Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość historia jakich mnóstwo

nie dość dobra...

Polecane posty

Gość historia jakich mnóstwo

po prostu muszę się wyżalić, coś z siebie wyrzucić, na chwilę będzie lżej... jestem w związku już ponad 5 lat, mamy dziecko a ja jestem po prostu służącą, problemem, garbem marzyłam o oswiadczynach, pragnęłam usłyszeć, że jestem wyborem, taka magiczna chwila bez parcia na ślub, papierek chciałam sie cieszyć z bycia narzeczoną słyszałam, że kiedyś, później,na świeta, po swietach, potem, jak zasłużę, za rok, za pół roku można bardziej upodlić kobietę? nie złapałam nikogo na dziecko, kiedy dowiedziałam sie o ciązy dałam mu do namysłu czy chce być z nami, nie wymusiłam niczego, dziecko to nie karta przetargowa, przez 9 miesięcy byłam sama, zdana na siebie, utrzymywałam się sama, placiłam sama za wizyty lekarskie, badania, etc... "troska" ograniczała się do tel zdawkowe "jak się czuję" a teraz słyszę, że jestem darmozjadem cięzko, naprawdę ciężko próbuję szukać pracy, nie jestem z tych co wyciągają ręce po prosbie próbuję stanąć na nogi...

Gość chodząca bomba
Powinnaś dać sobie z takim dupkiem spokój

Gość historia podobna
ja mam troche podobnie, mamy swoje lata /30 plus/ mamy dziecko. Nidgy nie naciskalam, nalegalam, ale mialam kiedys na lotnisku przykra historie i od tamtej pory marze o zlegalizowaniu zwiazku. On mi mydli oczy, a wiosna tak mi namotal ze bylam pewna oswiadczyn i calkiem sie zblaznilam. Ostatnio nawet sie przyznal ze nie wie co czuje, ale to normalne bo faceci nie maja takich uczuc. A dwa dni temu moja mlodsza siostra oznajmila ze na wielkanoc bierze slub, ciesze sie jej szczesciem ale przez lzy.

Gość nic z tego nie rozumiem
skoro całą ciążę byłaś sama to po cholerę brałaś sobie tego faceta na kark ? i tak ma Cię w dupie i tak ma Cię w dupie....a to co Ci naubliża to twoje, przemyśl sprawę załatw opiekę dla dziecka i szukaj roboty by się od niego uneizaleźnić spójrz w prawdzie w oczy: gdzyby nie to że nie masz kasy na utrzymanie siebie i dziecka, nie byłabyś z nim ba...gdyby nie było dzieciaka to nie tkwiłabyś na siłę w tym toksycznym i upodlającym Cię związku odpowiedz sobie tylko na jedne pytenie: czy ten facet sprawia że czujesz się szczęśliwa ?

oj, Moje Drogie Panie - niestety trzeba myslec przed a nie po, jelsi decydujemy sie zalozyc rodzine - mam tu na mysli zawizek + dziecko, wtedy mamy rodzine de facto - stad moze dziwi nagle afirmacja formalnosci.. ale juz mniejsza o te sluvy, bardziej przerazajace jest to ze jestescie z facetami ktorzy nie licza sie z waszymi uczuciami, czyli nie kochaja dostatatecznie, zeby nie powiedziec wcale...

A możesz liczyć na wsparcie (również finansowe) rodziny? Pytam, ponieważ najsensowniej będzie odejść od tego faceta (nawet trudno nazwać go partnerem) i układać sobie życie od nowa. Od został z tobą chyba tylko ze względu na dziecko, które spłodził, ale nie do końca odnalazł się w "związku". Nie zaznasz z nim szczęścia.

Gość ruanda
Kolejna naiwna. Po co było pakować się w ciążę z kimś, kto nie ma najmniejszej chęci wziąć na siebie odpowiedzialności za rodzinę? samo się nie zrobiło. Już wtedy widziałaś, że nie masz w nim oparcia, po 5 latach traktowania z pogardą nadal najważniejszym problemem jest to, ze się nie chce żenić?!!! Naprawdę uważasz, że romantyczne oświadczyny takiego palanta cię uszczęśliwią w jakiś magiczny sposób?

Gość ssefrwtsfstgrtgre
krótko i na temat - jesteś głupia.