Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dermma

Budownictwo - kierunek trudny jak mowia czy przereklamowany?

Polecane posty

Gość Dermma

Nie wiem na co sie zdecydowac - na studia ekonomiczne czy budownictwo. Niestety ekonomistow wszedzie jest pelno i martwie sie, co po studiach. Interesuje mnie budownictwo, tylko niestety nazwy przedmiotow malo mi mowia i nie wiem czy sie na nie zdecydowac

Gość latooszkaka
na kafe panuje opinia, ze budownictwo to mega prosty kierunek i na matmie tylko podstawia się pod wzory :D ja studiuję ekonomie ale budownictwo jest chyba lepsze.

Podobno nie jest aż taki prosty, trzeba być dobrym z przedmiotów ścisłych, jest sporo projektów. Tak słyszałam od kilku znajomych, którzy to studiują. Ale dla mnie jednocześnie budownictwo jest przereklamowane właśnie przez to, że niby to takie ciężkie studia i super praca po tym :D

Gość ja na śniadanie zjadłam
mój brat jest po budownictwie, studia dosyć pracochłonne (jak ktoś umie matmę i fizykę to nie są studia ciężkie tylko jak pisałam, pracochłonne i czasochłonne) i ma właśnie bardzo dobrą pracę za duże pieniądze.

Gość jestem studentką budownictwa
i powiem tak: jest ciężko. Nie mam problemów z matma i fizą (obie zdałam na poz. rozsz. odpowiednio na 96% i 82%), ale jednak trzeba naprawde myślec i też uczyc się. Jest wiele bardzo pracochłonnych zadań. Ogolnie nie jest latwo, ale jak ktoś jest łebski i pracowity to da radę, ale tez nie "ot tak". A z pracą jest różnie i to zalezy od osoby, nie studiów. sama pracuje w branzy, ale jest u mnie masa ludzi (i to na wyzszych stanowiskach) z wykształceniem innym niż budownictwo 0 bo po prstu są dobrymi pracownikami i przynosza frmie zyski. Z kolei znam osoby, które mimo skonczonego budownicywa nie maja pracy, bo są niezyciowymi mamejami, nie są kreatywni itp. Wybaczcie literowki, mam swiezo pomalowan paznokcie :P