Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co z tymm

mięso mielone, co z niego zrobić???

Polecane posty

Gość co z tymm

mam 500g mięsa mielonego woł-wp co z tego wyczarować na obiad? polećcie coś please (poza kotletami mielonymi)

Gość taka sobieeee
gałki ,zapiekanka

Gość robert elgendi
klopsiki gołąbki bez zawijania lub wyłożyć nim cukinię

Gość co z tymm
a jaka ta zapiekanka? możesz zdradzić przepis? lasagne za trudne, dużo mam pracy, nie mam za wiele czasu

Gość JHGJG
BLINY KARTOFLANNE Z MIESEM W SRODKU I SMIETANA

Gość gfhbhftruh
spagetti, zazdroscze ci ze masz, bo ja bym musiala specjalanie do sklepu jechac, a makaron, sos i fasolke juz mam -,-

Ja jednak polecam mielone, ale nie te typowe, tylko cos w stylu hamburgerów. Do mięsa dajesz tylko pieprz i sól, żadnej cebuli czy bułki tartej, robisz cieniutkie kotlety i smażysz na patelni grillowej lub w piekarniku. Są pyszne. Mó syn innych już teraz nie chce.

zalogowałam się, to ja autorka tematu nie kupię pomysłu na- bo jestem za granicą mam masę pracy,wiec niezbyt będę miała czas na gołąbki, lasagne itd a jak te bliny zrobić? to coś a la placki ziemniaczane no nie? tylko kurcze... chyba mam smaka na coś z sosikiem :P spaghetti, czy ja wiem.. byłam 2 tyg niedawno we Włoszech i tak się nażarłam spaghetti, że póki co mam dość :D

Bliny to naleśniki z mąki gryczanej. Typowa potrawa w Rosji, mnie nie smakowały.

to może Wam pomoge coś mi doradzić w lodówce mam jeszcze: szynke, ser topiony, jajka, paprykę żółtą, zielony ogórek, cebulę, kapustę kiszoną, śmietanę, keczup, pomidorowy przecier, musztardę poza tym mam makarony, ryż, duuuuuuużo przypraw i ziół

Gość JHGJG
NIE TAKIE BLINY ! a bliny z potarkowanej na tarce ziemniakow z dodadkiem jajka, soli pieprzu i na patalnie troche lorzymy a pozniej miesa i tez pozniej na mieso ta mase :D

aaa czyli placki ziemniaczane w srodku z miesem eee troche niezbyt mam smaka na takie coś wole coś z sosem

jak masz malakser i piekarnik to: cebula do malaksera na drobno mięso do miski do mięsa - cebula, jajko, jak masz - płatki jęczmienne, można ugotowany ryż, bułka tarta dla konsystencji, przyprawy, sól toczysz z tego spore kule, kładziesz na blachę, każdą polewasz olejem i pieczesz przez 30-40 minut w 180 stopniach gotowe

kotlety mielone - banal przeciez sphagetti tez nie trudne, a przepisow na sphagetti masz w 3 i pol dupy :D lasagne - banal tylko makaron musisz dokupic, w sklepie mozesz dostac nawet sos beshamel ( nie wiem jak to sie pisze ) jak ci sie robic nie chce :P golabki faszerowane papryki czy co tam chcesz nalesniki placek po wegiersku oj duzo jest pomyslow na mielone :)