Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lologia

remont jadalni doradzcie

Polecane posty

Gość lologia

mam pokój 4mx 4m chcę go zrobić tak: kolor ścian pistacja na jedną ścianę położyć kamień w kolorze beżu lub kremowym na tą ścianę dam komodę koloru dąb rustikal około 120 cm długości i nad nią lustro na drugą ścianę dam komodę z 4 szufladami też dąb rustikal na środku duży owalny stół i 6 krzeseł do tego jakiś obraz na jednej ścianie myślicie, że będzie ok ? czy sama komoda na ścianie 4 m to nie za mało ? jakie macie pomysły i rady a może coś skrytykujecie ?

Gość dzię dobły
kamien? mi sie taka styistyka nie podoba

Gość też to mam
A nie lepiej lustro dać na łysą ścianę? Na tej z kamieniem już i tak będzie się działo, może warto ożywić tę z drugą komodą? A to jest osobny pokój, zamknięty, czy może otwarty na salon lub kuchnię?

Gość lologia
osobny pokój a może zrezygnować z lustra ? tylko czy nie będzie w pokoju zbyt pusto ? stół, 6 krzeseł i 2 komody ?

Gość lologia
nie chcę żeby wyszło staroświecko

Gość a ja myślę, że....
będzie ładnie

Gość też to mam
No dlatego spytałam czy osobny pokój, bo będzie strasznie pusty... Mi by było szkoda pokoju na jadalnię, chyba że miałabym duży nadmiar powierzchni... jeśli będziecie korzystać z tego pokoju to z czasem on i tak "obrośnie" w przedmioty, ale jeśli to ma być tylko dlatego,że został wam pokój to ja bym wolała urządzić sobie tam biblioteczkę, pokój do pracy, albo buduar - zakątek tylko dla mnie :) Może pokombinuj jeszcze ze zdjęciami w ramkach - jakoś fajnie je zakomponuj na którejś ścianie, albo powieś ze dwie-trzy półki jakoś niekoniecznie równo jedna pod drugą, tylko np. schodkowo.

Gość lologia
no właśnie mam kilka pokoi i marzy mi się jadalnia, gdzie będziemy przyjmować gości i jadać myślałam też o lampie stojącej i z tej samej serii na sufit mam też duże kwiaty do postawienia w kącie tylko mebli wydaje mi się, że za mało z drugiej zaś strony nie chcę zagracać pomieszczenia

Gość lologia
podoba mi się kredens, ale mąż mówi, że to staroświeckie a do komody też mogę schować zastawę stołową mam duży problem z tą jadalnią

Gość też to mam
Och, dokładnie - kredens tam wstaw i komodę. W kredensie będziesz mogła trzymać (a w przeszklonym też eksponować) zastawę, której nie używasz na co dzień, a w komodzie trzymać obrusy, serwety itp. Jak chcesz tam wstawić jakieś kwiaty (nie lubię), to dobierz jakieś pasujące donice, żeby nie robić totalnej wiochy. A lampa stojąca w jadalni to słaby pomysł, to już lepiej na bokach lustra powieś jakieś małe kinkiety (nie wiem czy użyłam dobrej nazwy, chodzi mi o takie lampy co się wiesza na ścianie).

Gość lologia
dobrze kombinujesz dzięki mąż też mówi żeby lampy stojącej nie kupować a jakby tak nad komodę tą na ścianie z kamieni zamówić i powiesić szafkę bez drzwi taką samą pakę i poukładać choć zastawę do kawy ? nie będzie to wiocha ? kredens byłby moim zdaniem super tylko jest to spory wydatek plus komoda

Gość elzejskie
a to z kamienia, to bedziesz miala tapete, czy taki kamien polozony na sciane...bo jak to drugie to ja bym juz tam zadnej szafki nie kombionowala...bo bedzie za duzo

Gość totami
kamień naturalny

Gość też to mam
Otwartych szafek z wystawką nie rób, bo będziesz ciągle tę zastawę odkurzała. Lepiej jak już to coś przeszklonego, jeśli masz ładną zastawę, bo jak nie, to lepiej nie eksponować :p Ja bym wiele dała za kredens, niestety mam małe mieszkanie, ale za to zafundowałam sobie wiszącą szafkę - witrynkę ze szklanymi, ale nie przezroczystymi drzwiczkami, w której trzymam całe szkło - kieliszki i takie tam. Szafka jest nowoczesna, bo akurat taki styl mieszkania mam i wygląda super. A kredensu może poszukaj na targach staroci, takie do renowacji często można kupić za grosze, tylko trzeba uważać na korniki, no i włożyć trochę pracy.

Gość też to mam
Tak, o tym kamieniu już pisałam, żeby nic na nim nie kombinować więcej, ewentualnie na tej ścianie postaw kredens, na drugiej komoda + lustro + te kinkiety, na trzeciej pewnie jest okno, więc na czwartej możesz powiesić zdjęcia rodzinne, łącznie z takimi starymi jakichś prababci czy praciotek, w ładnych ramkach... Może być fajnie.

Gość lologia
a jak nie to zamówię tylko te 2 komody i się zobaczy jak to będzie wyglądać w razie czego zawsze można dokupić coś jeszcze dzięki wam wszystkim za rady

Gość lologia
dziękuję wszystkim za wypowiedzi i rady raz jeszcze :)