Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PSEUDONIM GAL

MÓJ OJCIEC UMIERA NA RAKA PĘCHERZA

Polecane posty

Gość PSEUDONIM GAL

LEKARZ DAŁ MU 3 MIES. ŻYCIA. JESTEM W ROZSYPCE, I TAKA BEZRADNA. JAK to wygl. z waszego doświadczenia? czy lekarze się mylą co do długości życia ?

Gość wczoraj był ten sam temat
mam nadzieje ze to nie jest jakaś durna prowokacja. chociaz w sumie...moze lepiej jakby byla :O

Wiesz, to jak ze wszystkim. Czasem sie myla... Nie siedz tu na Kafe tylko spedzaj z Tata jak najwiecej czasu Zmien mu diete - jest taka ksiazka dieta antyrakowa

Gość PSEUDONIM GAL
podszywaczu daruj sobie, to nie prowokacja. wczoraj załamał się mój swiat. on nie chce o tym gadac ale był na paru operacjach i jest cewnikowany od roku czasu to może i wycięli ale ostatnio lekarz mu powiedział że guz się powiększa i pęka i są krwotoki i skrzepy - to chyba nie rokuje dobrze nie? - kazał się xzgłosic do kontroli za trzy mies ale przyparty do muru powiedział ze zostało 3 mies życia . jest jakaś szansa że lekarz się myli co do dług. życia?

Gość ssssssssssssdwwwwwwwww
Ile ma lat ? Przecież nowotwory pęcherza są dobre w rokowaniach w porównaniu do wielu innych nowotworów.

a mamy 2 pecherze, że w razie czego mozna z drugiego korzystac?? co za idiota napisał ten drugi post..... Powinnas się dowiedzieć, jakie są w ogóle metody leczenia takiego przypadku. Czytac duzo o tej chorobie, rozmawiac z innymi ludźmi, możesz przejść na jakieś forum medyczne, może tam ci powiedzą, co w takiej sytuacji mozna zrobic.. w ogóle bardzo nie lubie, kiedy lekarz okresla, ile dany pacjent bedzie jeszcze żył.. bo on tego nie wie, to są jego przypuszczenia, a przez wypowiadanie ich na głos, może zagasic czyjąś nadzieję czy chęć do walki z choroba.. Tak, lekarze moga sie mylic co do długości zycia..

Gość PSEUDONIM GAL
ma 77 lat-pewnie powiecie że stary ale on dobrze sie trzymał - nie wyglądał na tyle ile ma. mial ktoś z was w rodzinie przyp. raka pęcherza?

Gość PSEUDONIM GAL
ale on jakbuy już przeczuwał najgorsze, porządkuje swe sprawy :(

Gość drabina-bez-szczebli
rok temu straciłam tate , zmarł na raka miał zaledwie 48 lat ...

tak, mój teścio też to ma, tylko w 1 stadium, jaa narazie jest ok, miał wlewki z bcg i za 2 tygodnie kontrola, zobaczymy rak pęcherza najczęściej powstaje przez palenie tytoniu, a tescio palił dużo

Gość Gość
Lepiej idź stąd , bo Ci tylko będą przykrość sprawiali. Sama widzisz jaki jest poziom inteligencji, okurwiona kupa debili. Z własnej strony mogę tylko prosić wszechświat by dał siłę Twojemu ojcu. Próbowaliście medycyny niekonwencjonalnej ?

Gość PSEUDONIM GAL
a jak wygląda to pierwsze stadium?

to był naciek na ścianę pęcherza miał wycinanego guza przez cewke moczową, kilka razy w ciągu 2 lat, bo odrastał czasem było po kilka guzów wielkości o 2 mm do 2 cm średnio

Gość PSEUDONIM GAL
ASIAMT - MÓJ TO SAMO MIAŁ CO TY OPISUJESZ - TERAZ WIDOCZNIE OPADA Z SIŁ. PRZY OST OPERACJI DALI MU 6 MIES ŻYCIA - MYŚLISZ ŻE TO ZŁOŚLIWY RAK?

tak, to cholerstwo jest złośliwe, jak widać odrasta, chociaż czasami po kolejnej operacji potrafi sie zatrzymać i jest to rak, przy którym śmiertelność jest najwyższa u mężczyzn wiem, ze to nic pocieszającego, ale trzeba o tego raka "dbać" tzn. chodzić co 2 miesiace na kontrolę, wycinać w razie odrośnięcia, można też te wlewki zastosować, ale tu już lekarz decyduje, u teścia za często odrasta i dlatego bcg mu podali wizyta 10 pażdziernika i zobaczymy wlewki miał w czerwcu, po tym był na usg, ale nic tam nie znaleźlli cystoskopia jest dokładniejsza i teraz to będzie miał lekarz teściowi powiedział, że jeżeli pzregapi wizyte, to moze juz być później za późno, więc lata już 2 lata zobaczymy jak będzie za tydzień

Gość PSEUDONIM GAL
Jak ojciec powinien w tej syt. o siebie dbac ? jak sie odżywiac?

Gość drabina-bez-szczebli
może to co powiem jest drastyczne ale taka jest prawda... jeśli Twojego tate operowali i dają drogie leki to jest szansa... mojego juz nie chcieli ani operowac ani leczyc , skierowali jedynie na leczenie paliatywne... życzę wiele sił do walki na pewno się uda...

nie powinien tego wogóle mu mówić kazał przyjść widocznie na kontrolę, teścio też chodził i co 3 miesiące, wiec to chyba standard to są wlewki gruźlicy podawane przez cewkę do pęcherza w szpitalu, co tydzień przez chyba 6 tygodni wywołują stan zapalny pęcherza i wtedy wytwarzaja sie przeciwciała atakujące zarówno ten stan zapalny jaki komórki rakowe w pęcherzu, co często prowadzi do zahamowania nowotworu zależy też jakie wyniki ma Twój tata, jaki stopień itd. pamiętasz?

Twój tata powinien sie bardzo oszczędzać, dużo odpoczywać i nie przebywac w środowisku palącym

Gość PSEUDONIM GAL
nie mówił mi tego. w jakich jego dokumentach mogę podglądnąc jego opis choroby ?

no jakieś od lekarza, nie wiem, bo ja nie widziałam tylko teściowa mi przekazywała dane przez telefon, bo mieszkamy daleko od siebie, gdzieś w jego kwitach pewnie

No wiesz, to juz taki wiek, że każdy człowiek powinien sie liczyc z tym, ze niedługo umrze.. i jego bliscy tez.. bo przecież młodszy już nie bedzie

Gość flamencja
opada z sił bo rak to bardzo wycieńczająca choroba... organizm ogromne pokłady energii siły wkłada z jego walką...

dziwne, że ten guz jest cały czas, powinni mu go wyciąć myślę, ze to 2 lub 3 stopień u mojego tescia zawsze wycinają po znalezieniu czegokolwiek te skrzepy i krwotoki rzeczywiscie, to nic dobrego a zastrzyk w brzuch to pewnie przeciwzakrzepowy, bo tescio po zabiegu takie dostawał tylko przze tydzień czasu i w brzuch również, bo groziła mu zakrzepica żył nie możesz znaleźć dokumentów po cichaczu, zobacz i pogadaj z tatem, może zmieńcie lekarza, nie wiem, trzymać w brzuchu guza to nie wróży dobrze a pęcherz ma zachowany w całości czy coś tam wycięte?

Gość Marilenka
Życze Ci dużo siły i cierpliwości i żeby twój ojciec mial jak najlżejszą śmierć. Trzymaj się kochana!

Gość qwer
dziękuję za słowa otuchy. max co to masz za metody?

Gość 3erewfrrgtf
max - dziwne te metody:( A JAK TO BYŁO Z OSOBAMI W WASZYM OTOCZENIU? CZY LEKARZ SIĘ MYLIŁ CO DO DŁUGOŚCI ŻYCIA CHOREGO NA RAKA CZY TO SIĘ ZAZWYCZAJ SPRAWDZAŁO?

Gość 3erewfrrgtf
MAX - NAPISZ MI PO LUDZKU CO TO ZA METODY

Gość zieloonoka piękność
Mojemu tacie dawali kiedys 10 lat zycia a zyje juz 20 :) Tylko ze nie mial raka..