Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madzia32232

facet z internetu ale... co to za uczucie??

Polecane posty

Gość Madzia32232

Mam pewną znajomość internetową, która trwa już dobre ponad rok, piszemy do siebie od zawsze codziennie z niewielkimi przerwami, przeżyliśmy wspólnie sporo, nawet własne związki , zwierzaliśmy się z problemów itp. od jakiegoś czasu on już kogoś ma, ale nadal utrzymujemy ten sam kontakt, próbowałam nawet to zakończyć bo wydawało mi się w takim razie , że nie ma to sensu, nie chciałam przeszkadzać , ale bądź, co bądź on nie chce tego zakończyć, ba, nawet gdy piszę mu o jakichś adoratorach okazuje zazdrość, często też prawi komplementy, a ja również nie potrafię tego zakończyć, ilekroć z nim piszę , odczuwam to coś nadzwyczajnego , może to głupie bo to tylko pisanie , ale wciąż jest to samo uczucie od dłuższego czasu... A spotkać się nie spotkamy, nigdy nie potrafiliśmy sobie tego zaproponować, tak czy siak on jest szczęśliwy , a ja tego psuć nie zamierzam, jednak jak długo to może trwać? nawet gdy z nim nie piszę chociaż rzadko to ma miejsce , to o nim pomyślę , na pewno napiszecie żebym się przełamała i dała w końcu sobie z tym spokój, ale naprawdę nie jest to proste , szczególnie , że tylko dzięki niemu odczuwam to coś co trudno mi określić, ale jednocześnie martwię się bo jak długo i w jakim celu ma trwać taka znajomość...

Gość ehhhh mialam to samo
ale mnie olał:(!.........miał przyjechac do mnie, i chyba nie przyjedzie..rzadko sie odzywa a ja tesknie..

Gość LoOoOosEr
ale wy głupie jesteście

Gość z warmii i mazur
Po co tracić czas na niekończące się pisanie z facetami z netu? Na drugi raz jak kogoś poznasz z netu to umów się po kilku rozmowach i problem z głowy. Przez takie samo pisanie łatwo można się zakochać w własnych wyobrażeniach z netu.

z warmii i mazur Po co tracić czas na niekończące się pisanie z facetami z netu? Na drugi raz jak kogoś poznasz z netu to umów się po kilku rozmowach i problem z głowy. Przez takie samo pisanie łatwo można się zakochać w własnych wyobrażeniach z netu. Moje doświadczenie też na to wskazuję, facet pisał juz nawet, że kocha itd, a potem poprostu przestał się odzywać, a ja byłam tak wkręcoan że bolało dość mocno, po jaką h..e ci potem takie emocje

Gość spokojnie spokojnie
ja pisałam 4 lata tylko słowa były gdyby chciał to przenieść do reala, już by proponował, a nie umawiał się z nową dupą. uciekaj, póki czas

Gość roxon
Ja też przestrzegam przed takimi znajomościami. Sam dużo czasu spędzam na czacie i wiem z autopsji, że bywa bardzo miło i mozna się zauroczyć w wirtualnej osobie, ale wiekszego sensu to nie. Jeśli jakaś ze stron nie chce się spotkać, lub mieszkacie za daleko od siebie to nie ma to można się zauroczyć a potem cierpieć.. Tak jak napisano wyżej, można zakochać się we własnych wyobrażeniach, a to po prostu oszukiwanie siebie. Jeśli znaojomości z internetu to tylko koleżeńskie. Bez komplementów, flirtów, najlepiej z osobą całkowicie nie w swoim typie. I nie można za długo pisać ze sobą bo to też uzależnia.

Gość kaszka mleczna
piszecie przestrogi, a co jak juz sie zauroczylo i trudno przestac pisac :(

Gość roxon
Przestrogi sa na przyszłośc żeby juz więcej do tego nie dopuścić. A jesli już się przytrafiło to niedługo i tak się popsuje. Tak jest zawsze:P

Gość kaszka mleczna
Madzia ja tez jestem w takiej sytuacji i nie wiem co dalej po co to w ogole ciagnac, ja wszystko wiem tylko co z tego :O tesknie za nim

Gość kaszka mleczna
przez rok sie nie popsulo jest moim wirtualnym przyjacielem

Gość roxon
wirtualny czyli taki ktorego dużo łatiwej stracić niz tego zwyczajnego, ale ból i tęsknota są niestety takie same

Gość kaszka mleczna
wlasnie :O nie wiem juz co robic, czasem mam ochote po prostu zniknac ale po chwili tesknie i pisze i czekam na jego slowa trudne to wszystko sama sie wkopalam, wiem :(

Gość kaszka mleczna
zwyczajnego przyjaciela nigdy nie stracilam i nie cierpialam z tego powodu, to zupelnie nowe doznanie

Gość roxon
ja już wiele razy sie tak wkopałem heh lata czatowania:P

Gość kaszka mleczna
i co? przeszlo ?

Gość kaszka mleczna
w czatowaniu tez nie mam doswiadczen ale zauwazylam, ze przyzwyczajam sie do wirtualnych osob bardziej niz do takich w realu :O

Gość roxon
przeszło, zawsze przechodzi. Ale ostatnio mam znajome na czacie w których wiem że się nie zaurocze i własnie takie pisanie jest najlepsze. Bez zadnych podtekstów i nadzieji na coś więcej. Po prostu rozmowa:)

Gość wiem cos o tym wiesz
Ja coś takiego ciągnęłam 2,5 roku. Wiem jakie to uczucie "to coś". Ja myślałam, że to moja druga polówka. Ale nie dane mi było się o tym przekonać. Bo on przekładał ciągle spotkanie. A ja miałam w końcu dość czekania. Wydaje mi się, że przeżyłam wtedy załamanie nerwowe. Wyglądałam jak cień człowieka. Ale zawzięłam się w sobie i skończyłam to. Nie warto było.

Gość kaszka mleczna
masz doswiadczenie to wiesz :) ja na wlasnych bledach bede sie uczyc

Gość kaszka mleczna
wiecie co? gdyby on skonczyl byloby mi latwiej przezylabym jakos ale ja nie moge :(

Gość kaszka mleczna
moje pisanie tez bez przyszlosci bez szans na spotkanie glupie to :O

Gość roxon
Kiedyś poznałem taka dziewczynę. Bardzo fajnie się nam pisało. I mimo, że mieszkaliśmy niedaleko, ja nie chciałem się spotkać. Pewnie dlatego że nie znaliśmy się długo. Nie widzielismy sie też nawzajem, ale było bardzo miło. Cały czas jakieś flirty i komplementy. Kiedy pisaliśmy to żadne z nas nie miało dość. Ja przez cały dzien o niej myśałem i czekałem żeby tylko nadszedł wieczór i nasza rozmowa. Ona na dodatek też tak pisała. I co? Pewnego czasu czekałem i nie odezwała się. Później pisała jakoś inaczej i coraz częściej. W końcu widziałem jak pisze z innym kolesiem w ten sam sposób co ze mną. Wiem ze to głupie, ale jednak zabolało. Od tego czasu mam dośc czatowych miłości.

Gość kaszka mleczna
roxon- dzieki za rady :) chyba wyjde zaraz z domu pojde gdzie, nie wiem gdzie, jak najdalej od laptopa :D milego wieczoru!

Gość kaszka mleczna
gdzies :)

Gość a ja lubię
jaka czatowa miłość? Ja owszem rozmawiam przez internet, ale o miłości nie ma mowy. Z jednym osobnikiem płci męskiej rozmawiam już ok 8 lat i jakoś żadne uczucia nami nie miotają po prostu jest kolegą. Nie wyobrażam sobie zakochać się przez net jak już to uzależnić od pisania i tyle.

Gość roxon
To tylko rada, ale nie olewaj go tak z dnia na dzień:/ Pomyśl, że może go to zranić. Pisz z nim jesli to lubisz, ale przestrzegam przed kolejnymi znajomościami.

Gość Madzia32232
tylko wiecie co? może troszkę źle się wyraziłam , bo raczej tego takiego uczucia nie nazwałabym stanem zakochania się , raczej czymś w rodzaju ekscytacji gdy tylko do mnie napisze i tylko on tak na mnie działa co jest jak dla mnie bardzo dziwne, owszem wiem jak wygląda ale tak naprawdę nawet własnie nie jest w moim typie! chyba bardziej kręci mnie jego zachowanie, to że jest taki pewny siebie, zdecydowany, samodzielny itp. bardzo często prosi mnie o rady, ja również mogę jeśli tylko mam problem, najbardziej martwi mnie tylko to, że on pomimo tego , że jest w związku już po raz kolejny , zawsze jednak pisał w taki sposób , że jestem dla niego ważna, że nie chce mnie stracić... chociaż próbowałam urwać kontakt to i tak ostatecznie nic z tego nie wyszło, jakiś sms, czy jednak wiadomość z neta, nawet walczyłam z tym żeby już się nie odzywać zupełnie , a on nie dawał za wygraną no i przegrałam, odpisalam , a wtedy już poszło dalej jak zwykle, bo możemy rozmawiać o wszystkim praktycznie i nigdy nasze rozmowy nam się nie nudzą, czasami nawet trwały kilka godzin w miarę możliwości, mam również inne znajomości internetowe , ale własnie raczej takie , które ograniczają się do jakichś wiadomości na dłuuugi czas i są raczej beznadziejne... co u ciebie? co robisz? i na tym się kończyło, a przed nim nie mam oporów pisać o bzdurach, często żartujemy, czasami się trochę kłócimy ale i tak nigdy nie w ten sposób żeby przestać rozmawiać. Wiem , że to wszystko może wydawać się chore i śmieszne, ja niczego nie oczekuję , nawet myślę , że nie chciałabym być z nim w związku, naprawdę, ale bądź co bądź on na swój sposób mnie kręci... ciężko mi to wszystko wytłumaczyć, sama nie rozumiem co w nim jest...

Gość Madzia32232
chyba już temat zamknięty :(