Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

INTERCEPTOR

angielski - pytanie

Polecane posty

Czy któraś z tych form będzie poprawna. Może obie a może jakaś inna. Po Polsku brzmi to: Nie pójdziesz ponieważ... You ain't gonna go cuz...?? albo You won't gonna go cuz...??

Gość żadna nie jest
You won't go because...

Wolałbym tą pierwszą formę w takim slangu. Czy to będzie poprawne? You aint' go cuz... czy You ain't gonna cuz czy You aint gonna go cuz..??

Gość czuba
moje dziecko (native speaker-usa) mowi mi ze dobra wersja jest : You ain't gonna go cuz...

aint raczej nie jest poprawną formą w tym zdaniu, bo używa się go tylko czasie teraźniejszym to czasowników be i have, ale pewna nie jestem, bo slang szybko ewoluuje

Nie już nie ważne. Ale wpisałem to do googla i pokazuje że takie coś może być, sa jakieś piosenki i inne na zagranicznych stronach.

Gość czuba
A czemu chcesz to zdanie w slangu, podoba Ci sie ? Mnie to sie juz z murzynami kojarzy, nic milego, ale co kto lubi ;)

Chodzi mi o formę przyszłą. Jak to będzie brzmiało w tłumaczeniu? You aint gonna go cuz - Ty nie zamierzasz iść? Ty nie pójdziesz?

Gość czuba
moje dziecie ;) mowi ze to nie jest dokladnie tak jak tlumaczysz. moze dam przyklad bedzie latwiej: A: I wanna go to the store B: You ain't gonna go cuz.... Chodzi o to ze to jest jakby zabronienie komus pojscia :)

Gość czuba
chcesz byc "madafaka" ;)

Gość czuba
a w tym moim przykladzie to A jest dziecko a B mama np A: Chce isc do sklepu B: Nie pojdziesz bo...