Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sylviana_25

Patelnia grillowa

Polecane posty

Gość jestem w małżenstwie
Mam. Polecam. Mam z ikei, innych nie znam. Zwrócić uwagę na głębokość rowków, na ciężar i jednak na cenę - nie kupiłabym w markecie firmy krzak za 15 zł.

rozumiem, ze rowki im glebsze tym lepsze? Zauwazylam tez, ze nie ktore maja taka szczelinke do odlewania tłuszczu? Lepsza ceramiczna czy aluminiowa?

Nigdy nie odlewałam tłuszczu, ale smażę chude mięsa, może dlatego. Co do ceramicznych się nie wypowiem, bo nie znam się.

Żeliwną najlepiej.

Gość Bez nazwy..
Mam z Ikei. Model Skanka. Już prawie 3 lata. Polecam. Nic złego się z nią nie dzieje i jest lekka w porównaniu z żeliwnymi które np. oglądałam w Makro, bo żeliwnej nawet nie dałam rady utrzymać w 1 ręku.

Mam żeliwną i jestem zadowolona. Trzeba sie co prawda nauczyć obsługi :) ale bardzo lubimy nadziewane pieczarki, ryby, filet z kurczaka i grzanki czosnkowe przyrządzane na niej. Dla mnie ważne było by miała odkręcaną raczkę (podsmaża sie potrawę i można ją wstawic do piekarnika by "doszła" )

Mam! Posiadam! I uwielbiam ją. Kupiłam jakieś dwa lata temu, używam przez cały okres jesienno-zimowy, kiedy jestem ogarniczona zjawiskami atmosferycznymi, wciąz jest w super stanie. Nie cierpię zmywać, a ona zmywa się z łatwością. Dodatkowo mam jeszcze grill elektryczny (super sprawa, z mężem często urządzamy 'grilla' w grudniu, elektryczny jest większy niż patelnia, więc idealny na imprezy), a ostatnio zakupiłam patelnie griller zeptera. Zdecydowanie zasłużyła na miano mojego ukochanego sprzętu ostatnich miesięcy! I powiem Wam w tajemnicy, że wszystko to zamawiałam online i jestem w szoku, że tak dobrze się sprawują.

Tez mam i sobie chwalę. moja ma składaną rączkę więc czasem do piekarnika całą wkładam. Bardzo lubię pierś czy warzywa tak upieczone.

ja tez chce zakupic taka patelnie, widze ze sporo osob zachwala, ale napiszcie prosze z jakiego tworzywa macie

ja mam chyba aluminiową ale pokryta jest żeliwem i taka powlekana nie przywieralną powłoka. nie używam codziennie ale przynajmniej raz w tygdoniu

Gość mam takie cudo w domu
ciezkie to jak cholera, grube, wiec dlugo sie nagrzewa - jak chce na szybko zgrillowac warzywka, to musze sie troche naczekac. w sumie fajna sprawa, ale w moim przypadku to byla fanaberia, zupelnie niepotrzebny gadzet - kosztowala kupe kasy, zajmuje duzo miejsca i jest nieporeczna, w dodatku musze ja szorowac recznie, bo nei miesci sie do zmywarki. w moim przypadku byl to bardzo nieprzemyslany zakup, ale jesli wiesz ze bedziesz jej uzywac, to na pewno nie zawiedziesz sie :)

Gość zocha1
W lidlu jest oferta na taka patelnie kosztuje 70zł i dają na nią 3 lata gwarancji, ja mam taką z ikei i już się trochę zniszczyła więc chyba zainwestuję w nową