Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 studentka19lat

pytania o studia!!;))

Polecane posty

Go艣膰 studentka19lat

hejka! jestem studentka 1 roku. Mam 6 przedmiot贸w przez ca艂y semestr. Powiedzcie mi jak wyglada sprawa z zeszytami?? do kazdego przedmiotu mam miec zeszyt czy jak? Wiem, ze na studiac nikt nie dyktuje, dlatego mam taki duzy zeszyt na te wyk艂ady, zeby robic sobie notatki, a w domu najwyzej przepisywac do osobnych zeszyt贸w? " Prosze pomozcie mi! Jak wy chodzicie na studia? z jednym zeszytem? Nie chce wyjsc na idiotke.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 poruszenie_W_bokserkach
ju偶 wysz艂a艣 :classic_cool:

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jestes wredna
hehehe dok艂adnie

Udost臋pnij ten post

ja mam segretaror, luzne kartki i koszulki na kazdy przedmiot, a mam ich ok 15, mam osobne koszulki ide na wyklady, notuje wkladam do ksozulki i do segregatora pozniej mi jest latwiej pdoczas nauki w domu

Udost臋pnij ten post

Zazwyczaj z jednym, bo tak wygodniej, ale na egzaminy przepisywa艂am sobie na jakie艣 oddzielne kartki, bo nie potrafi艂am si臋 uczy膰 z moich gryzmo艂贸w z wyk艂ad贸w

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pleasantttttttttttttttt
ja mialam jeden blok szkolny, a potem te kartki z poszczeg贸lnych przedmiot贸w wk艂ada艂am do pogrupowanych skoroszyt贸w w segregatorze. po co tyle nosic. ewentualnie w teczce jakie艣 rzeczy z zaj臋膰 te偶 pogrupowane

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Karineczka911919
艂e najlepiej komus pojechac:) Ja Ci napisze, mozesz miec taki ogolny zeszyt i na szybko notowac z wyk艂ad贸w czy cwiczen sobie i potem w domu przepisywac ale za duzo czasu sie marnuje. W wiekszosci wyk艂adowcy wysy艂aja slajd takze mozesz sobie druknac. Z cwiczen lepiej zapisywac odrazu:) Nie stresuj sie:) kto pyta nie b艂adzi. A jaki kierunek??

Udost臋pnij ten post

tylko zobacz do jednego zeszytu bedziesz zapisywac i bedziesz miec tam wszystko nie polapiesz sie w ogole ja zapisuje na kartkach ale tylko po jednej stronie bo jak sie ucze to klae sobie karki na biurko i wszystko widze, a jak mam przewracac, to mnie to rozrpasza

Udost臋pnij ten post

tylko nie przepisywanie notatek w domu!!!! Czasu ci na to zbraknie.. Ja mam w zasadzie do ka偶dego przedmiotu osobny zeszyt, a z przedmiot贸w, z kt贸rych sie ma艂o pisze, to mam po 2 lub 3 w jednym zeszycie..

Udost臋pnij ten post

ale jak masz lu藕ne kartki to je wszystkie bierzesz na zaj臋cia?? Czy tylko jedna czysta??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 studentka19lat
pedagogika wczesnoszkolna z wychowaniem pzedszkolnym. No w艂asnie obawiam sie tego ze czasu mi braknie, ale ja strasznie bazgrze jak szybko pisze :P a lubie miec wszystko estetycznie zapisane, zeby dobrze sie uczy艂o.

Udost臋pnij ten post

ja mialam w domu duzy segregator z podzialkami,a na zajecia bralam tylko teczke z czystymi kartkami,ktore potem segregowalam do segregatora:) super wygodne i jak sie na jakims wykladzie nie bylo,to do segregatora mozna bylo ladnie ksero wlozyc:)

Udost臋pnij ten post

no wlasnie duzo sie kserowek dostaje, duzo rzeczy na maila, wiec bez sensu przepisywac, mozna tylko wydrukowac :) a w zeszycie teraz trzymac papiery, t wszystko wypada i jest balagan

Udost臋pnij ten post

nie, no tak :) tylko 偶e u mnie na studiach bardzo cz臋sto pytali na zaj臋ciach z ostatnich kilku wyk艂ad贸w, a czasami o wiadomo艣ci np. sprzed 2 semestr贸w i w jednym zeszycie, gdzie mam wszystko po kolei 艂atwiej mi jest to ogarn膮膰.. M贸j brat bawi sie w przepisywanie notatek, bierze brudnopis na zaj臋cia, a w domu na poszczeg贸lne kartki przepisuje i teraz jest na 3 roku, a ma niepoprzepisywane notatki jeszcze z poprzedniego semsestru.. bo jak przychodzi sesja czy inne zaliczenia, to nikt nie ma czasu na zabaw臋 w przepisywanie, bo trzeba sie uczyc.. a i to nie trwa tez godzine, tylko kilka godz dziennie trzeba by na to po艣wi臋ca膰, a ja juz wole przez ten czas np. na kafe posiedziec :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 studentka19lat
w艂asnie ksero :P wstyd mi komus takie bazgro艂y dac haha :P uczycie sie dziennie czy zaocznie?

Udost臋pnij ten post

a notatki piszesz dla siebie czy dla innych?? :-0 to juz kogos innego problem, ze nie ma notatek i 偶e chce je ode mnie skserowa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 studentka19lat
ja tez zaocznie w艂asnie. To co radzicie kupic taki blok biurowy, robic notatki, a potem wk艂adac do segregatora?? Segregator mam to nie ma problemu. Tylko boje sie czy dam rade to wszystko ogarnac :P

Udost臋pnij ten post

a notatki piszesz dla siebie czy dla innych?? :-0 to jest innych problem, jesli nie maja notatek i chca je od ciebie pozyczyc..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 studentka19lat
ja bym tez wola艂a miec wszystko w zeszytach. A masz duze zeszyty czy zwyk艂e a5?

Udost臋pnij ten post

ja mam zwyk艂e, bo mi sie du偶e do torebki nie mieszcz膮 :P a w ma艂ych wygodniej tez pisa膰.. ale wi臋kszo艣膰 os贸b raczej du偶e ma.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 studentka19lat
mi tez wygodniej sie pisze w malych :p no to teraz kompletnie nie wiem jak co zrobic :P moze lepiej by by艂o miec kartki.. zajecia mam co 2 tyg

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 studentka 4 roku
ja mam taki duzyyy z kolorowymi zakladkami i kazda zakladka to inny przedmiot. Jak mialam wioecej przedmiotow to kupowalam 2 takie zeszyty

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 studentka19lat
a jak takie zeszyty wygladaja? chyba tak bedzie najrozsadniej.. naprawde nie wiem co robic, zobacze na uczelni jak inni pisza notatki..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 7988rrr
ja tam mam osobny zeszyt na kazdy przedmiot. coby potem ba艂aganu nie by艂o. idac pierwszy raz na studia nie mialam z tym problemu. od razu wiedzialam, ze chce prowadzic zeszyty osobny na kazdy przedmiot. a co kto o mnie pomysli gowno mnie to obchodzilo. tak samo i mnie gowno obchodzi czy koledzy i kolezanki pisza w zeszytach, czy na kartkach czy na czole czy wcale..

Udost臋pnij ten post