Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak mysle

biegunka o dziecka 7 mscy

Polecane posty

Gość tak mysle

dziecko robi mi wodniste kupki juz od dwoch dni, nie ma ani goraczki ani nie wymiotuje, nie wiem co to moze byc bo u lekarza jeszcze nie bylam. Czy moge jakos sama temu zaradzic? Wieczorem pojade na pogotowie jak nic nie przejdzie. Pic tez za bardzo nie chce. Dzis podalam mu sama marchewke (oprocz piersi).

Moze zabki wychodza i to od tego. Ale powinnaś zasięgnąć opini lekarza bo maluchy szybko się odwadniają. Dawaj wodę letnią po lyżeczce ale często. Kup ORS 2000 to taka marchwianka i też podawaj po lyczku. Kup też orsalit i rozpuść w tej wodzie i dawaj do picia zeby się nie odwodniło. To wszystko jest bez recepty.

Gość tak mysle
mozliwe ze zabkuje ale co jak nie? a te leki co napisalas Wiosenna mamo to moge podawac bez opini lekarza?

Gość dzik jest dziki
kiedyś mój syn miał tak samo teściowa dała mu się napić wygazowanej coli parę łyków i pomogło,z domowych sposobów też jagody pomagają

Mozesz bo to nie leki tylko elektrolity i ors elektrolity plus marchwianka. Zapytaj nawet w aptece o to. Ja mialam zapisane dla M jak byla noworodkiem, Lola dostala Orsalit w 4 miesiącu. Tym tylko uzupelnisz niedobór elektrolitów w organiźmie dzieki czemu ci się maluch nie odwodni. Biegunki raczej to nie zaleczy. Potrzebna by byla smecta albo nifuroksasyt, ale tego ci nie polecam bo to już bym skonsultowala z lekarzem (nifuro. jest na receptę)

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Dziki chyba masz nasrane z ta cola!!!!!! 7 miesiecznemu dziecku cola??!!!!! szok autorko idz z maluchem do lekarza a nie pytasz o porady na forum, niemowlaki bardzo szybko sie odwadniaja i wszelkie biegunki i wymioty sa dla nich bardzo groźne. MUSISZ dzisiaj pokazac dziecko lekarzowi

Coli bym nie dawala. Wiem ze pomaga nie raz, ale ja dalam dziecku (K mial 2,5 roku wtedy) i po tej coli prócz biegunki dosszly straszne wymioty. Jest węgiel w syropie dla dzieci o smaku coli ale nie mam pojecia czy mozna niemowlakowi podawać. Na razie kup tylko ten ors albo orsalit i odwiedź lekarza.

Gość mziba
tez bym coli nie dała takiemu maluchowi. orsalit i ors 200, do tego sporo wody i do lekarza.