Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gaha

jak najlepiej zorganizowac kąpiel i karmienie zeby dziecko dało trochę pospać...

Polecane posty

Gość gaha

w nocy? to znaczy leiej kapac wczesnie czyli np o 19 potem karmienie i po 20 spanie...i wtedy zapewne sie obudzi po polnocy czy kapac kolo 20 i klasc spac po 21?jak wy robicie?

Gość kamila.mb
to zależy od dziecka, czasem nie zaplanujesz. U nas jest kąpanie i karmienie o 19 i mały budzi się dopiero o 2. Potem o 5 lub 6. Tak jest od kiedy skończył 2 tygodnie. Dodam jeszcze że za nic w świecie nie da się przetrzymać dłużej niż do tej 19-20, bo histeryzuje strasznie. Chce wtedy spać i koniec.

Gość Ja kąpię swoją
7 miesięczną córkę ok godz 17.30 a zaraz po kapieli dostaje ostatnią butlę i po 18 tej już robi się marudna i trze oczka więc łądnie zasypia a potem budzi się ok 2 w nocy na mleko, zje jakieś 30 ml lda zasady i dalej idzie spać by obudzić nas o 7.30 (to już reguła) :). Kiedy była młodsza chodziła spać ok 20 tej a blisko 19 tej to ja jeszcze na spacerku z nią byłam :D. Myślę że wazny jest rytm całego dnia i kiedy wypadają dzienne drzemki. Moja śpi z reguły od 10 tej rano do 12tej a potem albo ponownie zaśnie ok 15tej na godzinkę albo wogóle ale jedno co mogę powiedzieć to to że zaczęła przesypiać ładnie noce (z jedną pobudką na mleko) odkąd skończyła 2 miesiące, jeżeli jakiś maluch miał częste pobudki i był dość "wymagający" nocą to jeszcze długo będzie taki absorbujący.

Gość gaha
nasze dziecko przesypia prawie cały dzien doslownie budzi sie na dwie godzinki i dalej spi