Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pilates

Poję zbyt mało

Polecane posty

Gość Pilates

Piję zbyt malo wody. Nigdy nie myślę o piciu. Potrafę przez cały dzień nie wypić ani jednej szklanki wody. Po prostu nie jestem przyzwyczajona. A przecież to bardzo niekorzystnie wpływa nie tylko na zdrowie ale i na urodę. Tak przynajmniej wszyscy specjaliści są co do tego zgodni. Ostatnio jednak zmuszalam się i od razu widziałam zmiany. Podejrzewam, że nawet bóle głowy spowodowane sa tym zaniedbaniem. Ogółem mówi się często o tym, jak ważne jest nawilżanie organizmu. Cala Hollywood wypija ogromne ilości wody dziennie, i chyba nie darmo. Madonna zdolna jest wydać ogromną sumę pieniędzy na butelke zdrowej i czystej wody mineralnej... Czy któraś z was zmieniła ten niezdrwoy nawyk i zauważyła zmianny?

Gość izkkka
A jakie to są ogromne ilości? Bo ja wypijam litr, 1,5 litra wody plus herbatki, herbata, woda w posiłkach... Dla mnie to jest ilość całkowicie naturalna...

Gość Pilates
Specjaliści mówią by wypijać ponad 2L wody dziennie. To dla mnie ogromna ilość. Są osoby, które piją po 3L!! To są ogromne ilości, jak dla mnie. Przypominam, że czasem nie pamiętam o 1 szklance przez cały dzień..

ja też mało pije. Chociaż czasem mam taki dzień w którym pije wiecej niż wykle a potem latam do wc stale .

Gość sdfghjkl
nie pije wcale wody,musiałabym to robic na siłe.Pije ok 2-3 herbaty tzn rumianek,rooibosa,zielona.I 2-3 kawy dziennie.

Gość kocham pić kawe
nerki muszą jakoś pracować , trzeba wypijać 2-3 litry na dobę żeby się toksyny dobrze usuwały i pracowały odpowiednio nerki i watroba

Gość tak mineły mi migreny
jak zaczęłam więcej wypijać nawet wody niegazowanej ;)

Gość *liliann
Powiem Ci szczerze, że nie zauważyłam żadnej różnicy jak zaczęłam więcej pić. Kiedyś też woda mogła dla mnie nie istnieć a teraz piję ok. 4l samej wody, plus 3l w herbatach czy ziołach. Wiem, że dużo, ale piję kiedy odczuwam pragnienie, czyli cały czas :)