Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ruma

pytanie

Polecane posty

Gość Ruma

10 tygodni temu urodziłam dziecko...Nie planuję następnego NA RAZIE i teraz tak...Postanowiłam umówić się do ginekologa po jakieś środki antykoncepcyjne rozważałam tabletki anty, chociaż już brałam i potem miałam trudności z zajściem w ciąże, albo spiralę. Ale czy jest sens iść ginekologa jeżeli nie miałam jeszcze @ od porodu??? A wy jaką metodę polecacie?

Ja miałam (jak zresztą większość kobiet) zaleconą wizytę kontrolną 6 tyg. po porodzie i tak też poszłam, dostałam tabletki anty. Ale ja karmiłam piersią więc nie czekałam na okres tylko po prostu zaczęłam brać.

Gość Ruma
Ja nie mieszkam w Polsce, kontrole są ale nie muszą być bo położna zadaje pytanie czy wszystko oki z tobą....Podejrzewam ze ta widzyta u gina to tez jakąś kontrolę przeprowadzi ale jak mi przepisze tabletki skoro nie mam miesiączki a przecież 1 tabletkę bieże się w dzień pierwszego krwawienia czy nie?

Gość HTC touch hd
spirala by była najlepsza

Gość Ruma
Myślicie e spirala?

Gość do historynki
mozna karmic piersia i miec miesiaczke.ja karmilam 10 msc i miesiaczke dostalam 6 tyg.po porodzie.byly regularne. tabletki zaczelam brac jak przestalam karmic piersia.ja polecam tabletki,dobrze sie po nich czuje.

Gość do autorki tego tematu
a karmisz piersia?bo wtedy dostaniesz inne tabletki.a nawet jak nie karmisz i dostaniesz normalne to nie czeka sie do 1 dnia miesiaczki.lekarz z toba ustali kiedy masz wziasc pierwsza tabletke

Gość Ruma
właśnie nie karmię piersią, straciłam pokarm jak mała miała 2 tyg i nie mam miesiączki, ale czytając to rozumiem że nie muszę mieć @ żeby zacząć stosować tabletki, a jak z tą spiralą? Polecacie czy nie? Zakładał sobie ktoś?

Gość Alfana
Nie masz okresu? a moze znowu jesteś w ciąży?