Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mokateeeee

tak robi straż miejska... uwielbiam ich...

Polecane posty

Gość mokateeeee

Chciałabym opisać sytuację, która miała miejsce w sierpniu tego roku. Jadąc nad Morze Bałtyckie na tej samej trasie "zarobiłam" (jak narazie)3 mandaty z fotoradaru o godzinie 8:34, 8:36, 8:39 wszystkie tego samego dnia, na tej samej trasie, chwila po chwili. Faktem jest, że przekroczyłam dozwoloną prędkość, ale nie jestem piratem drogowym, prędkość była przekroczona minimalnie. Są to moje pierwsze mandaty od 7 lat czyli odkąd mam prawo jazdy. Oczywiście wiadomo, że mandaty z fotoradaru mogą przychodzić jeszcze przez jakiś czas, w związku z czym niewykluczone, że na tych się skończy. Nadmienię, że fotoradary z pewnością musiały być tak ustawione, by były niewidoczne, ponieważ w samochodzie jechało kilka osób i nikt ich nie zauważył. Sytuacja jest o tyle dla mnie kontrowersyjna, że te fotoradary ustawione co kilka metrów tak by były niewidoczne nie miały służyć poprawie bezpieczeństwa na drodze tylko zebraniu jak największej ilości pieniędzy dla budżetu danej gminy.

Gość a ja znam takie
mi się wydaje że odtąd fotoradary nie mogą być ukryte i powinny być wcześniej znaki że stoi fotoradar

Gość mokateeeee
już się pytałam znajomego policjanta i może być np tak, że jest znak fotoradar i widzisz np fotoradar taki duży stojący przy drodze i myślisz, że już do minęłaś, a tu za jakis czas stoi gdzieś przenośny, którego nie widać. Niestety, wszystko zgodne z prawem.

Gość mokateeeee
do nie wierzę nawet nie wiesz jakbym chciała by to była nieprawda. pełna nadziei pytałam znajomego policjanta czy to zgodne z prawem czy to nie jakieś nadużycie i niestety nie. tak rozmawiając z ludźmi o tej sytuacji dowiedziałam się, że ktoś złapał 2.200 zł za jazdę nad morze, ale faktycznie "sypał" szybko i musiał w oświadzceniach pisać, co chwilę, że kierował kto inny, że się zamieniali ze znajomymi, bo by stracił prawo jazdy za punkty. Mnie tylko bulwersują te fotoradary raz po raz; 8:34, 8:36, 8:39. to mógł być odcinek pewnie jakiś 5 km.

Gość mokateeeee
szkoda że straż miejska nie ma pałki a jezeli juz to czaene a mnie podniecaja białe palki takie jakie ma policja