Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mga.wtp

czy to może być rak mózgu?

Polecane posty

Gość mga.wtp

od pewnego czasu boli mnie głowa, z tyłu z lewej strony. Tzn. Cały dzień boli poźniej 2 dni nie boli później znów zaczyna itd. Do tego często robi mi się ciemno przed oczami, prawie za każdym razem jak wstaje. Ostatnio też zauważyłam,że mam problemy z koncetracją i pamięcią. Może to być rak?

Gość mga.wtp
mam jeszcze coś takiego, że się obudzę w nocy i widzę jakieś przedmioty. Np. Ostatnio widziałam takie krzesło z różami, zastanawiałam się co to jest, dopiero jak oświeciłam światło to znikło to albo widziałam bardzo wyraźnie taką jakby nitkę, chciałam ją zabrać, siadłam na łóżku i rękami próbowałam ją zabrać. Wiem, że to się głupie wydaje,ale to mi się już wiele razy zdarzyło. To może być jakiś objaw raka?

Gość nie........
masz to co w GNM nazywa się konfliktem "strach na karku" (emocjonalny stres związany z przeżyciem jakiejś zagrażającej nam sytuacji) - stąd omamy wzrokowe. Żeby to lepiej zrozumieć warto obejrzeć film o GNM - http://www.youtube.com/watch?v=Z57uBCcOdvI z polskimi napisami.

Gość ann//
Musisz sc z tym do lekarza bo na forum nikt ci diagnozy nie postawi. Jakis czas temu tez bałam sie ze mam raka. Miałam takie zawroty głowy i omdlenia ze nie byłam w stanie normalnie funkcjonowac. Porobli mi rózne badania łącznie z rezonansem magnetycznym mózgu i co? Okazało sie ze moje objawy spowodował stres. Powinnas isc do lekarza i wyjasnic co ci jest.

Odpowiadając na pytanie: tak, to może byc guz mózu (bo nie ma pojęcia rak mózgu), ale nie musi.. tak jak tu ktoś wyżej napisał, te objawy sa mało specyficzne i pasuja do bardzo wielu chorób.. Powinnas pójśc do lekarza.