Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

o jejuśku

body z krótkim rekawem

Polecane posty

witam mamusie. Adas to moje pierwsze dziecko i dopiero mozne powiedziec ze sie ucze i mam takie pytanie czy ubierac w domu dziecku bdy z krotkim rekawem czy nie bedzie mu za zimno ? w domu mam 21-22 stopnie . sama chodze w krotkim ale nie wiem co z dzieckiem , a nie chce go tez przegrzewac bo to tez ie dobrze

no wiesz, ty sie ruszasz i dlatego w krotkim ci nie jest chlodno..a takie malenstwo co tylko lezy i praktycznie sie nie rusza w bodziaku z krotkim raczej zmarznie:) zalóz bodziak z długim albo na ten z ktorkim zaloz jakis lekki kaftanik:)

Gość D.BillI
to i tak masz ciepło w domu

Gość tikal
tez włożyłabym coś z długim rękawem, w krotkim to lezal jak bylo lato i upaly

Gość sprawdz czy ma cieply
kark, jesli tak to ubierasz ok.

ale dziecko zawsze ma ciepły kark, chyba, że mozna porównać ze spoconym karkiem

Gość syasyanka
Jak masz 22 stopnie, to body jest ok, obojatne, z jakim rękawem. Osobiście gdyby mi było za chłodno, to raczej z powodu jednej warstwy niż z powodu krótkiego rękawa. U mnie w chacie teraz jest 18-19 stopni i mała ma body z długim rękawem i kamizelkę

Gość do Asiamt
powaznie? Serio sie pytam, bo na wszystkich forach/w poradnikach pisza, zeby sprawdzac czy dziecku nie zimno wlasnie po karku. To jak to w koncu jest? bede wdzieczna za podpowiedz, bo sama jeszcze czekam na maluszka.

ano tak jak sprawdzam mojemu kark, to zawsze ma ciepły, czy to na dworze w zimie, czy w domu sobie tez sprawdź a jak ma spocony, co rzadko sie zdarza to juz wiem, że się przegrzał, ale tylko wtedy gdy biega

Gość teoretycznie od 2012
Moze go zawsze wlasciwie ubierasz :) W kazdym razie dzieki za odp., sprawdze jak male bedzie na swiecie. To jak ropoznajesz w takim razie czy mu nie zimno?

patrzę po sobie i co robi w danym momencie, jak biega, chodzi to rozbieram, jak śpi, leży czy wstanie ze spania to wkładam na chwilę chociaż cos cieplejszego dla jego lepszego samopoczucia, bo raz mi się zatrząsł z zimna jak wstał ze spania i był tylko w bluzeczce i pielsuszce, to aż nim telepnęło uśmięliśmy sie wtedy i szybciorem polarek i spodnie, ale miał już wtedy 1,5 roku

ja bym ubrala dł rękaw i coś na nozki,a nie jestem z tych ktorzy przegrzewaja dzieci,moj tak byl ubrany jak byl maly

Gość D.BillI
gdzies czytałam, żeby ubierac dziecku jedną warstwę ubrania więcej niż sobie - biorąc pod uwagę to w czym mamy komfort cieplny, ale nie pamiętam czy to tyczyło tylko wychodzenia na dwór, ale może i nie ja nie sprawdzam karku, za to sprawdzam rączki i nogi (przy przebieraniu) - jak są za zimne to ubieram sweter czy koszulkę dodatkowo, ale to tez zależy czy dziecko już się rusza, czy jeszcze raczej tylko leży

ktoś tu pisał, ze rączki podobno nie świadcza o tym, ze dziecku zimno czy ciepło, ale ja też sprawdzam ręce i jak ma lody to hop bluzczynę wrzucam małemu

rożnie mówią, jedni ze sprawdzac rączki inni ze kark , mój adas czasem ma zimne rączki a kark cieply :/ no i jak to wtedy interpretowac ??

Gość D.BillI
to chyba zalezy od dziecka asiamt - są dzieci co mają je zimne lub ciepłe cały czas, ale u mojego się to zmienia w zaleznosci od temperatury i ruchu, więc jest to jakś wyznacznik

no mój Adas też miewa zimne rączki, a czsaem jest przy tym spocony tak, chyba zależy od dziecka