Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to the real side of life

Jak jeść 5 posiłków?

Polecane posty

Gość to the real side of life

Jak wszędzie możemy się doczytać, jedzenie 5 posiłków jest niezbędne w diecie. Jednak teraz zaczął się rok akademicki i mam w ten sposób rozłożone zajęcia, że nie daję rady jeść tak często. A nawet jeśli już mam czas, to mam taki dziwny problem z tym, że nie znoszę jeść przy ludziach. Nie wiem czemu, po prostu nie lubię kiedy ktoś mnie wtedy obserwuje. Jak to rozwiązać? Chcę schudnąć i nie mieć napadów. Podczas wakacji jadłam mniej więcej tak: Ś: płatki z mlekiem lub owsianka II S: jablko, ewentualnie inny owoc O: pół talerza zupy lub łyżka ziemniaków, dwie łyżki surówki P: owoc lub dwa sucharki K: jogurt naturalny lub jajko Domyślam się, że to za mało. Z jednej strony najadałam się każdym z tych posiłków tak bardzo, że pękałam a z drugiej strony, po godzinie byłam głodna znów. Nie wiem jak to rozwiązać, żeby te uczucia najedzenia i głodu wypośrodkować. Dodam, że przy tym ćwiczę godzinę dziennie i nie wiem co to znaczy jeść normalnie, bo cierpię na zaburzenia odżywiania.

Gość ankaakk
Jabłko czy jogurt to nie jest posiłek, reszta też bez wiedzuy i nic dziwnego, ze po godzinie byłaś głodna bo to pratktycznie sam cukier. Takj wygląda prawiłowa dieta: http://www.sfd.pl/10_wskaz%C3%B3wek_%C5%BCywieniowych-t315293.html http://www.sfd.pl/PRZYK%C5%81ADOWY_JAD%C5%81OSPIS_DLA_KOBIETY_OD_PODSTAW.-t493530.html] Policzyłaś dla siebie? Widzisz różnice? To teraz wprowadź w życie, między zajęciami spokojnie dasz radę zjeść sałatkę czy warzywny krem i kanapkę.

Gość jasks
ciekawe ile schudlas na tej glodowce. skoro nie mozesz jesc przy ludziach to psycholog klania sie.