Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dobrawka88

wypadają mi włosy

Polecane posty

Gość Dobrawka88

i nie wiem jak temu zapobiec. Nie suszę po umyciu, nie prostuję, maluję raz do roku, brałam capivit A+E ale nadal wypadają, łamią się i są słabe. jestem 13 miesiecy po porodzie ale wątpię, że po takim czasie to wpływ hormonów. Pomóżcie, doradzcie.Jakas odżywka dobra?

idz do dermatologa, zrob badani akrwi, rowniez prolaktyny (na czczo, pozniej proszek i po godzinie znow badanie) - bardzo czesto jest z tym problem po porodzie, a wlosy wtedy wypadaja garsciami

Gość dusia30
Organizm po porodzie dochodzi do siebie koło 2 lat. A moze zrób poziom hormonów tarczycy? Przy problemach z tarczycą wypadaja włosy, robią sie cienkie, matowe i lecą jak głupie. Poza tym sucha skóra, łamliwe paznokcie. Capivit niewiele pomoże przy wypadających włosach. Weź belisse- jest świetna według mnie. Bardzo szybko mi pomogła kiedy mi po porodzie leciały włosy

Gość Dobrawka88
ale ja już miałąm ten okres kiedy włosy po porodzie wypadają masowo to się objawia 2-3 miesiące po urodzeniu dziecka. Wtedy baaardzo wypadały. teraz to jest chyba inna przyczyna. Fakt trzeba zrobic badania.