Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hiszpanin 2

Zazdrosc ludzi! Co o tym myślicie?

Polecane posty

Dlaczego tak wiele osob po studiach zazdrosci ludziom którzy mają tylko średnie wykształcenie, nie mają matury a dostali pracę w biurze a Ci magistrzy nie mogą przebolec tego że pracują fizycznie.

Bo zamiast szukać pracy, naiwnie myśleli że te kilka lat nauki więcej zapewni lepszą pracę.

a ja dodam ze dojście do lepszego stanowiska jest bardziej cenne poprzez lata pracy, zaangażowanie i poswiecenie, a nie przez głupi papierek ! :)

Zazdroszczą ludzie sfrustrowani, którzy sami nie mogą znaleźć pracy :( Ok, dlaczego jednak odezwali się na ten temat tylko ludzie ze średnim ? czyżby próba wmówienia sobie, że jest się lepszym bo nie skonczyliście studiów? :D

To bardzej rozgoryczenie i poczucie niesprawiedliwości niż zazdrość - inwestujesz w siebie, dokształcasz się a tu ktoś z mniejsza wiedza zajmuje Twoje miejsce:PNiestety Polska jest daleko w tyle w porównaniu z innymi krajami unii europejskiej jeżeli chodzi o wykształcenie pracowników

Jak to mówi mój wujek co ma swój biznes "Lepiej sprawdzony glupek niż niepewny magister":P

Gość pierwsze są ładniejsze
Na kafe widać odwrotną tendencję. Ludzie słabiej wykształceni naskakują na każdą osobę, która np. ma pytanie w sprawie studiów. Wystarczy się przyznać do mgr i od razu zaczyna się frontalny atak. Po prostu zżera zazdrość. Bo nawet jeśli osoba ze średnim wykształceniem nieźle sobie radzi finansowo, to najczęściej ma spoooooore kompleksy, bo wie że jednak ten mgr to dziś standard i po prostu głupio go nie mieć. Z drugiej strony w naszym kraju wszystko stoi na głowie i osoby świetnie wykształcone zastanawiają się czy dobrze zrobiły, że chciały sie uczyć. Widzą bowiem, że osoby, które sobie z nauką kompletnie nie radziły, często lepiej stoją finansowo, bo po prostu mają jakąkolwiek pracę.

Gość bo to kraj siejących głupków

każdy idiota dziś może skończyć studia:P. Co pracodawcę obchodzi jego wykształcenie:p

według mnie checi do pracy i nie banie sie zabrudzenia rąk jest cenniejsze niz wiedza :) wiec powinni płacic ludziom zgodnie z ich zaangażowaniem i pracowitoscia a nie papierkiem :) tyle ode mnie

lICZY SIĘ TYLKO DOŚWIADCZENIE:p W dzisiejszych czasach jak obniżono standardy nauki, każdy głupi se papierek kupi:P Nikt dziś nie bierze tego papierka pod uwagę:P

Zależy na jakie studia idziesz Nie wszedzie jest łatwo I nie wszedzie ot tak daja papierki Poza tym nie mów mi ze jesli o prace stara sie ktos po zawodówce a ktos po studiach i praktykach to prace dostanie ten po zawodówce Duzo zalezy tez od pracodawcy JEsli jakas renomowana firma to raczej nie mogą pozwolić sobie na niewykształconego pracownika I tyle

Gość bo to wkurwiające że ludzie
bez wykształcenia mają dobrą pracę zamiast zapierdzielac fizycznie a ludzie po studiach harują :(

A ja widzę odwrotną tendencję. Cały czas się słyszy: głupie baby z urzędu- nic nie robią. To się wykształć i też nic nie rób, zamiast narzekać.

Gość ciekawe co JKM by powiedział
na loosera i jego bezrobocie od urodzenia w wieku lat 30 :classic_cool: pewnie byłby przekonany, że ma na co zapracował i powinien skończyć w przytułku

Gość ja akurat znam osoby bez matur
y które po znajomości mają załatwioną pracę w urzędach i to mnie najbardziej wkurwia bo to dla mnie patologia i powinno byc karalne.

Gość to jest karalne
:P

Praca na umowe zlecenie.... 8 złotych brutto na godzine, w weekendy 12 złotych za godzine. W poniedziałek odbieram wypłate na której od 15-30 września wyszło mi 870 zlotych brutto, ile to będzie netto?

Praca na umowe zlecenie.... 8 złotych brutto na godzine, w weekendy 12 złotych za godzine. W poniedziałek odbieram wypłate na której od 15-30 września wyszło mi 870 zlotych brutto, ile to będzie netto?

Gość taki cytacik..............
jak się kończy turystykę lub zarządzanie a nie konkretne studia np medycynę czy farmację , to człowiek faktycznie jest takim samym idiotą tylko do tego jeszcze z pretensjami