Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RUDAMAMA

NEUROFIBROMATOZA- czy są jacyś chorzy?

Polecane posty

Gość RUDAMAMA

WITAM. MAM PROBLEM. MAM 7- MIO MIESIĘCZNEGO SYNKA. OD URODZENIA MA 2 PLAMKI W KOLORZE KAWY Z MLEKIEM NA NÓŻKACH (WIĘKSZE NIŻ 5mm), DO TEGO MALUTKIE PRZEBARWIENIE NA CZOLE (ALE DUUUŻO JAŚNIEJSZE OD TAMTYCH). OSTATNIO ZAUWAŻYŁAM JAKBY "CIEŃ" KTÓRY MA NA NOSKU PRZY BRWI I TO JEST SPORE, WIELKOŚCI PAZNOKCIA OD KCIUKA DOROSŁEJ OSOBY, JEDNAK NIE MOŻNA POWIEDZIEĆ ŻE JEST TO PRZEBARWIENIE LUB PLAMKA, BO JEŚLI KTOŚ NIE WIE ŻE TO JEST, TO TEGO NAWET NIE ZAUWAŻY. WIDAĆ TO CZASEM, POD PEWNYM KĄTEM, ALE EWIDENTNIE COŚ DZIWNEGO SIĘ DZIEJE OBAWIAM SIĘ ŻE MOŻE TO BYĆ NEUROFIBROMATOZA NF1. CZY KTOŚ CHORUJE NA TĘ CHOROBĘ, MOŻE DOWIEM SIĘ, JAK POWSTAJĄ TE PLAMKI, CZY BUDZICIE SIĘ RANO I "O, JEST NOWA", CZY WŁAŚNIE WYBARWIAJĄ SIĘ STOPNIOWO? JAK SIĘ DOWIEDZIELIŚCIE ŻE JESTEŚCIE CHORZY I CO Z TYM ROBICIE? KIEDY I GDZIE IŚĆ DO LEKARZA, BO ZACZĘŁAM SIĘ TROCHĘ MARTWIĆ DODAM, ŻE MY RACZEJ (piszę raczej, bo stwierdzonej nie mamy, i objawów też nie, ale kto tam wie...) NEUROFIBROMATOZY NIE MAMY, JEDNAK CZYTAŁAM, ŻE TO BARDZO CZĘSTA CHOROBA 1:3000- ZDIAGNOZOWANYCH, A CO DOPIERO Z TYMI SKĄPOOBJAWOWYMI, ITP... MAŁY JEST DUŻY, ŻYWIOŁOWY, PRAWIDŁOWO SIĘ ROZWIJA. POMOCY!!!

Gość RUDAMAMA
HALO! MOŻE KTOŚ DODA JAKIEŚ INFO?

Gość 1 na 3000 to wiesz
że zespół downa jest 1 na 1000 a dla rodziców po 40 1 na 100. A tak to IDŹ DO LEKARZA a nie pytaj na forum :O🖐️ Forum to nie jest miejsce do diagnoz ale najwyżej do mało sensownego gadania.

Gość RUDAMAMA
PISZĘ, BO CZASEM WIĘCEJ MOŻNA SIĘ DOWIEDZIEĆ OD LUDZI, KTÓRZY BEZPOŚREDNIO SĄ ZAINTERESOWANI SPRAWĄ, NIŻ OD LEKARZY. A PRAWDA JEST TAKA, ŻE JAK PRZYJDĘ Z MALUCHEM DO LEKARZA I POKAŻĘ MU DWIE PLAMKI NA NÓŻKACH I "CIEŃ" NA OCZKU, TO POWIE, ŻE TO NIC TAKIEGO, A PRZEBARWIENIA MA WIELE OSÓB... PRÓCZ TEGO KONIEC ROKU JEST, WIĘC "KASA NA WIZYTY WYCZERPANA" WIĘC JAK NAWET ZLECI NEUROLOGA LUB OKULISTĘ, TO ZAPEWNE WSZYSTKO W 2012! W TYM CZASIE CHCIAŁAM SIĘ DOWIEDZIEĆ CZEGOŚ NA TEMAT CHOROBY, OD KOGOŚ KTO SAM JEST CHORY... TO CHYBA NIC ZŁEGO?

Gość dzię dobły
wylacz capsa, to po pierwsze. po drugie idz na zdrowie albo na fora dla mam, tam wiecej bedzie osob w temacie

Gość RUDAMAMA
na forum dla mam i na zdrowiu też mam temat, ale cicho... wiec próbuje gdzie się da :)

Gość zatom
Ja miałem polecam Polanica Zdrój

Gość belferek
Zamosc wojewodzxtwo lubelskie Choruje ja i moj 5 letni syn czy z zamoscia ktos tez choruje prosze o kontakt

Gość gość
Czytałem ostatnio, że osoba cierpiąca NF1, jako pierwsza na świecie miała zrobione 2 przeszczepy twarzy: human2.com.pl/udal-sie-drugi-przeszczep-twarzy/ Rak to to nie jest, ale kurczę strasznie może spaskudzić życie :/