Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pimciadorka

przebieg ciąży a poród

Polecane posty

Gość pimciadorka

Cześć. Czy któraś z Was może wie czy przebieg ciąży ma wpływ na to,jaki będzie poród?

Gość ja tam nie rozumiem
ale w jakim sensie? Że co ciężka ciąża to ciężki poród i odwrotnie? Bo nie bardzo wiem o co ci chodzi.

Gość zapytanko małe takie
moja pierwsza ciaza tak bezobjawowa to jest najlepsze sowo:)) donoszona, poród w 39 tyg naturalny, ale za to jaki... masakra 14 godz lezałam z bólami partymi co pare minut z rozwarciem na 4 palce, koszmar jakis ale ciaza idealna kazdej kobiecie takiej zycze za to teraz czekam na drugi edziecko i ciaza troszke gorsza, sennosc w dzień za to bezsennosc w nocy, brak apetytu przez pierwsze 3 m-ce, kolejne 2 m-ce skurcze cały czas cyrki zobaczymy jak sie rozwiaze:))

Gość mama zaraz dwojeczki
Pierwsza i druga ciaza zupelnie bezproblemowe (nie liczac pierwszego trymestru, mega wymiotow i mdlosci) i w obu ciazach pracowalam do konca 36 tc. Pierwszy porod szybki i sprawny do czasu (mialam bardzo szybko rozwarcie spowodowane prawdopodobnie przez skurcze przepowiadajace, ktore od 4 dni przed podorem byly dosc czeste i silne, ale spokojnie do zniesienia). Caly porod trwal 6 h, a bylby jeszcze krotszy gdyby nie to, ze po 2h skonczyly mi sie parte :o, takze w ruch poszla oksytocyna i pompa prozniowa...takze generalnie porod ok, tylko koncowka nieciekawa. Na drugi porod wlasnie czekam (39 tc) i sama jestem ciekawa jak to bedzie...

1 ciąża raktycznie bezobjawowa czułam sie świtnie . Poród zaczął sie od odejścia wód płodowych po ich zbadaniu jakie są , razem do wyjścia synka 2.5 godz skurcze raz za razem . Teraz troszke gorzej przechodze i też dopiero sie dowiem przy rozwiązaniu :)

Boże ale to napisałam cały poród 2.5 godziny trwał . Też trwałby dłużej ale idąc do szpitala dzień po terminie już miałam 3 cm

Boże ale to napisałam cały poród 2.5 godziny trwał . Też trwałby dłużej ale idąc do szpitala dzień po terminie już miałam 3 cm

pierwsza ciaza "z przebojami" tzn skurcze w 2mc i ogolnie nieciekawie bylo do tego ciagle lenistwo :O---- porod 5h i bolesny druga ciaza ok czulam sie bardzo dobrze i majac swojego energicznego 2-latka mialam bardzo duzo ruchu. Tydzien przed porodem lezalam na patologii bylo... super bo wreszcie sobie odpoczelam i poznalam super dziewczyny. W zyciu sie tyle nie usmialam co wtedy. Natali i Aga pozdrawiam was. 👄

Gość parówkas
Ciąża bezproblemowa poród również bez przeszkód. Owszem, trwał 12 godzin licząc od odejejścia wód, ale było normalnie.

aha, drugi porod bardzo szybki bo niecale 2h i praktycznie bezbolesny to chyba zasluga duzej ilosci bolu.

aha, drugi porod bardzo szybki bo niecale 2h i praktycznie bezbolesny to chyba zasluga duzej ilosci bolu." o matko co ja pisze nie bolu tylko ruchu. :O

1 ciąża początek był fajny zero objawów za to od 24tc przeboje - rozwarcie na 3 i wpuklający się pęcherz skończyło się założeniem szwu na szyjkę który i tak nie wytrzymał i w 27tc zakładali drugi raz - w 32tc zaczęły sączyć mi się wody więc do szpitala i po 8 dniach czyli w 33tc poród sn szybciutki bo skurcze pierwsze o 2 nad ranem ale poszłam dalej spać (więc nie było źle skoro zasnęłam przy nich) a o 7 na porodówkę i o 8:08 córeczka się urodziła czyli od odejścia wód 8 dni, od pierwszych skurczy 6h, a od wejścia na porodówkę godzinka :) 2 ciąża początek koszmarny wymioty, mdłości, senność i wiele innych, po przejściach z pierwszą ciążą już w 18tc założyli mi szew i tak sobie z nim leżałam na l4 w domku do 36tc gdzie zaczęło mnie strasznie ciągnąć, zdjęli szew natychmiast rozwarcie na 2 i wysłali do domku dając max tydzień do porodu a urodziłam w 41tc, poród wywoływany 2 razy bo za pierwszym oksytocyna nic nie dawała więc 2 dni później lekarz przebił pęcherz o 8 rano a syn urodził się o 11:58 i ten poród był koszmarem, ból non stop skurcze od tej 8 były dosłownie co minutę aż do tej 11:58 na szczęście był prysznic, wanna i mąż który plecki masował bez tego bym chyba nie dała rady

Gość kaskadaaa
a u mnie już w 5 miesięcy miałam skurcze i lekarze obawiali się ze mogę za wcześnie urodzić a w końcu tak wyszło że 3 razy podawali mi oksy na wywołanie. W ciąży leżałam 3 razy w szpitalu a poród miałam mega ciężki.

Gość gość
Ja ciąże przeszłam również bezobjawowo jedynie odbiło mi się na zębach bo okropnie bolały a co do porodu to bardzo szybki bo w godzinkę urodziłam cały poród nie był bolesny tylko troszkę te skurcze przed całą akcją porodową.

Gość pimciadorka
Chodziło mi o to,że moja ciąża jest bezproblemowa i taki sam poród chcę :) nawet nie wymiotowałam na początku,tylko takie małe mdłości. Teraz tylko skurcze Braxtona-Hicksa i to wszystko. A za to,ile się nalatam i narobię należy mi się poród jak z bajki :))