Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwszy usuniety zab

w jakim wieku mieliscie usunietego zeba ?

Polecane posty

Gość pierwszy usuniety zab

mam 20 lat, i dziisaj mialam usunietego pierwszego zeba- dolna 6 , mialam ja l;eczona pare lat temu, ale ciagle mnie cos bolala, wczoraj jednak nie moglam juz wytzrymac z bolu, zab wygladal nie ciekawie ,dzisiaj rano bylam u dentysty , to zrobil zdjecie i powiedzial ze zab do usuneicua ze nie ma szans , i do tego ze 7 obok do leczenia ,usniecie trawalo z 15 bmin, teraz znieczulenei juz nie dziala zab dosyc , a raczej jego brak boli, i nie moeg sie przyzyczaic , wstydze sie ze nie mam tej 6 ,

pomijając mleczaki to w wieku 26 lat miałam usuwane ósemki (rok temu) póki co jeszcze zaden nie jest do wyrwania ale do leczenia mam, i plomby do wymiany. moze zareklamuj u poprzedniego dentysty? nie dało się ratować go kanałowym?

Ja pierwszy ząb miałam usuwany jeszcze w dzieciństwie, bo mleczaki nie chciały zrobić miejsca stałym i trzeba było je wyrywać. A ze stałych nie mam 4 w tej chwili - miałam usunięte do aparatu stałego i jakoś mi nie wstyd, że ich nie mam. Miałam wtedy 13 czy 14 lat.

Gość 44 reniaaaaa
i nie mam dolnych 7- usuniete jak mialam 18 lat a druga 30 lat, potem nie mam gornej 5 usunieta rok temu , po pol roku wstawilam mostek .

Gość alicjjjjjjjaaaaa
18 lat i nie mam 5 - usuniete do aparatu . i mam niesety jedna 7 do usuniecia. ale boje sie isc poki co . po kanalowym jedna 4

Gość edytkaaa199
ja mm 35 lat i na dole mam wszytkie zeby a u gory nie mam 6 jednej, i mam jeszc ze 2 mleczna .

Gość poiuytrew
4 lata mleczak bez znieczulenia do 5klasy SP nie poszlam przez to do dentysty :/

Gość magdusiaa18
ja mam 18 lat i mam wszytskie zeby , tylko mam 5 gorna po kanalowce, i gorne 7 leczone ale nie kanalowo, i gorna jedynka kiedys mi sie ukruszyla minimalnie i mialam odbudowywana .

Gość poiuytrew
ten mleczak trzymał sie b mocno tylko zapalenia jakieś było czy cóś - uprzedzam pytanie , to nie byl jakiś chwiejący sie mleczak

Gość pseoudnim nieprawdilowy
co za topik.LOL kiedy zrobiliscie swoja pierwsza kupe?

Gość mario bolucci
nie mam czterech czwórek, usunięte z przyczyn ortodontycznych - 8 klasa SP i 1 klasa LO, usuniete mam tez chirurgicznie 2 dolne ósemki również z powodów ortodontycznych - 3 klasa LO

Gość wrozka piedziuszkaa
up

Gość cze poka tzytze
ja w dwóch, xx i xxi :)

Gość bezrobotne scierwo
mam 30 lat i zostało mi juz tylko 16 zębów. Na szczęscie wszystkie z przodu. Nie pamietam kiedy wyrwałem pierwszego

Gość ten drozszy
mialem 6 lat i naparzalem sie ze starszymi lumpami z dzielni, stracilem praktycznie wszystkie zeby:D ale oni stracili jeszcze wiecej:D🖐️

Gość wrozka piedziuszkaa
mozna wiedziec czemu tak wyszło ci z tymi zebami?

Gość bezrobotne scierwo
do mnie to pytanie? Prosta odpowiedz: za często jem słodycze, a za rzadko myję zęby. No i jest efekt. Jedną sztuke straciłem w bójce

Gość ania211231212
ja mam 25 lat i nigdy nawet nie miałam zesutego zeba ;) to rzadkie teraz ,ale jak widać na moim przykładzie możliwe ;)

Gość ania211231212
a usunięte miałam chyba 2 mleczaki ,ale nie dlatego ,żebyły zepsute tylko trzeba je było usunąć bo nie chciały wypadać

Gość poli 30
mam 30 lat i wszystkie zęby

Gość wrozka piedziuszkaa
a co ? plomby nie ywstarczyły, kanałowka? smutne to-jka sie z tym czujesz?

Gość mam 35 lat i wszystkie zęby;)
:)

Gość wrozka piedziuszkaa
ania -gratuluje i zazdroscze- bo statystyki sa straszn e-60% trzylatków i co najmniej 95 % 18 latków ma próchnice

Gość wrozka piedziuszkaa
w tivi gadali za jakis 6 latek mial 15 zepsutych zebow- wszystkiemu winni a rodzice i dziadkowie-a raczej matki i babbcie bo to on e głownie karmia i poja- slodkimi kompocikami, slodzona herbata, soczkami , kolorowymi napojami, wodami smakowymi i i mrozona herbata -a przeciez napojem dla zebów i organizmu najzdrowszymj est woda czysta- herbata bez niczego tez ujdzie a in e napoje slodzon e-masakra dla zebów, wagi , zdrowia

Gość dix ae
mam 35 lat i niedawno mialam usunietego ostatniego mleczaka :-) no i ósemek juz nie mam a moja mama ma 66 lat i wszystkie zeby swoje!

Gość ania211231212
.

Gość atimniaa
matki i babcie które slodza cokolwiek to debilki

Gość atimniaa
dix ae- twoja mama to ma szczescie - dieta, geny?