Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zochacoszlocha

nigdy bym nie chciala mieszkac

Polecane posty

Gość zochacoszlocha

w UK , a jesli juz bym musiala to nie tam gdzie jest skupisko rodakow. czy wam to nie przeszkadza , polska mowa na ulicach , sklepy , knajpy , dyskoteki no i praca - przeciez to to samo co zostac w pl. nie pisze do tych co sie odizolowali i nie pracuja z rodakami. ja od trzech lat mieszkam w hiszpanii i poznalam w tym czasie troje polakow. ja wyjezdzajc z kraju pragnelam zmian , przygod , chcialam poznawac swiat , uczyc sie jezykow a nie tkwic w naszym polskim piekielku. pytam raz jeszcze czy wam to nie przeszkadza. pozdrawiam i zycze milego wieczoru

Gość lemains
Ja akurat tez nie chcialabym mieszkac w UK, bo nie ma w tym kraju nic atrakcyjnego, brzydkie miasta, wyjatkowo brzydcy, nieatrakcyjni ludzie, okropne domy mieszkalne, te ulice blizniakow, Polska jest piekna w porownaniu do Uk, mimo iz fanka Polski tez nie jestem.

Gość nie przeszkadza
:D Jeszcze jakies pytania? :P

Gość Taaaa juz ..
Ruszcie dupska poza Londyn! Tam sa piekne miejsca! Ja akurat mieszkam w StAlbans. Okolice bajkowe wrecz.

Gość dfdkghfkdjg
A co dokładnie polecasz do zwiedzania w okolicy? My jestesmy z Waltham Cross i nie mamy pomyslu na wypady weekendowe..

Gość Tak polska jest piękna
Zwłaszcza te blokowiska , te budy blaszane pokryte sidingiem , te domy jazdy z innej parafii! Kazdy sra wyzej dupe ma ! Te byle peegeery :D baraki, ! Piekne!

Gość Taaaaa juz ..
Samo st Albans z katerdra , najstarszym pubem w Anglii i najstarszym ulicznym marketem. Wies Bedmond, Radlett. Watford- leaveseden studio filmowe WarnerBross- w przebudowie jeszcze ale warto zobaczyć. Grand union chanel , abbots Langley i Hunton bridge.... I wiele innych miejsc wartych odwiedzenia.

Gość zochacoszlocha
charmsy czy ty potrafisz czytac ze zrozumieniem ? gdzie ja w swoim poscie napisalam o atrakcyjnosci kraju , napisalam o aspekcie zycia w polskim piekielku , tylko mi nie pisz ze takiego nie ma. napislama tez ze gdybym zamieszkala w gb po prostu znalazlabym takie miejsce gdzie nie ma rodakow i tyle. najpiekniejsze zachody slonca w gb ? wiesz kochana , rusz tylek poza gb a zobaczysz te najpiekniejsze zachody slonca. proponuje ci il de la Reunion -jesli wiesz gdzie to jest , ach zapomnialam masz przeciez google maps .

no tak narzekałaś na polskie miejsca (wiec i na polakow tez) widocznie masz jakis problem, nie wnikam :) uwierz mi ze ruszylam moj tylek tez do innych krajow i jesli o zachody slonca to moja opinia jest niezmienna, w UK sa najlepsze :) i wiesz..niektorzy do pieknego zachodu slonca potrzebuja tez ladnej ramki (jak w przypadku twoim, podalas miejsce piekne ktore zachody pewnie ma marne :) ale wydaja sie wyjatkowe ze wzgledu na palmy i inne pierdoly. takie cos jest dobre by zadowolic prostych ludzi

Gość numerowaaaaaa
Poalakami mozesz sie otaczac w kazdym europejskim kraju, w Hiszpanii tez, zalezy to od Ciebie. Nie chcesz mieszkac w UK, to nie mieszkaj, niektorzy chca i mieszkaja. MIeszkalam w Hiszpanii przez rok a potem przyjechalam do Uk i tu zostalam. W Hiszpanii jest lepsza pogoda i jedzenie, ale mozliwosci zawodowe mam najlepsze w Londynie, tu tez placa mi najwiecej za te sama prace, coz poczac. Aha, i nie otaczam sie Polakami, bo w mojej pracy jest tylko 1 Polka, ktora pracuje w innym dziale.

Gość zochacoszlocha
czesc slodziutka charmsy , moze i jestem prosta ale nie jestem prostaczka a to duza roznica. widze ze to ty jestes taka prostaczka , cwaniaczka ktora mysli ze zlapala pana Boga za nogi wyjezdzajac do gb. w twojej malej glowce masz same PALEMKI i nigdy bys nie pomyslala ze gdzies w ogole jest cos takiego jak wyspa reunion i ze mozna tam pojechac(poleciec) i spedzic jedne z najcudowniejszych chwil w swoim zyciu. Nie watpie za stac cie na taka eskapade , ale co ty bys tam bidulko robila ? to nie egipt , tunezja .Ach zapomnialam , moglabys sie pochwalic zdjeciami na NK lub facebooku. Sugerujesz mi palmy i inne pierdoly , ja jadac na wakacje robie to indywidualnie.Kupuje bilet lotniczy , zabieram plecak , namiot(czasami) i tyle. Nie interesuje mnie turystyka masowa , przepelnione kurorty z nabuzowanymi turystami. Jesli szukam noclego to zamiast pieciogwiazdkowych hoteli preferuje male urocze hoteliki , kwatery prywatne , hostele , campingi to jest to co lubie. Numerowaaa gb i londyn to inna para kaloszy wiec nie porownuj do innych krajow europy. Ja nie wyjechalam za chlebem , pieniadze nie sa dla mnie najwazniejsze. Spelniam swoje marzenia.

Gość numerowaaaaaa
Kazdy ma inne marzenia i kazdy ma prawo wyboru wybrac co mu sie podoba.

Gość my....chaaa
niee kochana to nie to samo co w pl. Zycie w tym kraju nie mozna porownac do zycia w pl! Dlatego ltylu ludzi tutaj wyjezdza i uklada sobie zycie . Polacy sa wszedzie, na calym swiecie. Moim marzeniem jest mieszkac w hispszani,wiec ci zazdroszcze serdecznie. Jednak nie widze zadnych perspektyw na moje zycie w tym kraju. Mysle o swojej rodzinie ,o tym zeby moje dziecko mialo dobre wykrztalcenie i zeby nam nie brakowalo nic.Nie wspomne o sytuacji finansowej jaka jest w hiszpani...wiec..jak narazie delektuje sie wakacjami w tym pieknym kraju. Nie przeszkadzaja mi polacy na ulicy w uk. Nie mam wielu znajomych polakow, poniewaz ciezko znalesc ludzi z ktorymi mozna naprawde zyc po przyjacielsku. Poza tym w uk ,nie tylko sa polacy ;)

Gość gdybym byla facetem
my....cha, slonko hiszpanii i wyksztalcenie....przepisz kochana z piedziesiat razy

Gość my....chaaa
:D, chyle czolo!

Zocha jesli Ty myslisz ze polacy wyjezdzaja do uk z takich samych powodow, jak ty piszesz o hiszpanii to sie MYLISZ!! Radze dowiedziec sie troszke wiecej o zyciu w uk. Przechwalanie sie pieknymi wyspami nie robi tu na nikim wrazenia..ludzi stac na nie takie wakacje ,poza tym kazdy ma inne zyciowe priorytety :P

Zochalocha :) no i wlasnie swoja wypowiedzia wyszlas na taka zwykla prostaczke ktora nie rozumie co pisza inni oraz sama pisze niezrozumiale. Po pierwsze: fajnie ze wiesz gdzie bywalam za granica (chociaz sama tego nigdy nie pisalam ) ale widze ze kierujesz sie jakimis stereotypami (polacy i masowe wakacje) po drugie: gratuluje umiejetnosci wymienienia 2 malo znanych miejsc w celu pochwalenia sie ze "ojeju a ja bylam tam gdzie nie jezdza inni i czuje sie taaaka fajna ze chwale sie na kafe" :D

Gość zochacoszlocha
charmsy ciemna maso , nie potrafisz napisac nic sensownego , masz problemy ze zrozumieniem tekstu , caly czas odwracasz kota ogonem. Wiesz , wspolczuje twoim rodzicom ze musieli wychowac takie cos jak ty. Szkoda ludzi , tak bardzo sie starali i im nie wyszlo . Tak , jestes nieudacznikiem ktory wyjechal do gb , bo niby w PL nie mozna normalnie zyc , nie ma pracy. W PL mozna bardzo wiele osiagnac , no ale jak ktos jest tepakiem do sie tylko do gb nadaje. Nie oszukujmy sie 90% ludzi ktorzy wyjechali do gb to nieudacznicy zyciowi , ciulacze , zlodziejstwo , i rozne inne odchyly .

Gość numerowaaaa
o rany, ale sie nieprzyjemnie zrobilo :O

Gość Najlepsi najmadrzejsi zostali
W kraju :)

Gość niudacznik z uk....:D
Chcial bym zebys podala przyklad,czlowieka ktory osiaga bardzo wiele..? jakie ma wyksztalcenie, jaka prace ile zarabia i jaka rodzine ma na utrzymaniu??Generalizujesz i to bardzo,wsadzajac wszystkich do jednego wora ,w sumie bezpodstawnie. Nie wiem kmogo Ty chcesz tu oszukac :D

typowe myslenie polaka/polki ktory zyje w pl, generalizujace i przykre. jak mozna tak wszystkich wrzucac do jednego wora? poznalam niedawno kilka polek, ktore sa bardzo cobrze wyksztalcone a jednak wola mieszkac tu,w uk. poza tym, nie rozumiem osob, ktore czuja sie lepsze tylko dlatego,ze podrozuja, czy ty uwazasz,ze mozesz wiecej, bo spisz w hostelu?jak mnie draznia tacy ludzie patzacy z gory na innych. kochana, powiem ci tyle, mieszkam w uk i osiagnelam BARDZO wiele,ale dla kazdego 'osiagniecie' czegos ma inne znaczenie, dla ciebie podroze, dla mnie wspaniala rodzina, maz i czas spedzony wspolnie, wasnie np na podrozowaniu, i nie w egipcie jesli bardzo chcesz wiedziec.

Gość martynnaa)))))
.....ja wyjezdzajc z kraju pragnelam zmian , przygod , chcialam poznawac swiat , uczyc sie jezykow a nie tkwic w naszym polskim piekielku.... WYSTAWILA NOS ZA PLOT I MYSLI ZE SWIAT PODBILA...polaczku durny wracaj do tej biednej hiszpanii , twoj los cieniutki tam ..oj cieniutki.. lub polecam podbijac z ta madra glowa polska strone,skoro tak mozna tam bobrze zyc! Widzisz ta madrzejsza strona polakow w UK ma gleboko w d.. takich prostych ludzi jak ty, i ich plytkie spostrzezenia na zycie tych ludzi. Smieje ci sie w twarz :D:D:D.....

Gość Priorytety każdy ma swoje
Ja uważam ze osiagnelam wiele. Mam rodzine , 5 dzieci , męża od 20 lat tego samego:) Status materialny bardzo dobry , dorabialismy się sami bez niczyjej pomocy. Wykształcenie nasze i naszych dzieci . Żyjemy w uk- interesy prowadzimy takze w Polsce.:) Mieszkamy tu z wyboru ! Nie z konieczności.

zochacoszlocha hej rozumiemm co masz na mysli, tez mieszkam w Hiszpanii ale przed przeprowadzka spedzilam w Irlandii i to to samo co w Anglii, polskie sklepy, dyskoteki, szkoly, koscioly, puby i w centrum Dublina naczesciej slyszanym slowem jest " ku...a ". wyjezdzajac z kraju bylam ciekawa innej kultury, ludzi itd a wyladowalam w "drugiej polsce" no moze w "trzeciej polsce" bo pierwsza jest chyba anglia :) i tez mnie to troche irytowalo jak nie raz musialam sie wstydzic za naszych polakow. mialam swoje 2-3 kolezanki polki a reszta znajomych mieszanka narodowosci. jednak tylko wyjdziesz z domu natykasz sie caly czas na polakow, ktorzy odrazu po rozpoznaniu rodaka przeprowadzaja interview : z jakiej czesci polski jestes? ile czasu tu juz jestes? gdzie pracujesz? i ile zarabiasz??? co bylo moim ulubionym :) a reszta rozmowy to narzekanie na pogode i na szary Dublin jakby ich ktos zmuszal do przyjazdu. jestem szczesliwa w Hiszpanii, nie mam takich mozliwosci finansowych jak w irlandii ale czuje sie super. ludzie, kultura, jedzenie, pogoda, jezyk... nie brakuje mi towarzystwa polakow, wiadomo ze czasami tesknie za moimi przyjaciolkami, i chcialabym tu miec jakas polke na babskie pogaduchy, kogos kto rozumie moja mentalnosc, zna moj jezyk itd. ale na tym koniec.

niektórzy wyjeżdzają z Polski tylko do pracy i dla nich jest lepiej ,że za granicą spotyka Polaków . Ja tak np mam, wyjechałam do Irlandii i cieszy mnie fakt,że w wielu miejscach mogę porozmawiać po polsku i pójść do polskiego sklepu.

Zochalocha - no..nie udalo sie moim rodzicom mnie wychowac ( twoim jak widac udalo sie to swietnie, i slownictwo pewnie tez po nich masz :D ) sorry ale twego belkotu nie da sie czytac, powatrzasz sie. Duzo tresci, ale malo sensu. Mam wrazenie ze momentami klocisz sie sama ze soba, co wymagaloby wizyty u pewnego specjalisty Baaaj! :)

"Nie oszukujmy sie 90% ludzi ktorzy wyjechali do gb to nieudacznicy zyciowi , ciulacze , zlodziejstwo , i rozne inne odchyly ." cytat Zochy hmmm...widze ze albo jestes naukowcem i przeprowadzilas swoje badania statystyczne, albo masz jakies wiarygodne zrodlo (podaj) jesli nie to twoje wyssane z palca "nie oszukujmy sie 90%..." jest kolejnym dowodem twojej inteligencji :)