemne, wspominam je jako naprawdę chyba najmilszy czas w życiu. Ale uwaga! ciężko o pracę....jeśli chcesz pracować w jakiejś firmie to dobrze mieć coś oprócz anglistyki, bo po samej anglistyce to najprędzej - szkoła. A i o tą jest dzisiaj ciężko. Wiem co mówię:) aha i jeszcze jedno, żeby być dobrym trzeba się pasjonować tym językiem i kulturą.....bo tak naprawde na jakimś tam poziomie ten język większość dzisiaj zna.

Gość iddsfereee
A po co to studiowac, strata czasu. Ucz sie sama jezyka lub chodz na kursy, a na studia idz na politechnike na jakis inzynierski kierunek. Mieszkam w USA i tu wlasnie mozna najlatwiej sie zalapac i zarabiac dobre pieniadze, jesli jestes po studiach technicznych i znasz angielski. A z samym angielskim to mozesz sobie pracowac w firmie sprzatajacej lub na tasmie w fabryce.

Gość ja osobiscie to wolalabym
wyjechac do uk i studiowac anglistyke w polsce zaocznie, bo na studiach NIGDY nie nauczysz sie ''praktycznego ''angielskiego ,a wlasnie jakbys chciala rpacowac dla jakiejs firmy to bedzie sie bardzo liczyc.