Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oberek i polka:)

czy od hormonow sie naprawde tyje????

Polecane posty

Dlaczego? O co wlasciwie w tym chodzi...? Biore hormony uzupelniajace bo nie mam okresu,i mimo ze nie jem duzo,to czuje ze sie ,,pase''!!!!!! Brzych mam wielki,jakies boczki....co jest do cholery z tymi hormonami??????jak to dziala???

Gość Gruby zawsze będzie gruby
Też biorę od 3 m-cy i mimo, że się pilnuję ...to cholerka przybywa :( Jakie bierzesz piguły ?

wiesz co,ja mam 32 lata,od paru miesiecy nie mam okresu i podobno mam menopauze:( Dostalam hormony ktore buiora kobiety po 40-ce,taka zastepcza terapia hormonalna...klimonorm(estrogen i progestagen).Mam to brac przez pol roku a potem odstawic,bo moze jajniki same zaczna wytwarzac te hormony,za wszesnie na menopauze.... No ale ja biore to dopiero niecaly miesiac i juz widze ze zaczynam tyc! Slyszalam ze jak sie bierze chormony t o sie tyje,ale zawsze myslalam ze to mit,ze kobiety wiecej jedza i tyle ,a tu klops:O A tY CO BIERZESZ?-Gruby zawsze będzie gruby

Gość dfvrgvrvr
to nie do końca tak jest ze się tyje... p prostu niektóre tabletki hormonalne zatrzymują wodę w organizmie przez co się "puchnie" mogą również zwiększyc apetyt, ale to nie jest równoznaczne ze zdaniem po hormonach sie tyje

no to w takiem razie jest jakis sposob,zeby pozbyc sie tej wody z organizmu...??????

Gość Gruby zawsze będzie gruby
Biorę Clostilbegyt na owulację 5-9 dc A potem od 19 dc progesteron Luteinę

Gość dsfdfdfdfdffddfdfdf
nikt ci nie kaze tego brac, lepsza menopauza niz dupsko jak szafa trzydrzwiowa

Gość ja biore hormony od 5 lat
kilkakrotnie zmienialam i jakos do dnia dzisiejszego nie przytylam. To chyba zalezy od organizmu, rodzaju pigulek.

Gość dfvrgvrvr
podstawa to dobra zrównoważona dieta

tak,jak ktos nie wie co to menopauza to pisze takie glupoty.... zeby nie bylo tych wybuchow goraca,zeby mozna bylo w nocy normalnie spac-bylo by ok... Biore te hormony i jest ok. Tylko te boczki...,to brzyszysko...:O Chyba zaczne jesc jeszcze mniej i zaczne cwiczyc...:( Widac moj organizm jest podatny do tycia przy hormonach:O

Gość gość
Byc moze i sie od hormonow tyje, ale jest tez wiele innych przeciwskazań zeby jednak moze nie przyjmowac własnie takich tabletek. Tylko jesli juz zrezygnowac z hormonów.

Gość gość
Chyba macie racje ze jest to naprawde doskonały sposób na to aby jednak zastosowac inną forme antykoncepcji http://caya.info.pl/

Gość gość
oberek i polka:) 2011.10.08 wiesz co,ja mam 32 lata,od paru miesiecy nie mam okresu i podobno mam menopauze xxx znowu jakies bzdury czytam na tym niby babskim forum:-( Jezeli w wieku 32 lat masz problemy z okresem, to na pewno nie jest to jeszcze menopauza.Zmien lekarza, zacznij sie leczyc ale nie daj sobie wmowic klimakterium. To po pierwsze...po drugie, od hormonow sie nie tyje, tyje sie od jedzenia. Mozna miec wiekszy apetyt, spowolniony metabolizm, ale to nie zalezy tylko od pigulek, ale ogolnie od organizmu.Chba znasz kilku grubasow, ktorzy nigdy nie stosowali hormonow? :-)

Gość gość
Byc moze i sie od hormonow tyje, ale jest tez wiele innych przeciwskazań zeby jednak moze nie przyjmowac własnie takich tabletek. Tylko jesli juz zrezygnowac z hormonów.

Gość gość
Jeśli chodzi o tabletki antykoncepcyjne to zdecydowanie moze zamieniłabym je na takie rozwiąznaie jak Caya. Warto sie z tym zapoznac.

Gość gość
Ja przyjmuje już od dłuższego czasu tabletki Belara i nie uważam własnie zeby miała jakies problemy z wagą. Kwestia doboru odpowiednich tabletek.

Gość gość
A ja nie tyję. A przyjmuje dokładnie tabletki Belara. Mysle ze to też kwestia tego jak mamy dobrane tabletki.

Gość gość
Ja nie tyje a akurat tak sie składa ze mam wkładkę hormonalną Levosert. Z tej metody jestem bardzo zadowolona i szczerze polecam.

Gość gość
No ja akurat zdecydowałam sie na tabletki Belara i powiem Wam ze nie odczułam ani nie wiedze zebym po nich tyła. Moj lekarz chyba dobrze mi je po prostu dobrał.

Gość gość
Przyjmuje clo i duphaston i myślę,ze vhudne no.na pewno nie tyje

Gość gość
Na pewno musze wspomnieć o tych tabletkach na najbliższej wizycie u lekarza. Byc moze one beda dla mnie odpowiednie.

Gość gość
Przyjmuję tabletki Belara, i powiem Wam ze czuje sie naprawde dobrze zwłaszcza ze też próbowałam juz wiele tabletek ae jakoś po tych czuje sie zdecydowanie najlepsze. Polecam Wam dziewczyny.

Gość gość
Uważam ze jest tak ze musimy przejśc przez rózne leki, tabletki niz wybierzemy i trafimy w te najlepsze i najbardziej odpowiednie dla nas.

Gość gość
Przez ostatni rok dużo przytyłam, prawie 20 kg. Do lekarza wybrałam się dopiero wtedy jak po diecie na której powinnam schudnąć co najmniej 6 kg nie drgnęło nic. Okazało się że mam torbiel który prawdopodobnie jest przyczyną. Od 3 mies chodze na fitness i basen 4x w tyg po 2 godz. Schudłam tylko 3 kg. Jem coraz mniej. Dziś np rano kawa,na obiad pół woreczka ryżu do tego kotlet i ogórki. I wieczorem raczej nic albo coś lekkiego. Od 10 dni przyjmuje orgamentil,jakiś chyba hormon na ten torbiel. Zwlekałam z tabletkami bo boje sie przytyć. Nie wiem kiedy równowaga hormonalna wróci do normy.

Gość gość
To jq z 14.07 zmieniam zdanie tyje w ciagu 2.5 msc przytylam 7 kilo :(

Gość lorissvu
hmmm... jest wiele suplementów, które wspomagają równowagę hormonalną i wybór zależy tylko i wyłącznie od nas. Te które polecacie brałam dawniej i jedne były dobre, a po innych już źle się czułam. Znalazłam swój suplement www.inofem.pl i daje radę. Polecam wygooglować lub po prostu odwiedzić stronę producenta. Myślę, że niektórym z Was przypasuje moje kobitki :)

Gość gość
Tak. Po tabletkach hormonalnych/ antykoncepcyjnych się tyje. I nie chodzi tu tylko o zatrzymanie wody w organiźmie. Hormony zmieniają metabolizm tłuszczu w organiźmie. I pomimo że nie zmieni się diety przybiera się na wadze. Poczytajcie: wpływ antykoncepcji na przybieranie tkanki tłuszczowej itp. Do tego wzmagają apatyt. Powidują cellulit. Czasami pogarszają cerę. Lub rozstrajają naturalne hormony do tego stopnia że po odstawieniu pojawia się trądzik hormonalny. Takie kilogramy po tabletkach, cellulit i trądzik ciężko jest się POZBYĆ tego po odstawieniu. Ja już walczę ponad rok. Przytyłam 19 kg, mam okropny cellulit i trądzik hormonalny. Koszmar. Do tego zrobiły mi się guzki w piersi ktore wg lekarza na pewno powstały przez tabletki ( bralam je 6 lat z przerwami) ! Nic nie pomaga na te problemy :-( nikomu nie polecam tabletek! Nikomu! Brałam 4 różne firmy a i tak żadne nie były dobre. Nigdy już do nich nie wrócę!!!

Gość gość
Nie wiem jakie ty brałaś pigułki, że aż tyle przytyłaś... Kilka lat temu brałam pigułki bez przerwy przez ponad trzy lata i nie wystąpiły u mnie żadne takie skutki.... Potem miałam długą przerwe i teraz od roku łykam belarę i tez jest ok. Nie tyję, nie puchnę, cerę mam ładną. Żadnych negatywów nie mogę wymienić bo ich zwyczajnie nie ma.

Gość gość
Ja nie utyłam, a już przeciez drugi rok mija od tego jak biorę Belarę i naprawdę nie ma mowy o żadnych skutkach ubocznych.