Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ostropestka

Ostropest plamisty

Polecane posty

Gość Ostropestka

Witajcie! Czy ktoś z Was stosuje ostropest plamisty na problemy z wątrobą? Ja zaczęłam go zażywać w maju i chciałabym wymienić się uwagami z osobami zainteresowanymi tym tematem.

interesuje mnie możesz cos onim napisać i zazywaniu jego wolałabym w kapsułkach coś ale jaki ma smak ? musze coś zacząć brac na wątrobe bo dziś mi daje popalić od rana

Ja zaczęłam swoją przygodę z ostropestem od tej strony http://www.watroba-woreczek.pl/ Do dzisiaj zamawiam paczki z nasionami tylko u nich. Szybka profesjonalna obsługa. Wyniki wątrobowe mam coraz lepsze. Stosuję ostropest od maja,a już dwa miesiące później bilirubina spadła z 17 do 0,17. Przeszłam leczenie szpitalne, które w niczym nie pomogło. wysłano mnie do kliniki hepatologii, w której zjawiam się raz na 1,5 miesiąca. Za każdym razem wyniki są lepsze. Ostatnio mialam jeszcze lekko zawyżone alat i aspat, następne wyniki i wizyta na początku listopada.

Interesuje mnie jednak opinia osób, które jedzą ostropest, bo ja zażywam go równolegle z lekami przepisanymi przez lekarza: hepatil, heparegen i sylivit. No i tak się zastanawiam, czy to nie za dużo naraz. Bo o ile wyniki się poprawiają, o tyle od pół roku ciągle mam zażółcone białka oczu. Przed szpitalem, kiedy wyniki wątrobowe były fatalne, oczy miałam tak żółte, że podejrzewano żółtaczkę (ostatecznie przyczyną okazał się wysoki poziom bilirubiny). Tylko dlaczego, skoro bilirubinę od długiego czasu mam w normie- białka oczu ciągle nie są tak jasne, jak kiedyś, przed chorobą?

Życzę Ci jak najlepiej, ale nic mi nie wiadomo o dobroczynnym wpływie Ostropestu na kłopoty z głową :) Ogólnie poprawia samopoczucie, zawsze to jakaś pociecha...

Gość gość
Ja polecam zaczac leczenie watroby od odrobaczania,gdyz wiekszosc ludzi ma tego mnostwo i jest nieswiadoma. To one zanieczyszczaja krew toksynami, w ogole zatykaja watrobe, a ta nie jest w stanie spelniac swoich funkcji. Po odrobaczeniu- najlepiej naturalnymi srodkami- polecam balsam kapucynski, nafte i inne olejki np z dyni, podstawowa i najwazniejsza sprawa jest nawodnienie organizmu, duzo pic. A na koncu suplementy jak ostropest plamist, cynk, tran itp.

Gość gość
ja stosuję ostropest i zażywam oprócz tego heparegen, apteka w Warszawie mi poleciła taki "układ". Lek dobrze wspomaga działanie ostropestu - chociaż jest dość drogi: http://aptekagold.pl/heparegen-tabl-100mg-x-100.html ale za to mam uczucie, że naturalne leczenie wątroby jest dużo bardziej efektywne