Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie mam do doświadczonych

Wczesna ciąża, pilne

Polecane posty

Witajcie! Piszę tu, bo boję się, że na "antykoncepcji" nikt mi nie udzieli odpowiedzi. Ostatnia miesiączka zaczęła się 9.8. skończyła 16.8, okresu oczywiście brak- testy negatywne,ale z bety ciąża wyszła. wczoraj wizyta u ginekolog, która stwierdza, że ciąża nie starsza niż 5 tygodni i brak akcji serca. Czy to może być puste jajo? Z góry mówię,że nie chodzi o mnie, tylko o moją siostrę, po prostu bardzo się martwię :(

Gość czy jestes pewna
Czy to na pewno sierpień? Nie wrzesień ? - termin ostatniej miesiączki. Jeżeli ciąża nie starsza niż 5 tyg to ostatnia miesiączka musiała być we wrześniu. Nawet jeżeli 5 tydz. to lekarz może jeszcze nie widzieć zarodka. Ważne czy widziała pęcherzyk. A jaki wynik beta ? Mnie kiedyś lekarz powiedział, że widać już "coś" przy beta 800.

Gość pit z zusu
Może być za wcześnie na bicie, u mnie 5 tyg i 4 d jeszcze nie było ani bici9a ani echa zarodka. Poczekaj.

Gość czy jestes pewna
Często lekarze każą przyjść dopiero ok. 7-8 tyg. bo dopiero wtedy widać zarodek i bijące serce.

na pewno ostatnia miesiączka była w sierpniu!!!! na sto procent, poza tym nie było widac akcji serduszka :(

Gość licząc od 9.08
wychodzi 9tc więc jeśli ciąza jest prawidłowa to do zapołodnienia doszło później. Licząc od 9.09 wychodziłby właśnie 5tc a to zgadza się z usg. i wówczas serca może nie być widac. A ile beta wyszła?

jakieś 2 tygodnie temu była na drugim badaniu bety i było ponad 500, nie chcę jej maglować, co i jak dokładnie, ale mam złe przeczucia :(

Gość licząc od 9.08
a ile była pierwsza beta i w jakim odstępie czasu była robiona pierwsza i druga beta?

Gość czy jestes pewna
Może to być ciąża pozamaciczna albo ciąża obumarła. Niemożliwe chyba, żeby była różnica 4 tyg. między USG a terminem ostatniej miesiączki.

pierwsza beta była z 5 dni wcześniej i było ok. 120 (teraz już dokładnie nie pamiętam), pomyliłam się, na tej drugiej miała nie 500, tylko 411

czy jesteś pewna- ciąża podobno jest umiejscowiona w macicy, ale właśnie obumarcia się boję, bądź pustego jaja :( w moich obydwu ciążach serce w 8 tygodniu biło jak dzwon i stąd mój niepokój :(

Gość licząc od 9.08
z bety nie wychodzi nijak aby to miała być tak zaawansowana ciąża jak wynika z OM w sierpniu. Więc albo w sierpniu był cykl bezowulacyjny i do zapłodnienia doszło we wrześniu (miesiac później) albo coś nie tak z rozwojem ciąży. Myślę że warto powtórzyć betę. A co na te rozbieżności lekarz?

kuźwa blada- lekarka nic, stwierdziła, że z usg wychodzi ciąża 5-tygodniowa, nie widać serca, ale założyła jej kartę ciąży (mi nie założono jej przed 10 tc). ona we wrześniu już w ogóle nie miała miesiączki, więc stąd to przekonanie, że musiała w ciążę zajśc w sierpniu, 19 września robiła pierwszą betę, to było to 100 no i około 23 lub 24 września drugą, gdzie było to 400

Gość czy jestes pewna
Chyba pozostaje czekać do następnej wizyty. Nawet z tym beta to różnie bywa u różnych kobiet. U mnie był mały przyrost beta po 4 dniach i niestety ciążą nie rozwinęła się. U Twojej siostry dziwi mnie jednak ta ostatnia @ a wiek ciąży z USG

Gość czy jestes pewna
Ach, jeżeli to 400 z hakiem było 2 tyg temu to obawiam się, że nie wróży to dobrze, teraz beta musiałaby być już dużo większa, a co za tym idzie musiałoby już coś widać na USG.

chcę ją w ogóle namówić na innego ginekologa - jakoś nie przemawia do mnie postawa tej pani.

Gość licząc od 9.08
a tak poza tym to jak długie cykle ma siostra i czy sa regularne?

Gość czy jestes pewna
Tylko czy do zapłodnienia mogło dojść we wrześniu jak nie było wtedy miesiączki ?

Gość czy jestes pewna
Nie zaszkodzi pójść do innego lekarza, zawsze to lepiej skonsultować w takich sytuacjach z kimś innym.

no właśnie nie wiem, czy mogło :( nie chcę jej na razie niepokoić, więc nie magluję jej pytaniami, ale zaczęła podejrzewać, że jest w ciąży około 10.09.