Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 90Snikersiek90

Bol w dole brzucha w 20tc- Co robic :(

Polecane posty

Gość 90Snikersiek90

Czesc dziewczyny jestem bardzo zaniepokojona tym,ze od 3 dni mam bol w dolnej czesci brzucha :( Czy ktos z was mial takiobjaw - bardzo sie martwie.

Gość małamamam
to pewnie więzadła

Gość 90Snikersiek90
wiazadla ;/?

Gość pytanie o wozeczek
Tez tak mam jak stoje lub wiecej chodze. Ja to skonsultowalam z lekarzem (twierdzi,ze wszystko ok), Tobie tez radze.

Gość małamamam
więzadła: Wzrost macicy jest uwarunkowany wzrostem znajdującego się w niej płodu. Rozciągnięciu ulegają również więzadła macicy. To rozciąganie w niektórych przypadkach może wiązać się z występowaniem okresowego, czasami dość silnego bólu

Gość Może coś bliż
Ej . Ból w dole burzach moźe mieć różne źródło : -rozciągająca sie macica -dzieciątko coś uciska np. Nerke -objaw skracającej sie szyjki macicy twardnieje ci brzuch przy tych bólach ? Boli cie cały czas ? Jak nie to w jakich okolicznościach cie boli jak stoisz , leżysz ?

Gość Może coś bliż
Zdaje sie że pyralginy w ciąży nie można brać . No-spa ci pomoże sama jestem w 33 tyg ciąży ( to moja druga ciąża) . owiem ci na moim przykładzie tak samo bolał mnie brzuch okazało sie że szło mi rozwarcie , najlepiej to sprawdź lepiej zawczasu to sprawdzić niż pózniej latać po szpitalach i być na lekach . Nic sie nie stanie jak to sprawdzisz a jak nie masz możliwości dzisiaj to poprostu zadzwoń do swojego gina

Gość 90Snikersiek90
brzuch jest i twardy i nie....a bol mam najsilniejszy gdy chodze... gdy leze to bol jest okresowy

hej,ja mialam takie objawy i wszystko jest ok,taka czasaem juz nasza natura,jednych nic nie boli innych cos tam pobolewa:) Ale przede wszystkim konsultacja z ginem,ktory wykluczy czy faktycznie nie skraca sie szyjka etc. a masz skurcze?twardnieje ci brzuch?

aha i zadnej pyralginy nie lykaj :O bol okresowy?to znaczy?jak przed okresem czy okresowy,w sensie,ze trwa przez jakis czas:) ?

Gość 90Snikersiek90
tylko ja nie jestem obecniew Polsce a moja gin jest poza zasiegiem... ado Polski wracam jutro... a bruch twardnieje ;/

tak ale mozna swoje uwagi wyrazac z wiekszym dystansem ;) sluchaj,masz nospe?wez i poloz sie,wypij wiecej wody niegazowanej...ale tel.do lakarza to podstawa. I nie dotykaj tego brzucha,nie naciskaj,bo to poteguje twardnienie.

tak ale jak ja lyknie to raczej nic sie nie stanie a dziala rozkurczowo, lekarze zalecaja nospe bo nie jest szkodliwa:) i nie jest na recepte. Tylko nie wiem czy poza PL jest w aptece?

ja wiem ale dziewczyna jest zestresowana poza granicami kraju wiec jej nie dokladaj :) moze cos doradz lepiej:)

Przede wszystkim sie poloz,skoro wtedy jest lzej. Na lewym boku. Moze sie przeforsowalas?

Gość małamamam
ja boli przy chodzeniu to na bank więzadła, ja miałam tak, że jak był atak to musiałam chodzić skulona w pół...

90Snikersiek90, skontaktuj się jak najszybciej ze swoim lekarzem prowadzącym ciąże. Powinnaś go poinformować o tym bólu, lepiej nie bierz żadnych leków przeciwbólowych bez konsultacji z lekarzem, zwłaszcza, że odczuwasz go już kilka dni.