Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maltretowana przez ojca

a mnie rodzice zmuszaja do wyborow, a ja wolę 18nastke przyjaciółki:(:(

Polecane posty

ledwo skonczylam 18 lat w poniedziałek dopiero odebrałam dowód z urzędu. Ojciec od miesiąca najarany jest, że mam już 18 lat i mogę iść na głosowanie. Specjalnie poganiał mnie bym zdążyła wyrobić sobie dowód przed wyborami. Mimo, że nigdy się mną specjalnie nie interesował tak w sprawie dowodu wręcz wszystko robił za mnie. Zawiózł mnie na zdjęcia, potem do urzędu, podałpod nos wniosek. To jest jakiś fanatyk polityczny! I teraz mnie zapytał na kogo zagłosuję? A ja powiedziałam na NIKOGO, bo póki co polityką się nie interesuję. A on powiedział, że skoro tak to dobrze to mam zagłosować na to co on z mamą. I miałam jechać na 18nastkę w weekend do przyjaciółki i właśnie dowiedziałam się, że nie pojadę, bo moim obowiązkiem jest oddać głos! Chce mi się wyć, mam porąbanego ojca. W tej chwili naprawdę polityka mnie nie interesuje. I wolę wybrac imprezę niż jakieś głosowanie, gdzie ja nawet nie mam własnych przekonań co do wyboru. Nie ciągnie mnie tam. Jak go przekonać?

Mnie też to wnerwia, ale z nim nie ma dyskusji:(. Chciałam pójść już na kompromis, pójść zagłosować ( już niech stracę może jego wybór nie jest taki zły, jednak nie nawidzę jak mi ktoś duktuje co mam robić) i potem wsiąść w PKS i pojechać. To nie.. bo oni idą tam po obiedzie, a dla mnie juz bedzie za późno. Wiec stwierdzilam, ze wcale nie zaglosuje i z rana zawinę się z domu. Mam nadzieje, ze mnie nie pobije:(

Gość krzyżyk też ci
każą postawić:classic_cool: