Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rtruutliaa

studia w warszawie

Polecane posty

Gość rtruutliaa

Witam wszystkich :) Mam do was pytanie,. Chciałabym studiować w warszawie z kilku powodów. Najważniejszym jest to, że mieszka tam moja siostra i mam możliwość zakwaterowania się u niej, co wiąże się ze zmniejszonymi kosztami za mieszkanie. Mieszkam w małej miejscowości i w koncu chciałabym się wybić gdzies, a w moim mieście istenieje tylko jedna uczelnia, ale nie ma na niej tych kierunków, ktore mnie interesują. Otóż chodzi mi o ekonomię, fir, lub zarządzanie. Mało ambitne kierunki, ale jak na ten czas, to tylko na nich siebie widzę. Maturę zdaję z geografii ( rozszerzoną ) ( ok 80%) , matematykę( podstawową) ok 75%, polski ( podstawowy) (75%) i angielski (podstawowy) okolo 80%. A więc moje pytanie brzmi: Jakie studia polecacie dla mnie ? Czy mam szanse na UW? Na SGGW sprawdzałam i z takim wynikiem z geografii mogę się spokojnie dostać.. przeraża mnie tylko ten fakt, ze jest tam na ekonomii sporo o rolnictwie, które mnie mało interesuje. Jakie studia polecacie? Jeżeli uczęszczacie na sgh uw lub sggw, to chciałabym się dowiedziec, jakie wyniki mieliscie z matury :) Dziękuję bardzo za przeczytanie i liczę na odpowiedzi:) Pozdrawiam bardzo gorąco

Gość rtruutliaa
bardzo zalezy mi na odpowiedziach

Gość ptasiek nastroszony
Warszawa nie jest z gumy, nie przyjeżdżaj do niej :O🖐️

Gość rtruutliaa
zwroc uwage na to, ze ludzie z warszawy ida rownież na studia do innych miast :) wiec miejsca się zwalniają.

Gość kasiulusia
sggw to wiocha

Gość rtruutliaa
wypowie się ktoś jeszcze?

Gość lu ne
możesz studiować gdzie chcesz...wszystko zależy od twoich ambicji, pracowitości itd. a nie od %zdanej matury:( chcesz się więcej uczyć idź na wysoko plasowaną w rankingach uczelnie (SGH, SGGW, UW...), nie chce ci się uczyć idź na prywatną najlepiej, jest takich mnóstwo, płacisz-jesteś

Gość asdfgsdfghsadfghsdfghj
szkola to gowno i nic ci w zyciu w ogole nie pomoze tylko utrudni bo te oklepane bzdury co ucza to zenada naprawde wiecej sie nauczysz myslac wlasna glowa i lepiej zaczac od zaraz ale no jak z dziury wyjechac to czemu nie http://www.youtube.com/watch?v=PYqXb_7POc0

Gość marcin84wwxx
szkoda czasu na studia,chyba ze wybierzesz kierunek techniczny. Radziłbym pomyśleć o zagranicy

Gość marcin84wwxx
a może ja Ciebie o coś zapytam. Ile chciałabyś zarabiać minimalnie miesięcznie netto?

Gość dyrj
SGGW to nie jest moim zdaniem dobra decyzja jeśli chodzi o takie kierunki bo to jest uczelnia ROLNICZA, więc na wysokim poziomie nauczane są tam kierunki związane z chemią, biologią itp. Wiem, bo tam studiuję waśnie taki biologiczno - chemiczny kierunek. Jeśli chodzi o uczenię to jest bardzo fajna - polecam - ale tylko takie kierunki jak wymieniłam. Polecałabym Ci raczej UW albo SGH albo politechnikę ale tak jest naprawdę harcore trzeba się ostro uczyc bo na 1 roku koszą studentów. No ale przynajmniej jest ten prestiż ;) jeśli chodzi o położenie to UW SGH i PW to raczej centrum a SGGW jest na uboczu(taka specyfika uczelni - potrzeba dużo przestrzebni na różne szklarnie itp. dla studentów), więc też zależy gdzie będziesz mieszkać, bo czas dojazdu też jest ważny. Plusem SGGW jest też to że masz wszystko na miejscu, nie musisz się przemieszczać na zajęcia z jednego miejsca miasta w drugie :)

Gość gość
Dobrym wyborem jest PWSBiA w Warszawie, to prawdziwa uczelnia z tradycjami, ma naprawdę wysoki poziom nauczania :)

Gość gość
ja lubię to miasto i studiuję tutaj już trzeci rok ;)

Mnie także bardzo dobrze studiuje się w Warszawie. Według mnie to miasto, które stwarza dla nas - studentów olbrzymie możliwości. Na pewno jednym z plusów jest większa możliwość na znalezienie pracy, czy to dla studentów dziennych - pracy w weekendy, czy dla studentów zaocznych - pracy w ciągu tygodnia. Warszawa to bez wątpienia magiczne miasto - jest ośrodkiem naukowym, kulturalnym, politycznym oraz gospodarczym na skalę europejską :) Ja studiuję tutaj na pierwszym roku, wybrałam Architekturę Wnętrz ze specjalnością Home design na UTH Chodkowskiej w Warszawie. Studiuję tutaj od października i już wiem, że był to bardzo dobry wybór. Uczelnia jest bardzo dobrze wyposażona, ma dobrych dydaktyków, a zajęcia prowadzone są na najwyższym poziomie ;).