Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Lijja

relacje córka i tata

Polecane posty

Gość Lijja

Jestem po rozwodzie już 10 lat.Nasza córka ma lat 13.Problemy z byłym mężem istniały od zawsze.Teraz jednak przybrały na sile,ponieważ nowa żona byłego wtrąca się w życie naszej córki i steruje zachowaniem byłego.Jego żona pokryjomu przeglada telefon komórkowy naszej córki,opowiada zmyślone rzeczy,że to niby nasza córka jest dla niej niemiła.Ostatnio na ich wspolnych wakacjach zaistniała sytuacja głęboko wykraczająca poza dobre maniery.Żona byłego oskarżyła naszą córkę o kradzież złotej bransoletki!Były przychylił się do nikczemnej (z wyzwiskami nie do napisania)awantury i nie zdobył się nawet na obronę córki.Sytuacja po 2 dniach sie wyjaśniła i okazało się,że bransoletka w ogóle nie została zabrana z domu...Nikt córki nie przeprosił,nawet jej tatuś.Córka mimo wszystko kocha swego tatę i chce z nim przebywać i to jest całkiem normalne.Jednak cóż ja mogę zrobić,aby ona mniej cierpiała?zwykle po takim spotkaniu weekendowym ze swoim tątą i jego żoną,córka żali mi się jak oni ją traktują...ojciec w towarzystwie żony wcale nie lepiej.Dodam,że rozmowa z byłym nie wchodzi w grę,bo on tylko potrafi zauważyć co jemu się nie podoba,a swoje zachowanie uważa za jak najbardziej prawidłowe.Na rozmowę u psychologa nie chce się zgodzić,gdyż uważa,że nic się nie dzieje,a ja jestem przewrażliwiona. Córka za każdym razem godzi się na takie traktowanie jej osoby,bo kocha tatę.Jak pomóc dziecku,widząc jak cierpi z powodu niedorosłości drugiego rodzica?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować