Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ta co slyszala .............

czy pracodawca moze zaszkodzić pracownikowi, jesli ten zwolni sie

Polecane posty

zeby nie brac udzialu w machlojkach? I czy to mozliwe, ze ktos pracuje i ma w dziale najwieksza odpowiedzialnosc a zarabia mniej niz polowe tego, co wszystkie inne osoby, ktore maja mniejsza odpowiedzialnosc? Slyszalam w autobusie taka rozmowe, gdzie jedna osoba drugiej mowila, ze chce sie zwolnic ale boi sie, ze pracodawca je naświni w CV i wlepi dyscyplinarke, jak zwolni sie, zeby nie brac udzialu w machlojkach. Zarabia najmniej ze wszystkich a tylko ona ma w dziale ogormna odpowiedzialnosc....

Gość ja sobie dziś tu jestem
naświnić może tylko w świadectwie pracy a nie cv... zastanawiam się tylko jak, skoro świadectwo nie zawiera subiektywnych opinii pracodawcy i zawsze można walczyć o jego sprostowanie w sądzie.

ale nowy pracodawca moze dzwonic do starego sie wypytywac. Tam byla chyba taka sytuacja, ze ten ktos chce sie rozstac z firma polubownie chociaz moglby sam zwolnic sie od razu (podobno jest na to paragraf, ale ta osoba mowila, ze nie chce sie do tego posuwac, tylko nie wiem, czy pracodawca jej nie bezie robil trudnosci).

uupp