Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gucio pucio

Dolina Smaku ktoś pracowal jako PH????

Polecane posty

Gość Gucio pucio

Czy ktos z was byl moze przedstawicielem w dolinie smaku??? jak zarobki i atmosfera???

Gość Gucio pucio
czekam na odp

Gość sirjuan
tak ale na szczęście nie trwało to sługo okres próbny jest fatalny .Nie ma żadnego systemu motywacyjnego . Oni po prostu szukają jeleni którzy zrobią im reklamę i do widzenia. Szczerze nie polecam!!!

Gość martynazapalka
Jestem PH firmy DANONE, w każdej firmie się trzeba opracować. PH to ciężki kawał chleba, ale dobre pieniądze! Jak ktoś się wypowiada, że nie ma tego, czy tamtego, to znaczy, że idiota nie potrafi być sprzedawcą.

Gość Adam85
Pracowałem w tej firmie 6 miesięcy powiem jak wyglądało to oszustwo Magiery Na początku mojej pracy przez 3 miesiące zdobywałem rynek (liczne spotkania z hurtowniami, piekarniami, producentami lodów zaczynałem prace o 5 rano kończyłem o 20. Dojazdy z Gdańska do Szczecina zajmowały 50 % czasu mojej pracy) przez ten okres prezentowałem firmę i jej produkty, robiłem analizy potrzeb, przeprowadzaliśmy testy z technologiem, badanie rynku, przygotowałem oferty handlowe indywidualnie pod każda z firm z która nawiązałem współprace, Po tym czasie rynek należał do mnie. Zdobyłem wszystkie kontakty. Gdy zacząłem finalizować umowy okazało się ze zamówienie wypisane na kwotę np. 10 tys. zł Klient dostawał towar za 2 tys.zł firma nie dostarczała produktów mówiąc mi ze dostawa z Włoch będzie za 2-3 dni. W rzeczywistości ta dostawa nigdy nie nastąpiła. Miałem płacone od prowizji wiec gdy zrobiłem w miesiącu zamówienie za kwotę 40 tys. zł powinienem dostać 5 % z tej kwoty w rzeczywistości dostałem 2% nie z 40 tys. ale z 5 tys. bo dostawy była zrealizowana nie na 40 tys. zł lecz na 5 tys. Musiałem się tłumacząc każdemu klientowi dlaczego nie dostał towaru. Produkty które sprzedawałem były nawet 2 razy dorsze niż te które były dostępne u konkurencji ( np. rodzynki sudańskie 4 zł u konkurencji u mnie 11 zł za kg ) Jakość produktów Doliny smaku była fatalna. Wielu klientów było wyciekłych ze nie dostali towaru a jak dostali to towar ten był często popsuty i tak moja praca poszła się rypać. Na dojazdy i tel. wydałem grubo ponad 5 tys. ( później dostałem auto które ciągle się psuło i sam musiałem ze swojej kieszeni pokrywać koszty naprawy) Jak się okazało polityka szefa Magiery Dawida była taka ze przestawicele pozyskali kontakt i dalsze dostawy miały być realizowane telefonicznie tak żeby nie płacić zbędnym przedstawicielom prowizji za ich prace) Gdy przyjechałem cała Polske samochodem (17 godzin jazdy) do Biecza po opony zimowe i zeby przedłożyć kontrakt, była tylko przygłupia sekretarka która powiedział ze auto zostaje tutaj na miejscu a ja, nie dostaje nowego kontraktu bo nie badzie potrzebni już tam przedtawicele ( będzie tylko tele-sprzedaż na podstawie mójej bazy danych ) Zostałem wyrzucony na bruk od tak na drugim końcu Polski bez środków na bilet powrotny. Dolina Smaku nie wypłaciła mi do tej pory 23 tys. zl które nalezą mi sie za moja prace. Zarobiłem w 6 miesięcy 453 ( taka dostałem wypłatę) zł a wydałem ponad 7 tys. i pracowałem po 12-14 godzin dziennie. ) Cały wielki szef dawid magiera nawet nie pofatygował sie ze mna porozmawiać tylko rozmawiał z sekretarka która powtarzała to co powiedział przez tel. ) Podałem wraz z innymi przedstawicielami firmę do sądu ) Jako poważny człowiek mówiąc po prawdzie nigdy nie zostałem tak oszukany i w ten sposób wyrzucony na bruk bez wypłat ) Firma Dolina Smaku to jedno wielkie oszustwo . Przedstawiciele znajdują kontakty, budują rynek i później są wyrzucani na bruk bez wypłaty należnych pieniędzy ) Gnój Dawid Magiera jest największym bydlakiem jakiego miałem nie przyjemność poznać w życiu. Kawał skór*iela i tyle mogę powiedzieć. nie będę się rozpisywał dlaczego bo nie mam ochoty pisać już o tej firmie. Przestrzegam wszystkich WIELKIE OSZUSTWO I WYZYSK !!!!

Gość Baptysta112
Popieram. To banda wyzyskiwaczy i oszustów. Mnie też oszukali i zgnoili. Magiera nawet ze mną nie poozmawiał, bo go kalał dialog z pracownikiem. Ludzi traktują jak śmieci. Korzystają z ludzkiej potrzeby zarobienia pieniędzy, a potem nie płacą jak obiecali na początku.

Gość mry84
jutro wybieram się na rozmowę w sprawie pracy, ale czytając komentarze to się grubo zastanawiam....

Poszukuje osob ktore wynajmowały (mialy przejac leasing) peugota bippera z doliny smaku nowy sacz, Pan Magiera ? czuje sie przez nich oszukana, ani leasingu, ani pieniedzy, ani samochodu.

Gość m22arta
w sprawie leasingu mar22ta@interia.pl

Gość Kasiula1982
Na chwilę obecną Dolina Smaku to FFF Sp. z o.o, dalej działa w Korczynie koło Biecza. Trudnią się tym razem mrożonkami, zatrudniają ludzi nie podpisując z nimi żadnych umów - obiecując że umowa będzie jutro, bo kadrowej nie ma i z tego jutro, jutro, jutro robi się 2 tygodnie. Po dwóch tygodniach kierownik informuje pracowników żeby jutro do pracy nie przychodzili tylko czekali na telefon - i tak czekają do dzisiaj... Mój narzeczony upomniał się o zapłatę za przepracowane 2 tygodnie i dostał informację zwrotną żeby przyjechał po pieniądze po 10tym bo wtedy będą wypłaty, no i tak był wczoraj więc kierownik mu powiedział że nie ma żadnych pieniędzy żeby przyjechał jutro, pojechał dzisiaj a kierownik nawet nie wyszedł, postanowiliśmy że koniec walki o swoje - jutro zgłaszamy sprawę do Państwowej Inspekcji Pracy bo zdaje się że nie ma mocnych na tą firmę - szkoda że żerują na zwykłych ludziach który imają się każdej pracy , bo bezrobocie w naszym regionie kwitnie. Wszystkich przestrzegam przez firmą FFF Sp. z o.o w Korczynie

Gość gość
czy Firma FFF jest jakos powiazana kapitalowo z Dolina Smaku ? z inf od komornika to tylko wynajmuja od nich ten zaklad w Korczynie.

Gość Ala333333
prezes doliny i właściciel phu pgp Dawid magiera syn prezes fff to Robert magiera ojciec naciągacze oszuści lista dłużników jest długa na duże miliony uwaga na nich wiem bo tam pracowałam byłam przy przebieraniu przeterminowanych mrożonek frytek groszku noż cuda się działy tam. Oni to dla jakiego marcina z warszawy robią on to zleca im my to przebierały i potem na sieci szło bo on układy ma. dowiedziałam się o tym jak już tam nie robiłam żeby tak oszukać nas i truć ludzi nie zapłacili dwa tygodnie w hłodni robiłam palce odmarzły Nocami na zakład jeźdą bo komornicy węszom a niech ich szlak

Gość gość
trzeba się było kształcić to byś nie przebierała mrożonek na wiejskim zad*piu w Polsce C.

Gość gość2
szkoda gadać na temat FFF, a jakiego mają dyr .... cała firma to żenada - szkoda czasu i nerwów

Gość gość
maja długi wszędzie: pgnig, welurex w dębicy, berendsen itd, z wszystkimi z kim mieli doczynienia

Gość gość
a te spółki to wszystko jedna banda, czyli magierzy -młody i stary

Gość gość
Dom juz ich jest wystawiony na licytacje,tzn narazie jest oszacowanie tej "posiadlosci":D:D. Tak to ci ludzie to juz w saczu napewno sie nie pokaza moze ktos wie co tam sie dzieje teraz w Korczynie poza tym ze gaz odciety:) Piszcie ludzie jak was okradli niemoze byc ze tym kraju maja dobrze tacy jak oni i wykorzystuja bezrobocie a dlugow maja tyle ze nawet nikomu sie nie snilo

Gość Don magierito
Ale na zakladzie juz nic sie nie dzieje wiec co iby ci Ukraincy mieli by tam robic?Chyba tylko ochrona tam zostala ale pewnie niedlugo bo itak kasy nie dostana:). Panstwo M. to bardzo zli ludzie.

Gość gość
źli ludzie to malo powiedziane-wyzyskiwacze

Gość gość
jeśli posiada ktoś numer telefonu do kogokolwiek z tych oszustow, to proszę o podanie

Gość gość
jeśli posiada ktoś numer telefonu do kogokolwiek z tych oszustow, to proszę o podanie

Gość gość

Gość gość
jeśli posiada ktoś numer telefonu do kogokolwiek z tych oszustów, to proszę o podanie

Gość gość
jeśli posiada ktoś numer telefonu do kogokolwiek z tych oszustów, to proszę o podanie

Gość gość

Gość gość

Gość gość

Gość Okradziony
Ja również podałem ich do sądu. To nie do pomyślenia, że tacy ludzie nie siedzą jeszcze za kratkami. Pan Robert Magiera i jego pożal się Boże potomek, to niebezpieczni cwaniaczkowie, którzy wykorzystają najbiedniejszych. Nie cofają się przed kłamstwem, oszustwem i kradzieżą. Przed rokiem parali się produkcją lodów, potem mrożonek a teraz frytek. Regularnie co 2-3 miesiące zwalniają całą załogę, często prowokując ludzi krzykiem i wulgaryzmami do odejścia z dnia na dzień, lub pod byle pretekstem posądzaja o wyrządzenie szkody na rzecz zakładu.... po czym nie wypłacają zaległych wynagrodzeń. OSTRZEGAM przed FFF Sp. z o.o. w Bieczu

Gość gość
602798598 do Roberta Magiery ale wątpię czy odbierze telefon