Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lologia

zadanie z matmy pomóżcie please :)

Polecane posty

Gość lologia

oblicz ceny owoców wiedząc, że: za 1 kg gruszek i 1 kg jabłek i za 1 kg śliwek zapłacono 6 zł. Za 2 kg gruszek i 1 kg jabłek i 1 kg śliwek zapłacono 9 zł. Za 1 kg gruszek i 1 kh jabłek i 2 kg śliwek zapłacono 8 zł pomóżcie bo tępy z matmy jestem

Gość mamamamatma
za 1 kg gruszek i 1 kg jabłek i za 1 kg śliwek zapłacono 6 zł. Za 2 kg gruszek i 1 kg jabłek i 1 kg śliwek zapłacono 9 zł. Za 1 kg gruszek i 1 kh jabłek i 2 kg śliwek zapłacono 8 zł musisz oznaczyć że x-jabłka y gruszki z-śliwki y+x+z=6 2y+z+x=9 y+x+2z=8 taki układ równań No i teraz zwyczajnie sobie podstawiasz i wyznaczasz nieiwadomą. y=6-z 2y=9-x-z y=8-x-2z no i z tych dwóch równań wyzbacz sobie jeszcze jedno to wtedy będziesz miał tylko dwie niewiadome. z=9-x-2y i podstawiaj do tych powyżej zamiast z to 9-x-2y

Gość mamamamatma
chociaz to i na logokę od razu widac że gruszki za kg kosztują 3 zł

Gość lologia
a możesz być tak dobra i zrobić resztę kuźwa nie kumam wcale tych układów równań proszę

Gość weroszpero
ja pierdole praktycznie rozwiazala ci pacanie zadanie ;/ wez wroc sie do pierwszej lekcji i przejrzyj metody rozwiazywania ukladu rownan!

Gość a to dobre.........
pacan obraża pacana

Gość lologia
zajebisty jesteś dzięki :) tak wiem jestem matołem :(

Gość gość
wiecie że to zadanie jest w podręczniku dla 3 klasy szkoły podstawowej do rozwiązania . Ate metody rozwiązywania zadań są dużo dużo wyżej

Gość Kedzior
to jest banalnie proste: 9-6=3 cena gruszek 8-6=2 cena śliwek 6-3-2=1 cena jabłek