Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sen malucha

W czym śpią Wasze dwulatki

Polecane posty

Gość Sen malucha

W czym śpią Wasze dwulatki i jaką macie temperaturę w ich sypialniach w nocy? Przykrywacie je kołderką? kocykiem? mój najchętniej by spał na golasa odkryty oczywiście, w pokoju temp 19-20 stopni mam wrażenie ze on marznie.

moja spi w takim cienkim polarowym pajacu..spala w pizamach ale co noc wylaziły jej gołe plecy,do tego spi odkryta wiec byłam zmuszona zmienic jej ubranko do spania na pajacyka wlasnie:) przykrywam ja cienką kolderka ale i tak odkopuje sie w nocy.. w pokoju jest ok 21 -22 stopni:)

Gość Sen malucha
Dziękuję za odpowiedź, moje by sie ugotowało w polarku - ten typ tak ma :(

Gość mój jest teraz starszy, więc
śpi cały rok pod letnią cienką kołdrką, a ubrany jest w koszulkę i majtki (ma niecałe 4 latka). Mając 2 latka spał w body cienkim i półśpiochach pod kocykiem obleczonym w poszwę. nie marzł i nie pocił się. W pokoju ok.21 stopni.

Gość xxxxxxyyy
Moja spi w dwuczesciowej pizamce albo koszuli nocnej i majteczkach - nie uzywa juz pieluch i pajac odpada bo byly problem z wysadzaniem jej w nocy , poza tym ona nie lubi byc za cieplo ubrana - podobnie jak ja - caly rok spie w koszulce na ramiaczka i pod srednio ciepla koldra - mala sie nie rozkopuje spod swojej koldry, spi spokojnie wiec moim zdaniem jest dobrze ubrana.

Gość kruca fuks
2-letnie dziecko w polarowym pajacu??? to ile wy macie stopni w pokoju, 14???? przecież to się mozna ugotować w takim polarze. Ja mojemu ubieram body bawełniane na długi rękaw + spodnie bawełniane od piżamy + skarpetki, bo też się wiecznie odkrywa, w domu mamy ok. 20st. Ale polaru do spania nigdy bym nie założyła. Bo sama kiedyś miałam p[iżamę polarową, to rano byłam upocona na maxa, więc ją wyrzuciłam. Nie daję dziecku tego czego sama bym nie założyła.

kobieto, czytaj ze zrozumieniem..nie kazdy polar to grubasna tkanina w ktorej mozna sie ugotowac:O napisalam "cienki polarek" taki typowo na pizamki! nie bulwersuj sie tak:D

Gość lokijuhygfdrb
w kusej koszulce satynowej i pampersie :O

Gość Sen malucha
Dziękuję za odpowiedzi, widać nie tylko mój taki zimnolubny :)

Gość kruca fuks
polar, mówi sam za siebie, nie ważne czy cienki czy gruby, grzeje jak pierun :P Jasminowa sama się wbij w polar na noc i nie zapomnij się jeszcze cała nakryć kołdrą :D:P ale ty w każdym temacie widzę masz monopol: na ja mam rację! :D

Gość trtr
Moja też jeszcze w pajacykach. Właśnie szukam dla niej piżamy bo mam już dość porwanych stopek od pajacyka, na szwach. Nie wiem jednak czy i pajacyka nie kupię, jeśli i jej będą plecy się odsłaniać, a rozkopuje się. Uważam że dziecko musi mieć przytulnie i ciepło. W każdym razie moja mała ma katar nad ranem jeśli nie miała ciepło w nogi.

Gość mój śpi w bawełnianej cienkiej
koszulce w długim rękawkiem i w pampersie. Przykryty średniej grubości kołderką, którą często rozkopuje.

Gość moj maluszek
moj maluszek spi tylko w body,albo w samejkoszulce i pieluszce,odkryty w pokoju ok 20 stopni.inaczej sie poci i budzi w nocy

kruca fuks, tak jesli pisze w jakims temacie o moim dziecku, to tak-MAM RACJE!! i w dupie mam co sadzisz na ten temat:D

Gość ujtfcyhft
Mój 2 latek śpi w body cienkim bawełnianym na kr. rękaw, na to piżamka cienka + cienkie skarpetki bezuciskowe, w pokoju ok. 19 stopni, śpi odkryty , a jak go przykryję to się budzi i płacze, więc go wcale nie przykrywam, czasem kocykiem, ale i tak się rozkopuje

Gość w bawelnianej cienkiej pizamce
z dlugim rekawem, nie spi w skarpetkach, w pokoju jest 20 stopni, czesto i tak jest spocony

Gość Mama Wiktorii.....
moja córka śpi w bluzeczce z długim rękawem i długich spodniach. nie nosi już pieluszki. na stopy zakładam jej skarpetki. kołdra cienka.

Gość dzik jest dziki
mój 3 latek śpi w normalnej piżamce strasznie się odkrywa i często ściąga spodenki, ale za to moja przyjaciółka ubiera dzieci w body,skarpetki i jeszcze na to pajac polarowy dla mnie to przesada.

Gość calineczka mamy29
syn i córka -piżama -długie spodenki i bluzka

Gość Rower biegowy Puky.
W zwykłam pajacu z bawełny. Jak się odkryje to nie zmarznie, bo u nas jest akurat ciepło. Palimy w kominku.