Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ambrose

Miasto a wieś

Polecane posty

Gość Ambrose

Czy ludzie z dużych miast prezentują sobą więcej niż ludzie ze wsi albo małych miasteczek?

Gość ale sie wkurzyłam,
co za durne pytanie:O

Gość edsegfrgrf
czasem lkudzie ze wsi maja wiecej oleju w glowie nizeli miastowe debile

Chyba nie ma co uogólniać . Każdy człowiek jest inny i w małym stopniu pochodzenie świadczy o człowieku .

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjj
Jestem z Krakowa, czyli raczej z duzego miasta :) i uwazam, ze to nie ma znaczenia skad czlowiek jest, wazne co soba przedstawia. (no chyba ze jest z Warszawy-tacy mnie wkurzaja bo im sie wydaje ze wszystkie rozumy zjedli-nieraz widzialam jak traktowali ludzi z innych miast nie mowiac juz o tych ze wsi-zgroza )

Gość chyba nie rozumiem :D
Ludzie ze wsi często nie umieją się zachować w mieście, w środkach komunikacji, przy stole (sama widziałam dorosłą dziewczynę ze wsi, która nie umiała się posługiwać nożem i widelcem!!!) i ogólnie wśród ludzi. Ale oni zawsze sobie będą wmawiać, że to miastowi są zepsuci i się wywyższają. A tak w ogóle to niestety prawda jest taka, że teraz w miastach mało kto jest pochodzenia miejskiego - zjeżdża się wieś i wieś robi w mieście. Niestety, ale jak widzę na korytarzu w bloku buty czy śmieci wystawione za drzwi mieszkania to od razu widać, że wieśniak tam mieszka :D

Gość Czyński
Dla mnie ma znaczenie, bo wsioki : - noszą wzorzyste skarpetki - śmierdzą gnojem i potem - głośno kichają - mają nieobcięte pazury -dziwnie się ubierają.

Gość Alka2365
Ja jestem za wsią! Cisza i spokój, ludzie mniej zabiegani, przez co milsi :)

Gość od niedawna wsiowa baba
Alka a Ty byłaś kiedyś na wsi?

chyba nie rozumiem :D Niezły tekst:PUśmiałam się:P Mieszkałam i w mieście i na wsi i ostatecznie wybrałam wieś:)Las,jeziorko,cisza,spokój,życzliwi ludzie:)Marzenie:) Dojeżdzać do pracy mogę - mam niedaleko a jednocześnie syn ma warunki na nieograniczoną zabawę,świeże powietrze.Nie to co biedne dzieci w blokowiskach.... Miasto jest nie dla mnie - smród,hałas, mnóstwo ludzi I niestety ale uważam że ludzie na wsi są spokojniejsi, bardziej otwarci i życzliwi.