Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ma ktos pomysł na zycie?praca

ma ktos pomysł na życie?praca,kasa

Polecane posty

witam! w innym dziale nikt mi nie odpisuje,wiec może tutaj?? doradzcie mi proszę, jak zarobić miesięcznie około 500zł, to takie minimum;/ nie pracuje i przez najbliższy okres nie będe. Jestem w domu z dzieckiem,nie mam go z kim zostawic, nie ma żłobka, opiekunka to koszt około 7-10zł/h. Potrzebuje jakiegos pomysłu jak sobie pomóc, chodzi o pracę w domu. Wyrabiam figurki gipsowe, podziękowanie dla gości weselnych,komunijnych itppp,ale juz bardzo długo nie miałam żadnego zamówienia. Sprzedaje ubranka po maluchach na allegro,ale szczerze mówiac rzadko uda sie coś sprzedac i zarobic.Nie wiem,co mam robic;/

Gość neonówa 22
kochana ja sobie tez zadaje to pytanie tyle ze ja dzieci nie mam tylko na zadupiu mieszkam i tu roboty zero:(

moze polize komus loda; p

;) Witaj w klubie w takim razie;) Ja mam jedno dziecko i aktualnie żadnych dochodów;/ W innym dziale rzuciłam ten sam temat i jedna z dziewczyn proponuje wykonywanie na drutach/szydełku kocyków dziecięcych.Ja z moimi zdolnościami odpadam,ale moze ktoś inny??

Podszywy-nie zamierzam komentować ani tłumaczyc..;/

Ale 500zł to tak niewiele ;( Musi być jakis sposób, tylko widocznie jeszcze na niego nie wpadłam;)

Gość neonówa 22
Ja usiłowałam męża przekonać żebyśmy wynajęli mieszkanie w mieście, albo pokój. On jest kierowcą więc pracę znajdzie bez problemu, a i mi by łatwiej było w jakimś markecie lub pubie, no ale się uparł i nie chce :/

Gość weź jedną rzecz pod uwagę
Jeśli będziesz czerpać dochód z jakiejkolwiek działalności to musisz odprowadzać podatek, zus itp., zarejestrować działalność. To nie jest chyba takie proste.

ooojjjjj, chyba komisarz ze skarbówki sie ujawnił;) Jak już znajde pomysł na moje "kokosy" to kto wie, moze i uczciwie będe odprowadzała podaki ;) U mnie przeprowadzka nie wchodzi w grę. Też mieszkam w niewielkiej miejscowości,ale do najbliższych miast mam po około 20 km, więc pod tym względem jest ok;)

Gość może popracowałabyś
jako opiekunka do dziecka? We własnym domu, bo masz swoje dziecko. Najlepiej w zbliżonym wieku do Twojego dziecka. Za 500 czy 600zł, na pewno chętne matki się znajdą! A wiadomo, że musiałabyś mniej wołać(niżeli zarabiają nianie, które same dojeżdżają do dzieci), bo rodzice sami musieliby wtedy przywozić dzieciaka do Ciebie, no i nie zajmowałabyś się wyłącznie ich potomkiem, ale już miałabyś parę groszy swoich i dziecko przy sobie.

Gość neonówa 22
No to ja też mam do miasta powiatowego 20 km i do sąsiedniego też 20 km ale qrwa pracy nie ma :/ w UP pojawiają się ogłoszenia ale z tego co widzę to takie ogłoszenia pro forma bo już kogoś mają swojego na to miejsce

Gość neonówa 22
a zebys wiedział :/ ale do mojego meza to nie dociera jakos:/

U mnie z pracą jest b.podobnie. Te same ogłoszenia wiszą po kilka miesiecy.W sume nie wiadomo,czego oczekuja od pracownika. Ostatnio zaproponowano mi pracę z providencie, na pół etatu;)

Gość neonówa 22
w providencie nie masz umowy o pracę, i masz wynagrodzenie prowizyjne. Wiem bo znajoma w tym była ale zrezygnowała

U mnie w grę wchodzi albo zatrudnienie ma cały etat, tak abym mogła opłacic opiekunke dla dziecka,albo robienie czegoś w domu, dodatkowo,,,, tak,abym mogła się młodym sama zajmowac.

Pewnie chodzenie po ludziach i odbieranie kasy... Jedną taką podobno wykopali gdzieś w lesie :(

Gość dzię dobły
rób w domu biżuterię np i sprzedawaj

ok, ja narazie zmykam, dziecko juz sie obudziło;) Przesyłam wam link do drugiego forum, tak parę osób rzuciło pomysłami;) Jak ktoś jeszcze na cos wpadnie, zapraszam!! http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4981599