Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tab CapsLock Shit Delete

Blog z bizuteria - o rade prosze

Polecane posty

Czesc. Sprawa jest taka, ze moim hobby jest bizuteria. Robie ja glownie dla siebie, ale czasem chcialabym cos sprzedac. Jest starannie wykonana, z materialow dosc drogich i w nietypowych technikach, nawet chce sie wziac za lutowanie i topienie srebra, ale to odlegla przyszlosc :) I teraz pytanie. Czy myslicie ze cos ma sens sie sprzedac? Czy ludzie lubia oryginalna, niebanalna, wyjatkowa bizu ale dosc droga (tj w stosunku do ceny materialow chce sprzedawac tanio, ale materialy sa bardzo drogie) czy raczej tania i to najwazniejsze? Nawet jesli jest prosta, taka jak inna, troche niestaranna - ale za to mozna miec po parze kolczykow w roznych kolorach? Drugie pytanie. Ceny. Na blogu czy niech ludzie pisza do mnie?

Gość dzię dobły
ty tu bylas wczoraj, prawda? za bizu ladnie zrobiona i z dobrych materialow ja osobiscie jestem w stanie zaplacic wiecej (no ale tez bez przesady, jak niektorzy maja ceny z kosmosu) mozesz podawac od razu ceny, jak ci mocno na sprzedazy zalezy

Tak :) masz racje :)

Kto ma ceny z kosmosu? Podasz mi jakis przyklad? Kiedys myslalam, ze ludzie maja ceny z kosmosu, ale teraz wiem, ze sa tak drogie i czasochlonne techniki ze inaczej nie ma sensu :) Ciekawe czy o to Ci chodzi...

Gość kamilla1005
ja bym chetnie coś kupiła, może masz jakieś zdjęcia?

Droga Kamilo, dziekuje za zainteresowanie, ale na razie jestem jak to sie mowi "daleko w polu", tj. mam malo rzeczy na sprzedaz (duzo wlasnych, ale nie powtarzam wzorow), nie mam zdjec i... nie chce sie ujawniac na Kafeterii. Ale byloby mi milo, gdybys mi pokazala co Ci sie podoba i napisala jaka cene za bizuterie uwazasz za stosowna :) z gory dzieki

Gość kamilla1005

Wielkie dzieki i zycze milego dnia ;)

Czyli obie stawiacie raczej na proste, tanie kolczyki ze zwyklych materialow :)

Gość te pierwsze niebieskie
na etsy poszłyby za nie mniej niż 30 zł, to jest frywilitka i trochę dłubaniny niestety. Do tego kryształki i bigle. Te drugie za maks. 20 mogą pójść, chyba, że koraliki są sztuczne, wtedy 15 faktycznie jest ceną wystarczającą.

przepraszam - frywolitka

jak chesz być oryginalna, to musisz mieć własny pomysł i jakiś niebanalny dodatek, a nie tylko koraliki nanizane na drucik czy sznurek

Gość dzię dobły
niekoniecznie. jak jest dobry material, wlasnie dlubanina, srebro a nie stal nierdzewna czy inne uczulajace gowno, to jasne ze zaplaci sie wiecej. ale z drugiej strony jesli chodzi o sztuczna bizuterie, to ja wole kupic cos prostszego, tanszego (ale to tez wlasnie zalezy jak mi w oko wpadnie) a jak chce wydac wiecej, to wybieram sie do jubilera.

To sa czesto materialy warte ponad 100, 200zl

głównie chodzi o nie uczulające bigle. W hurcie srebrne, proste możesz dostać za 3-4 zł para

Dziekuje za wszystkie rady i uwagi :)

Gość Agnieszka56-88.
Polecam także biżuterie ze sklepu www.Oczarovana.pl gdzie wybór jest bardzo szeroki,a ceny atrakcyjne.

O widze, ze moj temacik wyplynal, w celu zareklamowania sie kilku osob :P Blog sie rozwinal, ale chetnie przyjme rady :) Z jednym zastrzezeniem, moja bizuteria nie jest podobna do bizuterii oferowanej przez oczarovana.pl - jest wykonana z najwyzsza starannoscia z materialow dobrej jakosci - uzywam tylko ozdobnych bigli i srebra i kamieni. Mam tez inne podejscie, niz "BizART", a wiec "Korale da się wykonać z kilkunastu kuleczek albo z plasteliny, a żeby je dopracować trzeba jedynie pomalować lakierami" - odpada. Bizuteria ma byc dobrej jakosci i wyrozniac sie sposrod tego, co mozna prostym sposobem wykonac z gotowych elementow.