Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zwolniona:)dd

zwolnienie z pracy

Polecane posty

Dzisiaj dowiedzialam sie ze moj szef (chinczyk) zwalnia mnie i moja kolezanke za to ze nie zgodzilkysmy sie pracowac w niedziele ktora zawsze byla naszym dniem wolnym. nie bede dokladnie opisywac tej calej sytuacji bo jest to troche skomplikowane. chodzi mi o to jak on sobie wyobraza to ze kazal nam juz nie przychodzic do pracy i pracujemy do konca pazdziernika pozniej nas zwalnia. ale do pracy mamy juz nie przychodzic. mam 4 dni urlopu i rozumiem ze wlasnie je wykorzystam. ale do konca miesiaca jest wiecej niz 4 dni wiec jak to?? moze wie ktoras jak ten chinol moze sobie to wyobrazac bo z nim ciezko sie dogadac. on mi zaplaci za ten urlop i za te dni przepracowane od poczatku miesiaca do teraz i co dalej?? myslalam zeby mu dac L4 do konca miesiaca to musialby mi pracic za caly miesiac. Co myslicie?? wiem ze to troche chaotycznie opisalam ale mam nasdzieje ze rozumiecie o co chodzi:)

Gość de2wer12
pytanie: umowa o prace? jak długo tam pracujesz?

Gość nie chce mi sie logowacc
ale jak masz nie przychodzic do pracy? moze on jest taki dobry,ze Ci zaplaci za caly pazdziernik nie chcialas pracowac w niedziele?proponowal za to inny wolny dzien?

Gość dfveferdferdf
do inspektoratu pracy idz sie dowiedziec tam uzyskasz fachowa porade

Gość de2wer12
uważaj, żeby Was nie podpuszczał, bo nie przyjdziecie do roboty, on Wam powie, ze sie z Wami nie umawiał i polecicie dyscyplinarnie, a to już plama w papieracg

Gość jaką macie umowę i
w jaki sposób szef chce rozwiązać umowę? Bo to najważniejsze. Wiesz, to nie wystarczy powiedzieć: "więcej nie przychodź" jeśli ludzie pracują legalnie. Na pewno masz jakiś okres wypowiedzenia. Zerknij w umowę jak długi.

Gość de2wer12
ktoś wyżej ma rację - zadzown do PIP-u i sie dowiedz

Gość skąd jestes ???
bo znam takich chinoli

umowe mam na caly etat. w maju 2013r nby mi sie konczyla. okres wypowiedzenia mam 2-tygodniowy. i wlasnie chodzi o to ze to chinczyk i on prawie nic nie wie o polskim prawie i ciezko mu cos wytl;umaczyc. pracuje a raczej pracowalam u niego 15 miesiecy i zawsze byly problemy z dogadaniem sie. dlaego mysle zeby dac mu jutro l4 zeby mi z dyscyplinarka nie wyskoczyl za to ze do pracy zgodnie z grafikiem nie przyszlam

Gość djfdfkjm
daj mu zwolnienie lub idz do pracy normalnie a jak powie ze masz nie przychodzic to niech ci to napisze na papierze...po co ci dystyplinarka...

oni zawsze byli w porzadku. traz zaczeli tak kombionowac bez sensu

Gość djfdfkjm
nom i dobrze myslisz...jutro powinien dac ci wypowiedzenie

tylko ze on nie wie co ma robic. nie zna polskiego prawa i mysli ze to tak wystarczy powiedziec nie przychodz i tyle...

Gość de2wer12
ja bym wzięla l4 poza tym okres wypowiedzenia dwutygodniowego biegnie od soboty, powinien Ci coś pisemnie przedstawić

Nie zna prawa polskiego, i prowadzi firmę? ciekawe ? na pewno ma księgowego który zna prawo Polskie , wiec on nie musi znać skoro ma od tego ludzi:D

nawet mu tlumaczylam ze potrzemuje papierek ze mnie zwalnia to on "nie lozumi". jak zwykle. wszystko rozumie tylko jak o cos waznego chodzi to nagel on nic"nie lozumi"

ma dwie ksiegowe. polska i chinska. polska nie wie nawet ze on ma dwa sklepy i ze zmienia sie wlasciciel firmy i ze nas zwalnia.... czyli taka z niej ksiegowa jak ze mnie baletnica... a chinska ksiegowa najwyrtazniej nic nie robi bo zawsze musialysmy sie tygodniami prosic o rozne wazne papiery

Gość cały arsenał
l4 to żadne rozwiązanie, a później się dziwicie czemu np. kobiet zatrudniać nie chcą albo na czarno zatrudniają (nie ma jak psuć opinię innym swoim zachowaniem) idź do pracy ewentualnie zanieś podanie o urlop

jak mam isc do pracy jak mi szef powiexzial ze mam nie przychodzic. a chuj wie czy jak nie rpzyjde czy nie dostane dyscyplinarki. dlatego chce l4. niby jak bys to inaczej zalatwila??

Gość cały arsenał
zanisła podanie o urlopa na żądanie

to jest budka z kebabem

Gość cały arsenał
masz mowę na cały etat i pracujesz w soboty??bo jeśli tak to bym postraszyła PIPem

podszyw ztym kebabem. sklep odziezowo obuwniczy. urlopu mam 4 dni pozatym co to daje niby ten urlop??

pracuje w soboty ale mam za to dizen wolny w tygodniu

Gość pracujesz moze w sklepie
w Starogardzie Gdańskim???