Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze_o_porade

Jaki podkład, fluid dla cery tłustej, trądzikowej ? Używałam Excipialu ale....

Polecane posty

Gość prosze_o_porade

Mam cerę tłustą, ze skłonnością do wyprysków. Całe lata uzywałam tego kremu http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=8418 Mieszałam jasny z ciemnym i był super. Jednak dowiedziałam się, że nie ma go już w hurtowni. Zastanawiam się zatem co wybrać zamiast tego? Tak, zeby zmatowił cerę, nadał fajnego kolorku, ale nie zatkał porów i nie powodował wyprysków. Proszę, doradźcie...

Gość ewikkks
Jakiś BB cream może? :)

Gość prosze_o_porade
Czyli jaki?

Gość cnm
lirene city matt, dla mnie bomba

Gość prosze_o_porade
a ten lirene city matt nie zatyka? Nie powoduje wyprysków? Używasz go codziennie?

Gość jesli tradzik to
zazwyczaj idzie w parze ze sklonnoscia do przebarwien, dlatego powinno sie uzywac kremow lub fluidow z filrami wysokimi, jesli ktos ma jasna cere jak ja to idealny dla mnie jest SVR - krem SPF50 barwiony. Ale to polecam dla osób z jasną karnacją.

Gość prosze_o_porade
Ja mam raczej ciemną karnację.....

Gość jesli tradzik to
pamiętaj, żeby pod fludid używać kremów z filtrami, nawet zimą, może niekonieczne 50, ale żeby jakiś foltr był, bo po trądziku brzydkie przebarwienia zostają.

Gość jesli tradzik to
*filtr

Gość prosze_o_porade
Kurcze, ja nie mam żadnych przebarwień. Tylko mam cerę tłustą i w czasie okresu trochę wyprysków. W sumie to nic poza tym.

Gość jesli tradzik to
myslalam, ze masz tradzik non stop, jak tylko okresowo, to jeszcze w normie ;) ja dużo dobrego czytałam o firmie BIODERMA SEBIUM. opisy mają bardzo zachcajace, ale z autopsji jeszcze nie znam. przymierzam sie do zakupu. BIODERMA SEBIUM MAT TEINTE FLUID MATUJĄCO - TONUJĄCY WSKAZANIA I ZALECENIA: - skóra tłusta i mieszana - skóra z tendencjami do błyszczenia się - skóra ze skłonnościami do trądziku WŁAŚCIWOŚCI I DZIAŁANIE: Ujednolica i nadaje skórze delikatny koloryt Długotrwale matuje przetłuszczające się partie twarzy (czoło, nos, broda), absorbując nadmiar sebum (po ok. 10 minutach od nałożenia skóra przestaje się świecić) Reguluje aktywność gruczołów łojowych Posiada działanie keratoregulujące, wygładza powierzchnię skóry

Gość prosze_o_porade
O no, to muszę dokładnie poczytać :) Właśnie nie mam cały czas tego trądziku, ale też boję się zapchać skórę i ją pogorszyć :( Ten Excipial był dla mojej cery totalnie obojętny, jakby go nie było...

A zadbałaś już o właściwą pielęgnację? Bo to jest podstawa, jeśli skóra będzie nieodpowiednio traktowana na co dzień to żaden podkład tego nie naprawi... Właściwą, czyli zmniejszającą przetłuszczanie się skóry (nie, nie osiągamy tego glinką czy kremami "matującymi"! one mają przeciwny skutek!), dbającą ołagodne oczyszczanie (odstawieie agresywnych żeli do mycia z SLS) właściwe złuszczanie (stosujesz regularnie słabe kwasy albo retinoidy?) , nawilżanie, antyoksydanty (znasz serum Flavo C?)? Podstawy takiej pielęgnacji są omówione tutaj: http://mazidla.com/biblioteka-mazide/279-skora-tusta-opis-i-prawidowa-pielgnacja.html http://www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-zwyczajny-porcja-teorii,t1069.html