Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zainteresowana tym kierunkiem

Czy studia prawnicze daja szanse na zarabianie duzych pieniedzy?

Polecane posty

Gość zainteresowana tym kierunkiem

Jestem tym bardzo zainteresowana, kazdy mowi ze prawo to trudne studia, inni twierdza ze nie ale gorzej jest przy aplikacji. Jakie macie wrazenie, jestem zainteresowana tym kierunkiem studiow. Chcialabym studiowac zaocznie i czy jest szansa by zaliczyc na tych studiach dwa semestry w jednym? a potem zdac na aplikacje? i jakie sa zarobki adwokata, radcy prawnego, sedziego, notariusza, kuratora sadowego itp. Mozna posiadac 2 aplikacje?

Oczywiście że tak. W tym kierunku nie jest ważna ani matematyka, ani nawet język obcy i zarabiasz 90 tysięcy miesięcznie.

Gość trza miec znajomosci
w zawodzie prawnika

Gość dfgbadsf
tak studia prawnicze daja duza kase jesli sie jeskonczy i ma sie kogos z rodziny w tym zawodzie. dzis na tvn mowili ze o dziwo najwiecej studentow po prawie jest bezrobotnych , sprawa dziwna ale cos z tym jest.

Gość to niesprawiedliwe że jeśli si
ę nie ma znajomości to nie ma szansy na zarabianie pieniędzy :(

Gość najważniejsze to znajomości
i praktyki :D

Może nie znajomości tak bardzo, ale fakt, że konkurencja jest bardzo duża i żeby dostać dobrą robotę, to trzeba zacząć praktykę zawodową jak najwcześniej, jeszcze podczas studiów. No i myślę, że dobrze by było wyspecjalizować się w jakiejś konkretnej dziedzinie.