Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amiee______

Jakiego kraju obywatelstwo najłatwiej dostać?

Polecane posty

Gość na HAITI od ręki
HAITI nadaje obywatelstwo kazemu polakowi ponieważ polacy pomagali Haitańczykom w czasie wojny o niedpoległośc. Na Haiti dostaniesz obywatelstwo od ręki jak pokazesz polski dowód.

Gość j.w
Już nie rozdaje. Tak było podobno do 1974, ale wtedy na MŚ dostali od nas 7:0 i się prezydent zdenerwował.

Gość WrógLudu
Najlepiej do ekwadoru. Pod dostatkiem wody pitnej :), niskie podatki, a obywatelstwo łatwo uzyskać. Chyba wystarczy tylko zakupić ziemię (ale pewny nie jestem).

Gość Nie będo oddawał 45% podatku!
Uciekaj gdzie się da! Ja także tu nie zostanę. Najłatwiej będzie w Irlandii. Łatwo znaleźć pracę, pomieszkasz 3 lata, złożysz przysięgę wiernosci Irlandii, zapłacisz i masz obywatelstwo! Proste...

Gość bat na matola dowalil do pieca
ale ta dziewczyna to prostak

Gość gość
Mam pytanie. Ja słyszałam, że podobno sa kraje, gdzie można kupić obywatelstwo, więc proszę wymieniajcie wszystkie jakie znajdziecie. Jest to dla mnie bardzo ważne. Fajne by było jakieś w Ameryce Łacińskiej. Piszcie cenę i procedury. Będę bardzo wdzięczna.

Gość gość
:classic_cool:

Gość lucas33
Polecam przede wszystkim Apatris - dwa lata temu bardzo mi pomagali. Uzyskałem najpierw kartę stałego pobytu, a potem obywatelstwo. Pomocni ludzie, to trzeba przyznać.

Gość gość
Jeśli chodzi o kupno obywatelstwa, to raczej nie opłaca się - Austria to 10 milionów euro. Dominikana może taniej. Najlepiej zrobić tak - poczytać o krajach w którym by się chciało mieszkać, dobrać tak, żeby język urzedowy był taki, który się zna (czyli najpewniej angielski albo hiszpański), znaleźć tam pracę, pomieszkać trochę i wystąpić o obywatelstwo. W sukurs może iść kupno ziemi, albo wyjście za mąż. Zdaje się w Brazylii to jak się ktoś hajtnie, to od razu dostaje. Co do klimatu - jak ma być chłodno, to Kanada, Stany, faszystowska Skandynawia, ale też i Tasmania na przykład.