Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gsfaqaq

opóżnione dziecko

Polecane posty

Gość gsfaqaq

chciałąm zapytać jak bylo u was, bó mój synek ma 3 mieisące i 2 tyg, jest wesoły, pogodny, fajny dzieciak, ale jakis mało ruchliwy podobno.......czytałam na forum, że nawet młodsze dzieciaczki potrafią juz obrocić się z brzuszka na plecy, i nawet z plecków na brzuszek, łapią zabawki. Mój syn co najwyżej zaczyna wrzeszczeć jak się go na brzuszek położy.

Gość aSDFGVD
wizyta u rodzinnygo, ten da skierowanie do neurologa, zrob usg baniaka, neurolog skieruje na rehabilitacje. zajeidzesz do szpitala tam jjeszcze lekarz przegada co trzeba rehabilitowac i do dziela.

Z plecków na brzuszek obraca sie dziecko po 4 mies. z brzuszka na plecki szybciej ale nie wszytskie dzieci lubia lezec na brzuszku. Mój potrafi się obrócic z plecków na brzuszek ale z powrotem juz nie, podobnie bylo z córką. Poza tym Bartek ma młodsza o 2 tyg kolezanke która bawi się swoimi nóżkami, ładnie chwyta zabawki w rączki - a mój chłopak jeszcze w lesie. Bawi sie zabawka jak juz włozy mu sie ją do rączki ale samodzielnego chwytania jeszcze nie pojął. Pamiętaj że kazdy dzieciaczek ma swoje indywidualne tempo i nie martw sie jesli zacznie robic cos później - najwyrazniej nie jest na to gotowy.

Wiesz co? Teraz, to o mało nie będą wymagać od miesięczników, żeby Bóg wie co robiły... A jak nie, to od razu rehabilitacja. Nawiedzone ludzie... Mój synek skończył 5 miesięcy i dopiero od miesiąca próbuje łapać zabawki, to znaczy patrzy na nie i chce chwycić, ale jeszcze tego nie umie. Nie trzyma też jeszcze główki, kiwa mu się i trzeba asekurować i nie obraca się na brzuch, a ni z brzuch ana plecy. Tyle, że już nie płacze na brzuchu. Nie przejmuje się. Ma czas bo każde dziecko jest inne, tak powiedziała pediatra, na mojego, a Twój jaki jeszcze malutki.

Gość aSDFGVD
u nas cora ma 3 miesiace i nie obraca sie na jeden bok, jak polozy sie na brzuszku i wyciagnie rece do przodu to nie otwiera raczek, jak spi wykreca sie w łuk, nie wyciaga raczek po zabawki. wyslali na rehabilitacje... moim zdaniem niepotrzebnie poprostu wolniej sie rozwija bo jest normalnym dzieckiem. guga sieje sie normalnie je, odwraca sie z brzucha na lpecy przez lewy bark.

Gość gsfaqaq
na razie się nie przejmuję, tylko zaczęlam się zastanawiać, bo kurcze niedługo to dzieci będą mówić i chodzić tuż po urodzeniu

Gość aSDFGVD
jak polzy sie na brzuchu to moze tak trzymac glowe z 10 min, jak lezy na plecach i podnosze za raczki to trzyma normalnie głowe. ale coz rahabilitacja nie zaszkodzi.

Gość hmm*hmm*
aSD....-> moze twoje dziecko ma cos z napieciem miesniowym i dlatego te rehabilitacje:) Autorko nie masz sie o co martwic,na wszystko przyjdzie czas, kazde dziecko rozwija sie inaczej .Pozdrawiam