Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Odźwierny

Dobry wieczór . Mam pytania do osób jedzących zwierzęta.

Polecane posty

Pancerna kołdora To widzę , że się zgadzamy, wraz z postępem cywilizacyjnym ludzie są coraz bardziej dzicy paradoksalnie. No i w sumie jesteśmy ssakami, tylko mamy bardziej rozwinięty mózg, z czego jednak nie każdy korzysta.

Gość czikorita dżigli paw bulbazałr
koldora a nie KOLDRA daltonisto! sama jesteś zwierzę ja jestem człowiek a mój pies to zwierzę mehehe

Gość hibiskusowa
odrucam wszystko co pochodzenia zwierzęcego oprócz lekarstw i witamin zawierających. mam się świetnie ok 7 lat :)

Inteligentny tepak kogo miałeś na myśli kurwo?jak mnie to koniec z nami

czikorita dżigli paw bulbazałr Ogólnie widać, że ty wykorzystujesz bardzo mały potencjał, swojego mózgu... I tak jesteś zwierzęciem, według mnie. Zwierzęciem zwanym człowiekiem. Człowiek to taki sam gatunek , jak chociażby pies...no i tak samo psy jak i ludzie dzielą się na podgatunki, w przypadku ludzi chociażby na murzynów i azjatów, a w przypadku psów np. na owczarków niemieckich i sznaucerów. Bazujemy na instynktach i nic na to nie poradzimy. To znaczy niektórzy, potrafią nad nimi zapanować(np. mnisi Shaolin), ale to jest raczej w sumie rzadkośc.

Masz racje, trzeba to przemyslec. Jednak gdy sie jest jeszcze na utrzymaniu rodzicow, to nie bedzie latwo. Zgadzam sie rowniez z tym przyzwyczajeniem. Warto pamietac o zwierzynie, chocby dlatego wlasnie, ze maja gorzej od nas niemalże pod kazdym wzgledem. Innym sie udaje zamieszkac w pieknych domach, inne zyja na wsi i to w dodatku w budzie :( Co do obiadow.. jestesmy przyzwyczajeni do kotletow roznych, kurczakow i mies, ale czy bez tego faktycznie mozna wyzyc jedzac same zupy, tudzież makaron z serem bialym? Mozna tutaj tez sie doczepic tego bialego sera, bo wkoncu powstaje on z roznych naturalnych zwierzecych skladnikow... :)

Muszę ci przyznać że jesteś bardzo inteligentny jesteś może jakimś mecenasem? A tak nawiasem to ej to tzn że nie powinnam jeść kurczaka ani świni bo nie kumam? Proszę weź mi to powiedz bo ja ni hója nie wiem:(

Gość ohmyboy
zgadzam się z przedmówcami. ludzie są ssakami. taki sam gatunek jak te krowy czy świnie. i fakt nasz układ trawienny jak i uzębienie pokazuje, że zostaliśmy stworzeni do jedzenia mięsa. owszem, można go zastąpić substytutami. jednak mimo wszystko natury się nie oszuka. ;) tak samo jest ze zwierzętami.. one też jedzą mięso.. i co? są złymi zwierzętami, które trzeba nauczyć jeść warzywa i owoce? bez przesady. co do pytań.. zwierzęta czują. i zgadzam się z innymi co do instyntku. to on bardziej nimi steruje niż myśli. i nie są tylko do jedzenia. ale praktycznie wszystkie zwierzęta DA się zjeść. czy dla smaku da się zabić? czemu nie. prawda jest taka, że większość ludzi LUBI mięso i jego smak. a ci co mówią, że czują się winni ale muszą jeść to mięso z powodów zdrowotnych.. nie oszukujmy się.. smak jest również z jednym z powodów dla których to mięso jemy. może im nie smakować wieprzowina.. ale np. drób czy ryby będą smakować.. zależy od upodobań. zastanawialam się nad sposobem zabijania takich zwierząt. jest to często niehumanitarne. nie podoba mi się wiele kwestii co do tego, ale jeśli zwierzęta są dobrze hodowane i zabijane - nie mam z tym problemu. co do siebie... jestem mięsożercą. kocham smak mięsa. wołowiny, wieprzowiny, drobiu, ryb, owoców morza. niech to będzie mięso gotowane, pieczone, wędzone, surowe.. u-wiel-biam. żadne ideologie mnie nie przekonają do nie jedzenia mięsa. nigdy.

czikorita dżigli paw bulbazałr to chyba nie było do mnie z tą inteligencją? NIe określiłbym siebie jako bardzo inteligentnego. chyba , że do nie było do mnie :D

Dobry wieczór Inteligentny tępak Są nawet rośliny mordercy, muchy zabijające. Jabłko raczej nie odczuwa bólu. Pancerna Kołdora Dziękuję za odpowiedź. Prawie w niczym się z Tobą nie zgadzam. Też mam grupę krwi 0 i są to brednie. Obrazki z durnym tekstem nijak się ma do tematu. Wegetarianinn Nie zniżaj się do poziomu zwierząt.;) hibiskusowa Jak widać można nie jeść zwierząt i żyć.;) sfjoiewfjsiew Każdy postępuje tak jak czuje i uważa za słuszne. ohmyboy Dziękuję za wypowiedź.