Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alla bamma

moj ojciec zarabia 40 tys/mies a mi daje 1000/m

Polecane posty

Gość alla bamma

hej! Rodzice rozwiedli sie w tamtym roku i teraz dostaje od ojca 1000zł miesięcznie bo studiuje i szczerze mówiąc na same autobusy na uczelnie idzie mi 400zł bo dojezdzam z innego miasta. Moja mama jest pielegniarka wiec nie zarabia kokosow i w sumie to nam ciezko idzie pod wzgledem finansowym... Nie podalam taty o alimenty on daje mi sam z siebie te 1000zł ale skoro zarabia 40tysiecy to nie nalezy mi sie wiecej? mam 2 starsze siostry ktorym nie daje nic bo juz skonczyly 25 lat ale im tez ciezko

Gość alla bamma
moze ktos sie wypowie??

może z nim porozmawiaj, że ci ciężko i sam zaproponuje że będzie więcej płacił

Gość sdzsdcfsdvsvxvfs
pewnie i tak ukrywa dochody przed urzędem skarbowym więc nic nie załatwisz :-P

Gość alla bamma
nie ma takiej opcji bo on nie utrzymuje z nami kontaktu... znalazł sobie młodsza bobiete o 25 lat i zerwal kontakt , a kase wysyla na konto. mysle, ze placi mi tylko dlatego bo nie chce abym go pozwala... ale uwazam, ze nalezy nam sie wiecej niz 1000zł przy jego zarobkach... pewnie na ta swoja dziunie wydaje wiecej. Nie pozywalabym go gdyby byl biedny... ale wiem ze ma firme , dom weselny, hotel, silownie

Gość alla bamma
wiem, ze zarabia 40 tys bo tak bylo w dokumentach przy sprawie rozwodowej. przysiegam na zdrowie , ze to nie prowo

Gość ojciec powinien ci płacić
alimenty w takiej wysokości, żebyś mogła żyć na takim poziomie, na jakim żyłabyś, gdyby rodzice się nie rozwiedli. Oczywiście inaczej to wygląda w przypadku osoby zarabiającej 1 tys. i 40 tys., dlatego o każdej sprawie decyduje sąd, rozpatrując argumenty obu stron. Moim zdaniem możesz wnosić o alimenty.

Najlepiej poradź sie jakiegoś prawnika. Myślę że na pewno należy Ci sie więcej jeśli Twój ojciec naprawdę zarabia te 40 tysięcy legalnie. Oczywiście jeśli jest to jego dochód czyli tak jakby wypłata a nie jakieś inne koszty związane np z firmą.

Gość hbfn
tyle ma biznesów i tylko 40tys z tego? na pewno drugie tyle ciągnie pod biurkiem :P

Gość nie narzekaj
Ja zarabiam 1200, facet płaci na dziecko500zł i jakoś dobrze sobię radze a ty narzekasz że masz tylko 1000zł.

Gość alla bamma
nie obchodzi mnie ze ktos ma tam z 1000zł i nie nazeka niektórzy mają 500zł i rodzine do wykarmnienia i co z tego... Ja mam inne potrzeby, zawsze jezdzilam na wakacje za granice itp dlaczego mam z tego rezygnowac to moj ojciec mnie splodzil zarabia duuzzooo a dlaczego ja mam cierpiec z tego powodu ma obowiazek placic do 25r/z

Gość alla bamma
jakby b yl biedny to bym nic nie chciala... Wyobraz sobie, ze ojciec twojego dziecka zarabia te 40 tys... nie chcialabys wiecej dla dziecka gdyby bylo go stac ... bylo by ok za te 500zł?

Gość alla bamma
tak... lubisz panow 55 letnich wyjatkowo zjebanych na glówke

Gość taka prawda ona
spierdalaj materialistko ;)

Gość mn bxkm
chciałas by miec takiego ojca ktory zarabiał by miesiecznie 40 tys i dawal tobie 1000 zł :)

Gość hhgfhgfhgfhfhfhfghgf
ojciec musi na ciebie placic tylko wtedy jezeli dalej sie uczysz,maksymalnie do 25-tego roku zycia, jezeli np.masz 20 lat i sie juz nie uczysz, ojciec nie musi placic na ciebie alimentow,ok

Gość neonówa 22
napisała przeciez ze studiuje